Na tlačovej konferencii po zápase s Athletic Ernesto Valverde komentoval zlú sériu Barcelony, ktorá v posledných troch ligových zápasoch zaznamenala len dva body.

Pocity

"Chceli sme získať 9 bodov, máme len 2. Vedeli sme, že súper bude tlačiť. Mysleli sme si, že čím viac budú unavení, tým si vytvoríme viac šancí. Existujú veci, ktoré je treba zlepšiť, predovšetkým počet inkasovaných gólov, ale všetko závisí od efektivity, ktorá nám chýba. Ak by sme využili jednu zo šancí, pri ktorých sme nastrelili konštrukciu brány... Treba sa k tomu postaviť čelom a ísť dopredu."

Obavy

"Sú chvíle, kedy inkasujeme absurdné góly. Ale samozrejme, že môžeme brániť lepšie."

Messi

"Je to moja zodpovednosť. Analyzujem zápasy, ktoré hráme. Niektorí hráči majú za sebou veľa minút a myslel som si, že Leo a Busquets by si mali oddýchnuť. V stredu hráme ďalší zápas. Vedel som, že ide o riskantné rozhodnutie.. Ak by sme vyhrali, nikto by o tom ani nepremýšľal. Všetci by hovorili o našej efektivite. Ak prijmem nejaké rozhodnutia, robím to pre môj tím a môj klub. Všetko je však vidieť po zápase, nie pred zápasom a to je problém."

Najhorší moment

"Neviem, či je to najhorší moment. Vždy, keď sa prehrá, veľa sa o tom hovorí, ale vždy existuje priestor na to, aby bolo lepšie. V priebehu sezóny sa ťažké chvíle objavia. Poradíme si s tým."

Obrancovia

"Znepokojujú ma zranenia. Obavy by som mal vtedy, keby sa hráči za stavu 0:1 vzdali, ale reakcia bola taká, aká sa očakávala."

Piqué

"Podľa mňa hral dobre, je pre nás veľmi dôležitý. Videl som, že chcel odčiniť posledný zápas."

Vidal miesto Messiho

"Striedanie nemalo nič spoločné so zranením Sergiho Roberta. Chcel som otvoriť ihrisko pre Coutinha a Dembélého."

Munir

"V istom momente som uvažoval nad tým, že na trávnik pošlem Rafinhu, ktorý dokáže urobiť rozdiel. Nakoniec som siahol po Munirovi. Mal obťažovať obranu a okrem toho si dobre rozumie s Messim."

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

ace67

9
2018-09-29 21:54:36

Čo bolo na tom góle absurdné?

BayernMunchen

15
2018-09-29 21:56:20

Pique odcinil posledny zapas tym ze sposobil dalsi gol :D Tenersky komediant

Barca_kingL10M

-17
2018-09-29 22:09:22

Nespôsobil ho Pique ale roberto

BayernMunchen

23
2018-09-29 23:06:48

Takze za 1. Pique bol jediny hrac obrany ktory bol pred golom za liniou a tym umoznil hracovi supera zakoncit. Za 2. Roberto hral lavu zalohu a ako jediny nebol tak lenivy aby skusil so situaciou nieco urobit.

caco

1
2018-10-01 08:01:10

presne tak,spôsobil to roberto a nie pique......vraj nebol lenivý :D ,ked niekto spôsobí chybu v obrane tak sa ju musí snažiť napraviť,keby si niekedy v živote hrával futbal tak o tom vieš,ale ty budeš akurát obývačkový futbalista

Andrejomus

-4
2018-09-30 01:33:53

Ty si veľmi hystericka osoba, keď tak čítam všetky tvoje komentáre. Musí byť s tebou radosť žiť :)

erdzo

5
2018-09-30 08:41:35

Čo mal iné povedať tréner ako to že Pique hra dobre, neviem čo si vy myslíte ale tréner nemôže na verejnosti povedať že pozrite tento hráč hral úplne na p**u aj keď to tak bolo. Myslím si že Pique si je toho vedomí a na psychike by mu nepomohlo že keď naňho tlačia a nadávajú fanúšikovia spraví to aj tréner čím ich ešte viacej podporí.

