Ach jaj... Panebože... Preboha živého... Kašlať na to... Idem spať... To hádam ani nie je možné... Dúfam, že žartujú?

Takéto slová, vety a slovné spojenia mi včera večer prebiehali hlavou počas sledovania zápasu La Ligy medzi CD Leganés a FC Barcelona. No, slovo LA LIGA mi ku kvalite vôbec, ale vôbec nepasovalo. Niektoré výkony hráčov mi pripomínali totižto niečo úplne iné. Bez urážky, ale ako by reagovali diváci v II. Triede na Slovensku na fígle jedného z našich kapitánov Piquého? Pre neznalých, to je tá najnižšia súťaž vôbec.

Po minulom kole som sa Piquého zastal a obhajoval ho. Prosil som všetkých trénerov a manažérov, aby ho nepredali. No a zrejme to čítal aj Piqué a rozhodol sa s konečnou platnosťou mi dokázať, že tréneri a manažéri majú pravdu a že sa treba s Piguém rozlúčiť. Snažil sa, snažil a nakoniec ma presvedčil.

Takže výzva na dnes: tréneri a manažéri, prosím, predajte Piguého!!!

Poďme radšej na hodnotenie.

Ter Stegen: 6

Brankár svetových kvalít v tomto zápase nemal kedy a ako svoje umenie ukázať. Súper na úrovni Slovenskej ligy neukázal vôbec nič a ak by mu naše superhviezdy (áno, som ironický a nasrat...) neprihrali na čistý druhý gól a svojou totálnou benevolentnosťou nedopriali tak veľa voľného priestoru k zakončeniu pri prvom góle, Ter Stegen má určite čisté konto. Rozohrávka v pohode, centre v pohode... Góly sa chytiť nedali ani náhodou...

Roberto: 4

Ani dopredu, ani dozadu. Ani doľava, ani doprava (aha, tam je vlastne čiara). Jednoducho nič. Hral? Nehral? Mal vôbec loptu? Mal, videl som niekoľkokrát. Ale narábal s ňou veľmi nesprávne. Nepresné prihrávky, zlé načasovanie a málo kolmosti. Intenzita pohybu katastrofálna. Zlý zápas, veľmi zlý.

Piqué: 1

Nuž, ak sa niekedy rozhodnú Piguému v Leganés postaviť sochu, prípadne súsošie Pigué a Vermaelen v objatí, tak sa asi nikto čudovať nebude. Leganés doteraz ešte nevyhralo a už možno ani nevyhrá. O tom, že porazilo paradoxne práve Barcelonu s jej hviezdami, rozhodol určite výkon tragikomickej dvojice Pat a Mat, ktorá ma (na rozdiel od rozprávky) nerozosmiala, ale rozplakala. Pigué podal najhorší výkon od čias, čo som ho videl hrať prvýkrát. Hrôza. Ani hlavičkové súboje, ani pozičná hra, ani prihrávky, ani rýchlosť. Hlava niekde úplne inde, na zápase teda nobola ani náhodou. Čo sa s týmto hráčom stalo? Pamätám si, ako ho podľa jednej knihy na ihrisku pravidelne pucoval srdciar Puyol. Včera by ho nespucoval, včera by ho v zuboch vyniesol mimo ihriska. Pigué, prepáč za úprimnosť, ale KATASTROFA!

Umtiti: 4

Zapadol do celkovej šedi. Nič dopredu a dozadu obrovské problémy s rýchlosťou hráčov Leganés. Tí, bez urážky, futbal hrať veľmi nevedia, ale na včerajšiu hru Barcelony stačilo behať a bojovať. Slabý výkon, oproti minulej sezóne 30%.

Vermaelen: 1

Piguého dvojník v tomto zápase. Ja viem, nemá prax, nehral na svojej pozícii. Lenže on nezlyhal v priestore, kde doma nie je, teda pri čiare. On zlyhal, a nesmierne viditeľne, vo svojom domovskom priestore, v území pokutovom a v území tesne pred pokutovým. Niekoľkokrát dostal dokonca jasle. Obranca jeho kvalít? To snáď nie! Opakujem, Pat a Mat boli v tomto zápase doslova ako po fláme, alebo po nejakej dávke toluénu, či čo sa to fetuje. Hrôza, katastrofa.

Jediné, čo ma upokojuje je to, že takýto výkon sa už opakovať nedá. Alebo dá?

