La Liga pokračuje ďalej a už zajtra na Kataláncov čaká súboj s Bilbaom. Po dvoch nevydarených vystúpeniach sa očakáva, že Blaugranas zabojujú naplno. Ľahké to ale nebude. Ernesto Valverde pri tejto príležitosti absolvoval tlačovú konferenciu.

Zápas

"Ak beriem do úvahy charakter Bilbaa, vieme, že nás čaká intenzívny a fyzický zápas. Zvládnuť počiatočný tlak bude veľmi dôležité. Vďaka tomu budeme môcť hrať našim štýlom. Vieme, že Athletic má veľký hlad a neustále sa stará o to, aby sme sa na trávniku necítili dobre. Sme si vedomí toho, že to nebude jednoduché."

Umtiti hrať nebude

"Cíti bolesti v ľavom kolene. Hrať nebude ani v stredu, neskôr uvidíme. Dúfam, že sa do hry rýchlo vráti. Myslím si, že onedlho bude s nami, sú to len bolesti."

Barcelona musí zlepšiť obranu. Vráti sa k systému 4-4-2?

"Uvidíme. V niektorých momentoch môžeme zmeniť taktiku, ale nemyslím si, žeby išlo o značnú zmenu. V uplynulej sezóne sme o tom hovorili veľa, teraz o trochu menej. Nemyslím si, že je to také podstatné. Zajtra si chceme na trávniku poradiť a myslím si, že náš súper zahrá inak ako doterajšie tímy, s ktorými sme sa doteraz merali. Niektoré tímy sa priveľmi stiahli a Athletic bude hrať ofenzívne. Pokúsime sa byť lepší a s presingom si poradiť."

Čo sa stalo v Leganes?

"Samozrejme, premýšľali sme o tom, čo a ako sa stalo. Po inkasovaní gólov sme nedokázali odpovedať, neútočili sme tak dobre ako by sme mali. Vo futbale sa niekedy nedá všetko vysvetliť. Inkasujete gól, začínate v strede ihriska a zrazu dostanete ďalší... Treba na to vedieť odpovedať a tentoraz sme si neporadili najlepšie. Leganes sa stiahol na svoju polovicu a bolo ťažké dostať sa pred bránku. Je jasné, že ak chceme dobre brániť, musíme dobre útočiť. A naopak."

Nový erb

"Áno, páči sa mi. Nie je tam veľa zmien. Každý má inú chuť, ale pre mňa je tento erb naďalej veľmi rozpoznateľný."

Sú problémom Barcelony také chyby ako u Piquého?

"Ak nejaký hráč urobí jasnú chybu, v zápase proti Leganes išlo o smolu pri odkope, všetci sa sústredia na neho. Viac ma znepokojuje ako padol prvý gól, nie druhý. Chyby sa budú stávať vždy. Sú iné veci, nad ktorými treba pracovať. Vieme, ako sa veci majú. Keď nás kritizujú, keď vyhráme, ako to nemajú robiť, keď prehráme?"

zdroj: fcbarcelona.com
foto: fcbarcelona.com

cruyff

-7
2018-09-28 20:39:27

NOVY ERB...rozpoznatelný...kur.....neviem to rozdýchať, myslel som si, že je to kačica ..to čo sa podarilo teraz tomu čo ten znak navrhoval, by som nepustil na nou camp ...a tým čo to to schvalili to iste...pripečené pink dresy a teraz znak a la IQ hojdajuceho koňa...na buduci rok bude 120 výročie FCB atoto je darček hodný tomuto vedeniu...to robia asi naschval...už ked chceli zmenu tak na to výročie mohli zkombinovať prvý znak s terajším..a že tam nie je FCB tak to je sila...neskutočnééé..ved v KK mame krajší znak ako FCB a to som nad navrhom premýšlal 5 min....čoho sa ešte dočkáme...ved KUBALA sa asi v hrobe obracia, ked vidí tu divočinu...skutočne už neviem a nenachádzam slov k tomuto /KYDU/ znaku.....