BayernMunchen

2
2018-09-30 12:54:18

Tak poviem ze pigue sa snazil. Snaha sa mu upriet neda ale stale je to pomale poleno

adriano

-3
2018-09-29 21:59:03

Neviem ale trener to vidi svojimi ocami a piqeho bude asi velmi branit.No tak uvidime dalej ale piqe je podla mna velmi slabucky clanok obrany v momentalnej forme a doplaca muzstvo za tie jeho chyby stratou dolezitych bodov.

barcelonista29

28
2018-09-29 22:03:31

Snáď nečakáte, že bude kritizovať Piquého pred novinármi :D ak sa mu niečo nepáči, tak mu to povie medzi štyrmi očami a posadí ho. Ale to sa nestane a zvlášť, keď je zranený Umtiti.

SpiacaBarca

-8
2018-09-29 22:05:08

Toto uz je moc tomuto panovi uz niekto povedal ze nie je v Bilbau????? Uz ked Messi rozprava o zlepseni obrany v Barcelone to je sila(fanusikovia pochopia). Ja neviem ci v tejto velkej futbalovej rodine naozaj nedrbe kazdemu a boja sa pozriet pravde do oci. Budu neustale obhajovat od spoluhracov az po upratovacky kazdeho.Ano Gerard je ikona,srdciar,kabinovy saso a ja neviem co ale nech ide do Sakiri

barcelonista29

8
2018-09-29 22:09:59

"nech ide do sakiri" :D tam by si aj ty rád išiel, že? :D

Milan87

12
2018-09-29 22:15:57

Si hovorte co chcete dnes hrál dobre. Celý tým hrál dobre len to tam nepadlo

BayernMunchen

5
2018-09-29 23:04:29

Pozri si este raz prvy polcas a uvidis ci sme hrali dobre. S Messiho prichodom sa hra zlepsila, ale Messi nemoze ani nesmi hrat kazdy zapas. Takze realna sila muzstva sa pocita bez Messiho

Xavielmeastro

12
2018-09-29 22:16:48

Myslim si, ze aj napriek momentalnym vysledkom mame najlepsie muztsvo sirkou aj kvalitou kadra. Len hraci si musia precistit hlavy a uvedmoit si ze Messi nespravi vsetko sam ved sa na to pozrite Rakitic v repre a v Rakitic v Barce. U nas je obycajny posuvac lopt co sa boji nieco vymysliet a hned hlada Messiho a to nie len on ale vsetci do jedneho a to je uz niekolko rokov. Je prirodzene byt zavisli na najlepsom hracovi sveta ale taka to zavislost je chora to je abnormalne aj Messi je len clovek ale aj on starne superi su uz daleko viac pripraveni maju ho do detailov nastudovaneho a akonahle pride super aspon trochu takticky dobry ako bol Rim tak sa stane presno to co sa stalo. Nesere ma ani vysledok ale prevedena hra a celkovo politika a smer kadial sa klub ubera za pana Bartom€ua aby sa zmenilo logo a vymazalo FCB symbol nasho klubu co sme mali na dresoch viac nez storocie z loga len kvoli tomu aby sa predalo viac suvenirov a inych prkotin tak to je p******* mne pripomina jedneho pana v modrom obleku co hajluje a pluje na divakov on tiez dojebal tradicnu znacku slovenskeho futbalu

GabrielSVK

-3
2018-09-29 22:44:51

Real X

BayernMunchen

3
2018-09-29 23:31:45

ALe treba uznat jednu vec. Manzanov zamer poskodit barcu vysiel dokonale. Asi ani sam netusil ako narusi psychiku celeho timu. Valverdeho uzasna rotacia to cele este zaklincovala