Coutinho: 9

Jediný hráč v zálohe, ktorý podal uspokojujúci výkon. Dokonca asi jediný hráč v drese FC Barcelona počas celého zápasu, ktorý podal uspokojujúci výkon. Bojoval viac, ako zvyšok tímu dokopy. Technicky vyčnieval dostatočne nad každým hráčom. Pokúšal sa zakončovať spoza prepchatého pokutového územia a bol vyslovene nebezpečný. Lenže: kombinácia? Dembélé nefungoval, u neho to končilo. Ďalší hráč s povinnosťou lietať po čiare a vypĺňať Coutinhom uvoľnený priestor, konkrétne Vermaelen, odohral zápas veľmi ďaleko za akýmkoľvek kritériom kvality. Coutinho hral teda viac-menej sám, občas niečo urobili s Messim, ale to je proste aj na Leganés málo. Sám a sám a sám.

Busquets: 4

Busquets. Tak, ako som ho vychválil po víkendovom zápase, ho teraz musím skritizovať. Technická vyspelosť ostala rovnaká, ale rýchlosť myšlienky bola v porovnaní s víkendovým digitálnym prevedením obyčajným predpotopným analógom. Nefungoval. Prepojenie obrany a útoku nefungovalo. Ani trochu. Možno po prvý gól, potom sa Busquets vypol. Prečo? Obrovské percento nepresných prihrávok u tohto hráča bolo jednoducho nevídané. Slabučký výkon inokedy obrovskej opory.

Rakitič: 5

Od Ivana som už teda videl podstatne lepšie výkony. Včera nepresvedčil určite ani sám seba. Ani fanúšikov a ani trénera. Slabší pohyb, nepresné prihrávky, úplne dokonale zapadol do medzí výkonu celej FC Barcelony. Po tom, ako súper vycítil, že bojovnosťou môže zápas dotiahnuť tam, kam chce, valcovali súperi Ivana aj fyzicky. A to veru nebýva pravidlom. Vyvážanie lopty? Nie. Vyhraté súboje? Málo. Výsledok? Slabota.

Dembélé: 1

Raz Neymar, inokedy nikto. Včera nikto. Pamätá si niekto, či dal jednu, aspoň jedinú presnú prihrávku smerom dopredu, alebo aspoň do strany? Ja si nepamätám. To bolo na úrovni výkonu Piquého a Vermaelena, výkon na úrovni najnižšej možnej súťaže v rámci Slovenska a to myslím úplne vážne. Strašné.

Som veľkým fanúšikom Dembélého a verím v jeho talent a budúcnosť. Ale včerajšok?

Messi: 7

Rozpaky. Mohol byť znovu absolútnym kráľom večera. Slalom a pohyb, ktorým vyradil 5 hráčov súpera pred čarovnou strelou Coutinha, bol typickým prejavom Messiho. Strela o pár minút mala určite gólové parametre, skončila však na spojnici brvna a tyče. Gól by pravdepodobne rozhodol o sude stretnutia a Barca by v kľude dokončila to, po čo pôvodne do Leganés prišla. Messi po tomto nezdare upadol takisto do neskutočných nepresností. Straty lôpt, bohužiaľ, štartovali veľakrát protiútoky súpera. Leo bol včera impotentný na svoje pomery. Nedokázal v úlohe kapitána vyburcovať tím k bojovnosti, k nasadeniu na hrane možného. Nemá na to povahu. Je vodca svojou hrou a včera vodcovstvo neprejavil. Slabší výkon.

Občas na to právo má, väčšinou je všetko na ňom...

Munir: 1

Ďalší do partie k našej stredajšej légii skazy. Neponúkol nič, v štatistikách len niekoľko ofsajdov, nepresné prihrávky a zakladanie protiútokov súpera. Nič. Je v kádri len na doplnenie počtu a ušetrenie vysokého platu iných hráčov? Alebo len zapadol do šedi celej partie? Má na viac? Predvádza TO VIAC na tréningu? Alebo?

Strašne slabučké, do Barci asi fakt nepatrí.

Alba, Suárez, Malcom: 5

Priniesli trochu viac pohybu, ale inak nedokázali ovplyvniť zápas podľa predstáv trénera a ani mňa. Či niečo očakávali aj iní fanúškovia? To neviem. Spoločný priemerný výkon, bez soli a korenia to nechutilo.

 

FCB TOP LINE: Messi + Coutinho

FCB LÉGIA SKAZY: Piqué, Vermaelen, Dembélé, Munir

Priemerná známka základnej zostavy: 4

V tomto texte sú vyjadrené len názory autora. Redakcia do textu nezasiahla. V prípade, že niečo čitateľa urazí, sa ospravedlňujem.