Xavielmeastro

12
2018-09-28 21:09:39

Aj mne sa chce z tohto vsetkeho grcat nech si Bartom€u zbali veci aj s jeho poskokmi a nech tahaju kade lahsie

cruyff

5
2018-09-28 21:23:02

a už sme celemu svetu na posmech...a konkurencia hlavne...radšej to tu nepíšem ake komenty dostávam...viac než klub???? a akýýý????

adriano

8
2018-09-28 21:30:33

Toto uz nieje viacnez klub mas pravdu je to len tovaren na zarobok penazi alebo inac barto si mysli ze fcb je jeho firma ktora mu ma zarabat vela penazi.

maros1

6
2018-09-28 21:23:57

Ja mám niekedy pocit ako by tí zodpovední spadli z višne. Už aj Smrdáky majú prečítanú našu hru a oni zahrajú proti Leganes presne to isté ako vždy naviac tri krát spomalene.

adriano

5
2018-09-28 21:26:39

Tie vyhovorky trenera piqeho gol nepovazuje za chybu nech ide stade prec ked chrani hraca co by si nezahral v takej forme ani za b tim.Do zalohy ma tam uzdraveneho suareza a do utoku malcoma nenominuje ich vobec.Cele to smeruje do riadnych sraciek a to som velky fanusik tohoto klubu ale rok co rok pod vedenim toho saska barta ide klub po sportovej stranke dole vodou.Clovek sa tesi na kazdy zapas a ked to pozera chce to v polovici vypnut lebo dakedy sa na tu biedu velmi zle kuka.Zajtra budeto clovek bude sledovat a vidi tu obranu co bude hrat tak to bude zase utrpenie.

adriano

5
2018-09-28 21:37:27

A vlastne ztej tlacovky je zrejme ze valverde nevysvetlil nic co sa stalo.

SpiacaBarca

9
2018-09-28 21:53:33

Toto je sila co rozprava nas genialny trener , ako by som Fica pocul.Dokaze skrotit emocie naroda a presvedcit ho ze sa vlastne nic nedeje a este sa aj citi urazeny ze ho kritizuju no chce sa mi grcat.

pepo46

1
2018-09-29 07:05:00

Valverde nie je tréner pre Barcu. Jeho angažovanie bola veľká chyba. Dinosaurus. Neobstojí, že sme s ním vyhrali tituly. Vyhrali sme ich aj napriek nemu. Je škoda, že vedenie takto przní posledné Leove roky vo futbale...

s1ck_1

2
2018-09-29 08:28:28

takže jeho netrapi chyba p iqueho pri gole.. takže pique dalsi zapas zaklad... pi*e v inom klube by už sedel na tribune na par zapasov nech sa spamata, tu može dať aj 10 vlastných golov každý zápas aj tak bude hrat zaklad

emiliano

2
2018-09-29 08:48:49

Ak ho trápi 1. gól, tak ten padol tak, že Pique prehral bežecký súboj so súperom a následne odrazenú loptu poslal Stuani do brány, lebo ho nik nebránil. A nebránil ho nik preto, lebo Raki ani Busi nestačili dobehnúť pred bránu a pokryť ho. Tak treba popremýšľať nad rýchlosťou Rakiho a Busiho a či takí dvaja slimáci môžu hrať vedľa seba. Busiho pomalosť v minulosti nebila do očí, lebo mal vedľa seba Xaviho a Iniestu.

FCBCN

3
2018-09-29 09:54:44

Chalani, občas tu čítam Vaše komentáre ale nedá mi už nepovedať k tomu svoje.
Furt je pre Vás niečo zle. Užívajte si prosím Vás futbal.

Spravili sa chyby? Spravili. Kto ich nerobí.

Jediná kritika s ktorou súhlasím je nasadenie hráčov. Ostatné sú často len mudrovanie.

Valverde mal pravdu, Pique mal smolu, zahral to dobre. Jednoducho smola. Ak robíte niečo v rýchlosti, nie vždy Vám sadne lopta a stačí 1 cm a smer je úplne iný. Nedá sa 100x urobiť to bez chyby. Štatisticky to nie je možné. Taktické chyby nastali pri 1. góle.

Valverde má pravdu, futbal je hra s loptou, lopta je guľatá a všelijako sa odráža. Niekedy stačí šťastie a vyhráte, tak ako Leganes. Jednoznačne na Barcu nemali.

Bavte sa na peknej hre.

Valverde začal konečne rotovať, čo mu vlani vyčítali. A vidno to, že výsledky sú viac komplikované. Ale je to súčasť taktiky, ktorá môže v závere vyjsť.

Ak chcete byť fanúšikmi, tak fandite a nefrflite, aspoň nie takýmto zatracovacím spôsobom.

Užívajte!

Milan87

-1
2018-09-29 10:28:55

Suhlasim s tebou aby to bolo moje slová. Po 2 nevydarenych zapasoch povesiť klubové ikony, to je teda síla

CarlesssPuyolll

1
2018-09-29 10:41:42

Čo si myslíte , ktorý tréner (aktuálne dostupný) by bol najlepšou voľbou, keby Valverde skončí ?

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.