Cafu

4
2018-09-29 23:41:52

Treba sa pozrieť pravde do očí.Ked som pred začiatkom sezóny písal že keď sa štastie od nás odkloní tak pod Valverdem nezískame žiadnu trofej tak to sú samé mínusky.Taky Piqué pri našom štýle hry keď musíme útočiť do plných kde nám hrozia rýchle protiútoky pri svojej rýchlosti nemá miesto v zostave,ale je to ikona tak hraje stále. Spravi dve chyby v zápase sú s toho dva góly,ale taký Suarez je oveľa väčší problém dojebe čo sa dá .Len s polovicou prihrávok keby si lepšie počínal mohli byť s toho byt góly alebo finálne prihrávky a body by boli doma.Taky Stuany z Girony z troch šancí nám dal dva góly.Suarez sa snaží ,ale bohužiaľ už na to nemá.A to nehovorím aké títo hráči naše ikony majú platy.Tolko čo oni berie v Reále iba najlepšíe platený hráč Baele po dvadsať mega. Ďalší problém je Roberto jeden priemerný hráč ktorému vyšlo zopár zápasov,ale väčšinou je na príťaž v kombinácii s Piquem v obrane jedna katastrofa, všetko preferovaný hráči tak potom sa nemôžme diviť, že podávame také výkony.Kupujeme mladé talenty ktoré majú iba málo šancí ukázať čo v nich je.Tak treba si dát priority či si budeme vážiť ikony,alebo sa správy rez kadrom a dostanú šancu mladý a časom sa dostavia aj výsledky hoci nie hneď.Ale naše ikony za zenitom už lepši nebudú, akurát budú robiť zlú krv v kabíne a pozerať klubový rozpočet.

BayernMunchen

-4
2018-09-29 23:50:02

Pne s tebou suhlasim az na jednu vec. Ak odratae z vysledku Piqueho chyby, tak mame z poslednych troch zapasov 7 bodov. Ak odratame chyby suareza, stale mame len body 2. Tym chcem povedat ze vzdy musime zacinat od obrany a tam sa slabi hraci musia tolerovat menej

Rasto

3
2018-09-30 11:42:50

Blbosť na entú.

Vladinko

7
2018-09-30 00:33:36

Tak tá rýchlosť nemusí byť až taký problém- kopec svetových stredných obrancov nie je najrýchlejších, taký hummels napríklad je tiež pomaly ako slimák a to hra v klube aj v repre dosť nátlakový futbal..zvláda to pozične a zvláda to hlavne záloha, ktorá nedovolí aby sa dostal do situácie, v ktorej by došlo na nejaký šprintérsky súboj..veľkým problémom Barcelony je to, že súperi dokážu pár x za zápas dostať loptu k blízkosti stredového kruhu a nie je tam na nich vyvíjaný dostatočný tlak ktorý by ich zabrzdil a dovolil by obrane vrátiť sa dozadu..piquemu sa momentálne vôbec nedarí, ale ani ten systém a záloha mu moc nepomáhajú..často sa hovorí, že keď sa dobre darí celku, tak aj jednotlivec hra o úroveň lepšie..
Druhou vecou môže byť aj motivacia..vsimnite si napríklad Marcela, ten v La lige vyzerá ako totálny šašo, 90% času trávi v útoku a dozadu sa nevracia a real aj kvôli tomu dostáva góly- a potom v lm zrazu aj bráni.. preto som celkom zvedavý ako sa zahrá proti tottenhamu, tam nebude priestor nič podceniť a mali by sme vidieť maximum toho, čo barcelonski hráči dokážu..nálada nebude úplne optimálna pred zápasom, ale od výkonu v zápase s top súperom sa dá veľmi dobre odraziť..