A ako by ste našich hráčov v tomto zápase ohodnotili ostatní, prosím?

text: PM1
foto: sport.es

FCBfan2106

-5
2018-09-27 14:53:12

Pique mal dva zle, ale ze fakt zle zapasy..ale koli tomu prosis manazerov aby ho predali? PM1, to je nejaky novy redaktor? nepaci sa mi tento clanok nic v zlom to je len moj nazor

pmadar1

12
2018-09-27 14:58:29

FCBfan, to je pre miestnych manažérov, ktorí kupujú a predávajú hráčov krížom-krážom po každom zápase. Autor to myslel ironicky :-)

FCBfan2106

5
2018-09-27 15:16:51

no parada...asi som prepracovany ze som to nepochopil :D..alebo som este asi mimo zo vcerajsku lebo som este hodinu po zapase nechapal co sa vlastne stalo :p

GabrielSVK

4
2018-09-27 18:20:08

Piqué nehrá nič už minimálne 3 sezóny.

katalan

5
2018-09-27 14:54:58

ja neviem čo sa deje s Piquém ale mám dojem že futbal už nieje uňho na 1 mieste...jeho firma získala miliónový kontrakt ohľadom Davis cupu tak by som sa nečudoval keby predčasne aj ukončil kariéru...jednoducho nedá sa 100% koncentrovať na futbal a zároveň viesť firmu...a na jeho výkonoch momentálne vidno že je hlavou niekde inde....ale čudujem sa že to nevidí tréner...uvidíme v sobotu s Bilbaom(mimochodom na tom zápase budem osobne tak sa teším a zároveň som po posledných výsledkoch aj v rozpakoch)

FCBfan2106

9
2018-09-27 14:55:20

A zaráža ma aj to že redaktor dokáže napísať že hráči Leganes nevedia hrať futbal. Ako to potom že su v La lige?

Vladinko

7
2018-09-27 15:16:29

Jop, aj keby nemali ani bod tak absolútne nulový rešpekt súperovi, fuj..
Hrajú prvú ligu, nejaká kvalita tam určite bude- a pred rokom vykopli real z copa del rey..

bulldozer

5
2018-09-27 15:23:27

Pigué :D:D:D

rendydutson

11
2018-09-27 15:30:22

Suhlas s hodnotenim, mozno este doplnim, MAtS vcera chytil jednu krasnu tutovku a hasil tie prihravky “do speku” od pata a mata

Zorrrro

2
2018-09-28 00:00:47

pata a mata, toto ma rozsekalo :DDD

Vendeta

6
2018-09-27 16:16:24

Konečne poriadne hodnotenie

Jarohouse

3
2018-09-27 16:48:25

Top hodnotenie, prosim pokracovat aj po dalsich zapasoch :) da sa usmiat aj po prehre. Skvela praca :)

fanbarca

2
2018-09-27 17:24:39

Veľmi objelktívne hodnotenie...+++++

David97

4
2018-09-27 18:38:40

Suhlasim až na Matsa a Messiho. Mats nas 2 krat zachranil, čiže by som dal kludne 8 a messi... Treba si povedať pravdu. Druhy polčas nu hadam nič nevyšlo a bol aj priliš naivny a laxny v driblingu. S tym, ako sa snažil prejsť cez hráčov by nepochodil ani medzi dorastancami. Za včerajši vykon 4,5-5. Po druhom gole bolo vidno, ako je frustrovany z Piqueho a to podľa mňa tiež zavážilo v jeho psychike. Akokeby nechuť z hry, nechuť z Piqueho. Niekto sa snaži stale nieco tvoriť a hento drevo lajdácke je stratene ako Braňo Mojsej na dojazdoch.

BigEL

1
2018-09-27 20:34:16

Nevím ,za co máš mínusek ,ale Pan nedotknutelný po druhém gólu zmizel někde v pralese mezi 10 hráči Leganes a nevyšlo mu taky zhola nic.Takže bych dal Messimu asi max 6tku a to hlavně za první poločas.

Rasto

1
2018-09-27 22:32:06

Lukáš nehnevaj sa, ale prehnal si to s tým porovnaním. Súhlasím, že okrem Ter Stegena a Coutinha to bolo slabčké, ale urážať hráčov a súpera je pod úroveň. Kritiku si zaslúžia, ale tiež by mala mať svoje medze. Môj názor.

Dr-QQ

-1
2018-09-28 18:22:50

ter Stegen=6
Roberto=5
Piqué=3
Umtiti=5
Vermaelen=4
Busquets=5
Rakitič=5
Coutinho=7
Dembélé=4
Munir=4
Messi=7
Alba=5
Suárez=5
Malcom=5

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.