Ernesto Valverde takisto absolvoval tlačovú konferenciu pre zápasom Tottenhamu s Barcelonou. Tréner komentoval posledné výsledky tímu a bránil Luisa Suareza.

Zápas

"Vždy sa na zápas pripravujeme proti najlepšej verzii nášho súpera. Niekoľko dôležitých hráčov nebude môcť hrať, ale kvalitu nášho súpera poznáme, takisto jeho silu v útoku a obrane. Očakávame to isté, čo hneď po žrebe - ťažké a atraktívne stretnutie na úžasnom štadióne."

Pochettino

"Každý tréner prijíma rozhodnutia, ktoré považuje za slušné. V priebehu mojej kariéry som to robil a myslím si, že Mauricio tiež. Máme dobré vzťahy, rešpektujeme sa, nedávno sme proti sebe hrali priateľský zápas. Viac nemám čo povedať."

Problémy

"V poslednom týždni sme mali problémy, každý si to môžeme analyzovať sám. Nedávno sme mali na konte samé víťazstvá. Vždy chceme hrať čoraz lepšie. Ak sa nezíska dobrý výsledok, vždy na to existuje nejaký dôvod. Súper skóroval a futbal je taký aký je. Nehovoril by som však o zlých týždňoch, je to len jeden. Nepochybujem, že zajtra zahráme veľmi dobre. Toho sa držíme."

Výhody rôznych systémov

"Predovšetkým chceme dominovať a súperovi neposkytnúť veľa možností. Systém, otázka toho, či Leo začne na strane alebo v strede, to je už otázka mnohých možností. Riešenia aplikujeme v závislosti od priebehu zápasu. Náš cieľ je stále ten istý a nezmení sa ani vtedy, ak by sme ho ani počas 90 minút nedokázali dosiahnuť."

Luis Suarez

"Na Suareza ste sa ma pýtali pokiaľ nestrelil prvý gól. Teraz sa opäť objavujú otázky. Nemyslím si, aby bol nepokojný, skôr sa nevie dočkať gólov. Chceme, aby aj naďalej strieľal góly, pretože ho to poháňa. Čím viac šancí nepremení, tým lepšie, pretože vieme, že je na svojom mieste. Suarez nezostane bez povšimnutia, svojim súperom spôsobuje bolehlav. Ak má veľa šancí, tak potom je dobre. Lopta mu jednoducho musí začať padať do bránky. Luis je pevnou súčasťou tímu."

Zlepšenie

"Vieme, že všetkým sa v istých momentoch hrá na výjazde ťažko. V posledných rokoch nás zápasy Ligy Majstrov na výjazde stáli veľa. Wembley je ideálne miesto na to, aby sme to zmenili."

Nastúpi dvojica pivotov?

"To uvidíme zajtra."

Kane

"Na trávniku robí rozdiel. Neporovnávajme jeho výkony v tejto sezóne s tou uplynulou. Vieme, že v pokutovom území je nebezpečný, je rýchly, skvele si vie poradiť vo vzduchu. Berieme to do úvahy. Sme pripravení na jeho najlepšiu verziu, hoci počítame s tým, že mu znemožníme ju ukázať."

Pogba

"Nevieme, čo sa stane v budúcnosti. Ostatné kluby rešpektujeme a preto o hráčoch iných klubov nehovoríme."

Kritika

"Objaví sa aj pri dobrých výsledkoch. Máme sa dosť dobre. Vieme ako sa veci majú, aké sú očakávania. Musíme sa s tým zmieriť."

zdroj: sport.es
foto: fcbarcelona.com

Alirael

-3
2018-10-02 21:52:23

Teba, ty truhlik

Reekwon

17
2018-10-02 22:01:56

"Nepochybujem, že zajtra zahráme veľmi dobre. Toho sa držíme." ... Na toto jsem teda hodně zvědavý.

barcelonista29

4
2018-10-02 22:27:46

Nie si sám :D na to je zvedavý každý.

adriano

8
2018-10-02 22:02:48

Ta veta o suarezovi ze ci viac sanci nepremeni tym lepsie ak toto povedal trener fcb na tlacovke tak je to trapne.Je toto vobec mozne aby taketo reci vypustal na tlacovke?No som ja zvedavy na zajtrajsi zapas.

jarolamo

3
2018-10-03 07:10:45

Práve na to som chcel reagovať aj ja :"Čím viac šancí nepremení, tým lepšie, pretože vieme,..." Buď zlý preklad, v opačnom prípade som to nepochopil...

FCBCN

3
2018-10-03 08:54:32

Nemyslel to doslovne, skôr chcel povedať že je dôležité dostávať sa do príležitostí a preto čím viac šancí pokazí, znamená to, že tých príležitostí je dosť a je len otázka času kedy to začne padať. Šance sú dôležitejšie ako napr. držanie lopty.

Jednoducho v posledných zápasoch to bola skôr smola ako zlá hra.

Žiaľ futbal sa hrá na góly a výsledok častokrát ani nehovorí o tom kto je lepší.

Omnoho horšie je že futbal sa hrá na body. Ak by sa hralo vždy na góly tak Barca v súťaži jednoducho dominuje. Napr. dva roky vyhral RM vďaka jednému bodu, ale na skóre bola lepšia Barca. Góly ovplyvňuje náhoda, ale body ovplyvňuje náhoda ešte viac.

zdeklu

3
2018-10-03 07:22:41

tento chlap nedokaze prejavit ziadnu emociu, (mozno ma indiansky predkov) - tak ako moze vyburcovat muzstvo k extra vykonom... suarez davno netrapi superovych obrancov, lebo ma dve taktiky - filmovanie faulu alebo ofsajd... a celkove mi pod taktovkou valverdeho zapasy FCB pripadaju ako hra sami proti sebe

cruyff

6
2018-10-03 10:27:34

už by ste mohli prestat nadávat na trenera a vyčítat mu že na lavičke je pasívny...každý trener ma svoj druh prejavu a Valve inteligentný človek a nemá v povahe emotívne vykrikovat počas zapasu na hračov...nie je to v jeho DNA...nefunguje to aj medzi nim a Bartomeom. Valve mal inú predstavu o doplnaní kádra hráčmi, ktorý by splnali skutočne to, čoho klub potrebuje...najvačšou hybou bol odchod Neya..odišiel nam z klubu ,,život,,. tapame sa stále a kolísave výkony su toho dokazom..odchod hráčov La Masie zanechal dporiadnu dieru, ktorú sa nám do dnesneho dna nepodarilo zalepit...športový šefovia zaspali dobu a tí hráči ktorý sa chytili, je málo na to aby sme hrali atraktívny a dobrý futbal..visca..

Cafu

1
2018-10-03 15:34:06

Ten keby mal v La Masii aj nového Messiho aj tak by mu šancu nedal dokedy by mu v kolónke vek nesvietila 30.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.