A druhým problémom Barcelony je absolútna neschopnosť hrať bez Messiho- ofenzíva je na papieri kvalitná aj bez neho, ale keď nehrá, tak to stojí za hovno..a to je dosť problém, má 31 a postupom času budú prichádzať zápasy kde bude musieť oddychovať..pritom ti hráči by mali mať kvalitu rozhodovať zápasy aj bez neho- akurát to niekde viazne..a o dosť väčší problém to môže byť v lige majstrov- ono nejaký kvalitnejší tím by mal dokázať vypojit z hry jedného hráča, zabezpečiť, aby Messi nemal loptu v nebezpečných priestoroch..to je normálne, na jednej strane je Messi vypojeny z hry, ale na druhej to znamená podstatne viac priestoru pre ostatných hráčov Barcelony, nakoľko vypojit Messiho stojí dosť energie..otázkou však je či jeho spoluhráči budú vedieť "bez neho" ten priestor využiť..

BayernMunchen

7
2018-09-29 23:51:43

Pozeram zostrih real atletico. Jasna ruka Casemira v 16 a nic. Vidime ze VAR je v spanielsku na 2 veci... A Casemiro musel byt v minulom zivote matka tereza, ked sa mu v tomto zivote prepecie doslova vsetko

PEKKI

6
2018-09-30 00:35:19

valverde je uplne nic ,...ani tam nemusi smrdiet ,..chalani hraju ako keby si pinkali pred barakom ,..zle skonci Barcelona a to nechapem ze sa tak nestalo uz minulu sezonu ,..ta hra je otrasna ,..cim skor treba dat dole valverdeho,busketsa a roberta a zacat hrat futbal a nie tuto komediu

Andrejomus

5
2018-09-30 01:32:29

Ani ty tu nemusíš smrdiet a vypisovať negatívne hovadiny. Všetci sme len ľudia, ktorí majú niekedy slabé momenty.

Borby55

4
2018-09-30 08:29:01

Ten gol je diskutabilny...pretoze Pique bol za liniou...to je pravda...ale ta libia by mala byt na jeho urovni....to znamena ze zvysok obrany mal byt skor na jeho urovni...roberto sa tiez nestihol vratit...nemyslim si ze toto bola zade taka hrozna situacia...ano dostali sme gol ale ten prisiel z hry...dnes to bolo lepsie...utocime...bol tam chtic...len samozrejme to nebolo este ono..musia sa chytit..treba fandit....

mikin88

4
2018-09-30 09:07:01

V podstatě souhlasím, až na to, že obrana měla být na Piquého linii. Obránci si kolem 16 musí hráče držet na těsno. Piqué by je pak měl buď zajišťovat a stát za linií a nebo vystoupit na jejich úroveň a vysunout tak offside lajnu. Tohle byla rychlá akce, kdy se po tom, co jsme si nedokázali pokrýt míč, dostal Susaeta k centru a krásně ho poslal přímo do perfektního náběhu. Navíc v té chvíli byl Alba někde na půlce, jelikož čekal, že míč získáme... Tohle prostě byla dobrá akce, kterou bilbao předvedlo po získání míče před naší 16. Víc mě mrzí, že jsme nedokázali proměnit ty šance, co tam měl Luis po úžasné náhrávce od Vidala, Philippeho náběhy do vápna, kdy ho myslím De Marcos vždy dokázal dostoupit a Phil se tak ke střele nikdy nedostal, pak ty tyčky v druhém poločase, Luisovo nastřelení hlavy (kdy to v té rychlosti udělal neskutečně, ale prostě smůla, že se sám trefil)... Ten tým bude skvělí, až získá tu vítěznou mentalitu (tím nemyslím to, že budou přesvědčeni, že vše vyhrají, ale to, že do každého zápasu půjdou ukázat to nejlepší, že budou motivovaní, nebojácní a půjdou si za vítězstvím od 1. min)

