Ivan Rakitič dnes absolvoval tlačovú konferenciu pred zápasom Tottenhamu s Barcelonou. Záložník Blaugranas hovoril aj o aktuálnych problémoch tímu.

Zápas

"Samozrejme je veľmi dôležitý. Je to náš druhý zápas a chceme ho vyhrať, pretože potom sa vždy ide lepšie. Odohráme len 6 zápasov a preto neexistuje čas na to, aby sme vedeli stratu napraviť tak ako v lige. Chceme zahrať čo najlepšie a získať 3 body."

4-4-2

"Myslím, že podstatné je, aby sme hrali spoločne, boli sme silní v útoku aj v obrane. Podstatnejšie, než 4-4-2 alebo 4-3-3 je, aby sme sa postarali o to, aby sme sa hýbali mechanicky, vedeli, že spoluhráč je na strane a zaujme moju pozíciu, keď ju opustím. Je ešte veľa čo vylepšiť a nikto nám nič nedaroval. V budúcnosti si poradíme bez problémov."

Posledné zakopnutia

"Na futbale je najlepšie to, že novú šancu dostanete každé 3-4 dni. Výsledky nie sú také, aké sme očakávali, ale to my ako prví kritizujeme samých seba. Vieme, že musíme hrať oveľa lepšie. Podstatné je, že zajtra chceme odohrať skvelý zápas. Všetci vieme, aké sú zápasy vo Wembley. Jedno či dve zakopnutia našu sebadôveru nezničia, nanajvýš nás trochu rozrušia, vďaka čomu budeme chcieť, aby sa zápas už začal."

Únava po šampionáte

"Chýba nám oveľa viac vecí, než len správny postoj. Ak analyzujeme posledné zápasy, tak buďme úprimní, neboli najlepšie. Nehráme však až tak zle, aby sme všetko, čo sme doteraz dosiahli, hodili do koša. Musíme sa zlepšiť, byť autokritickí. Nemožno však povedať, že všetko, čo sme doteraz urobili, bolo zlé, pretože sme vďaka tomu dosiahli mnoho výsledkov. Po šampionáte som chcel mať ešte týždeň voľna, pretože ľúbim svoju rodinu, ale zároveň som chcel hrať futbal. Chcel som byť na trávniku a dotýkať sa lopty, je to najkrajší pocit. Neexistuje nič lepšie, než brániť farby Barcelony. Istotne nám nechýba motivácia a postoj. Sami sebe chceme dokázať, že sme veľmi dobrí."

Zápasy na výjazde

"Ak by sa všetko dalo zmeniť tak rýchlo a jednoducho, urobili by sme to. Vieme, že v posledných rokoch sa nám v Lige Majstrov na výjazdoch hrá ťažko. A to takisto preto, lebo súperi sa proti nám špeciálne pripravujú. Samozrejme, že sa musíme zlepšiť, je čas, aby sme boli silní aj na výjazdoch. Zajtra, možnože na najkrajšom štadióne, máme príležitosť, aby sme začali. Nálada bude určite výnimočná, dúfame, že fanúšikovia sa budú tešiť našou hrou."

Wembley

"Zápas vo Wembley je výnimočný, ale lepšie chceme hrať vo všetkých zápasoch. Ak by sme to mohli urobiť na Butarque, tak by sme to urobili. Na štadióne nezáleží, hoci vieme, že Barcelona má na Wembley množstvo krásnych spomienok. Zahráme proti jednému z najlepších tímov v Európe a dáme zo seba všetko."

Zvýšenie platu

"Zostal som v Barcelone, pretože cítim jej farby, identifikujem sa týmito ľuďmi. Neexistuje nič lepšie. Prezident má dobre pozná, nič neočakávam. Ak mi zavolá, fajn, ak nie, takisto. Môžeme ísť potom na kávu. Som spokojný a teším sa z každodenných tréningov. Chcem hrať tak často ako to len pôjde a vyhrať čo najviac trofejí."

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

quentin

15
2018-10-02 21:31:29

Ivan znova ukazal, kde je doma, co chce dosiahnut a podotknem "bohovsky diplomaticky" zhodnotil situaciu. V kazdom pripade, verim, ze hraci chcu vyhravat a farby FCB chcu hajit! Verim, ze to bude len lepsie. A prave Wembley by bolo dobrym mostikom ku zlepseniu! Visca el Barca!

Barca_kingL10M

8
2018-10-02 21:44:19

Vyhráme len treba ukázať kto je tu najlepší;)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.