emiliano

13
2018-09-30 10:00:54

Ten gól, Robertovi za chrbtom nabieha Marcos, ale on ho nevidí. Pique urobí v každom zápase aspoň jednu hrubú chybu, zasa ju urobil, hráč je pri ňom, on zluftuje a ten ide sám na bránu, zachranil to Semedo, ktorý ho dobehol a zablokoval. Ale problém je, že my nedávame góly, lebo nehráme dobre. A myslím si, že to je už kádrom, ktorý hrá a naviac nemá. Pamätáte na káder Rijkarda? Jeden rok fantázia a potom bieda a on nevidel, že hráči sa zmenili, upadli. Tréneri si zvyknú na hráčov a vidia to, čo hráli v minulosti. Roberto, Pique, Sergio, Raki sú priemerni hráči a v čpičkovom klube štyria priemerni nemôžu hrať. Toto tréner nevidí, sú jeho obľúbenci, on nie je schopný vymaniť sa z minulosti a vždy hrajú. Všetci sú to chodci, posúvači lôpt, to nie je chvíľková forma, to sú ich reálne možnosti. Hru treba zrýchliť, v zálohe musia byť rýchli hráči, schopní obísť protihráča a vytvoriť priestor. Ale taký je len Cou, čo je na zálohu málo. Vlani to riešil Valverde tým, že dal do zálohy ešte jedného, ale riešiť to treba systémovo tak, že Sergio a Raki pôjdu na lavičku. Takisto Pique a Roberto. Vidal je lepší ako Sergio, pohyblivejší a dôrazny. Namiesto Rakiho je tam Arthur. Ale Valverde to nevidí a vždy ostáva pri tom, že je to len momentálny nedostatok šťastia a ono to príde. Nepríde. A je zlé, keď tréner je slepý a ani opakované fiaska ho nepresvedčia, že treba zmeny. Zoberte si Rakiho, poklusáva, postáva, dostane loptu a posunie ju najbližšiemu a keď sa treba vrátiť nikoho nedobehne. Ano, loptu nestratí, ale ani nevybojuje a ani nič nevymyslí, ale vždy hrá, je to hviezda. Načo je tám? Zoberte Sergia, áno má prehľad, vždy vie otočiť hru tam kde treba, ale pri protiútoku dobehne späť vtedy, keď je po akcií - a pritom je to DM, ktorý má pomôcť obrane. Neviem, či v lige je pomalší DM. Roberto, poctivý, univerzálny hráč, veľa behá. Ale nemá kľučku, je pomalý, na Barcu menej technicky zdatný, v zálohe či obrane priemerny hráč, taký lavičkový. Pique je za zenitom, už lepší nebude, len horší. Nikdy nebol rýchlik, ale zakryl to pracovitosťou. Teraz to už nedokáže, lebo spohodlnel, chce riešiť situácie hneď, bez pohybu, jedným zákrokom a keď minie loptu, je z toho šanca. Patrí na lavičku, možno sa ešte spamäta a pridá, v jeho veku ešte stopéri hrajú, ale niektorí už nie a išli do menších klubov. Ale my pestujeme legendizmus, legendám sa u nás bez ohľadu na výkony predĺžujú zmluvy a zvyšujú platy, lebo my sme viac, ako klub, my nechávame hráť hráčov za zásluhy. Aj Suarez je už na riešenie, aj keď včera sa snažil, je tam Malcom, Suarez by si mal posedieť na lavičke a odtiaľ občas nastúpiť do zápasu, možno zo seba ešte niečo dostane. Hráči nemôžu mať pocit, že sa im prepečie pasivita, neefektivita, lebo sú hviezdy a vždy budú hrať. Keď Puyol, Xavi a Iniesta zistili, že už to nie je ono, odišli a to už boli ozajstné legendy. Tí, ktorých som uviedol sami neodídu, ostanú u nás, veď hrajú, tak sú dobrí.

barcahendoy

4
2018-09-30 11:21:22

Emiliano - parada. Presne si to vystihol. Toto si aj myslim len by som to tak perfektne nesformuloval ako ty. Som zvedavy co sa bude diat ak pride este par takychto zapasov. Poleti Valverde? Kto by mohol byt nahrada?

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.