FC Barcelona vo včerajšom zápase vo Wembley v divácky atraktívnom zápase dokázala zdolať Tottenham 4:2. V samotnom stretnutí zažiaril Lionel Messi, zaujali však aj iné veci. Trojicu najdôležitejších záverov zo stretnutia zostavil portál nbcsports.com.

O šou sa postarali Messi a Kane

Harry Kane pred samotným stretnutím uviedol, že by rád nastrieľal viac gólov ako Messi. Samozrejme, má stále len 25 rokov a najlepšie roky kariéry pred sebou, ale na to, aby dosiahol úroveň Lea Messiho, musí si poriadne švihnúť. Každý futbalista, ktorý príde po Messim, bude mať veľké problémy s tým, aby sa na úroveň Argentínčana dotiahol.

Messi vo Wembley predviedol skvelý výkon, bojoval, tvoril akcie, strelil dva góly a mohol aj viac, keby mal trochu viac šťastia, keďže dvakrát trafil konštrukciu brány. 31-ročný Argentínčan opäť raz predviedol, prečo je najlepším hráčom sveta. Takisto sa potvrdilo, že proti anglickým tímom sa mu darí, pretože na európskej scéne strelil najviac gólov práve tímom z Premier League.

Na druhej strane vyčnieval Harry Kane, ktorý sa tímu snažil pomôcť ako len vedel. Tottenhamu chýbali hráči ako Dele Alli či Christian Eriksen, opory mužstva. Kaneovi sa však podarilo odohrať veľmi dobrý zápas, strelil aj jeden gól a Barcelona s ním v obrane mala problémy.

Nemilosrdná Barcelona má svoje slabé miesta

V posledných dňoch sa veľa popísalo o tom, že Barcelona prežíva krízu, pretože v La Lige nedokázala vyhrať v troch po sebe idúcich zápasoch. Možno sa šetrila na zápas proti Tottenhamu, minimálne z pohľadu útočného futbalu.

Messi, Suarez a Coutinho vyvíjali na obranu Tottenhamu ostrý presing a nikdy nepoľavili. Tlak Barcelony bol neúprosný a jej zakončenie v útoku nemilosrdné. Vyzeralo to ako návod ako ukončiť zápas tak rýchlo ako to len ide. Barcelone sa darilo súpera nútiť k nepríjemným obranným zákrokom. Katalánci si vypracovali množstvo šancí a nakoniec z nich vyťažili 4 góly.

Ale stále je otázne, či má mužstvo Ernesta Valverdeho na to, aby v tejto edícii Ligy Majstrov titul skutočne získalo. Otázniky visia najmä nad obrannou činnosťou. Samozrejme, Barcelone chýbal Umtiti a vo vzdušných súbojoch z toho ťažil Kane a to predovšetkým v druhom polčase, ale stále platí, že FC Barcelona má svoje chyby a to predovšetkým v obrane.

Tottenhamu kvôli zraneniam chýbala plynulosť

Je jednoduché obviniť Tottenham z toho, že jeho hra bola niekedy na náhodu, ale mužstvu v strede poľa chýbali veľmi dôležití hráči ako Eriksen či Dembélé. Súperovi Barcelony v hre chýbala plynulosť. Navyše, teraz po dvoch odohraných zápasoch majú na konte 0 bodov a pred sebou ťažkú úlohu pobiť sa o postup zo skupiny.

Kane si svoje prácu odviedol tak ako zvyčajne, podržal loptu, keď bolo potrebné a snažil sa ostatných zapojiť do hry. Ale keď sa po loptu stiahol nižšie do poľa, nemal tam ani Eriksena, ani Dele Alliho, aby si s nimi mohol naraziť. Heung-Min Son, Lucas Moura a Erik Lamela s Kane nemajú vytvorenú chémiu na tak dobrej úrovni. Potešil ale výkon Harryho Winksa, ktorému sa darilo zastavovať útoky Kataláncov.

Eriksen, Alli, Mousa Dembele a Jan Vertonghen - títo všetci hráči Tottenhamu jednoducho na trávniku chýbali. Pre tréner Pochettina išlo skutočne o bolehlav. Spurs však odohrali statočný zápas a Barcelone neraz podkúrili. Veď dokázali stav stretnutia takmer vyrovnať. Ak by hral Tottenham v plnej sile, stretnutie by bolo určite vyrovnanejšie.

zdroj: nbcsports.com
foto: sport.es

Xavielmeastro

6
2018-10-04 14:42:56

Skoda zraneni Spurs mohli by nas viac preverit a ukazalo by sa ako sme na tom

David97

28
2018-10-04 14:47:32

Určite je lepšie po 3 zápasoch vyhrať so slabšou zostavou tottenhamu, ako nevyhrať 4 zapasy po sebe. Preverovať nas môžu, keď budeme v hernej pohode, ale teraz sme potrebovali vyhrať za každých okolnosti.

Zmazaný užívateľ

3
2018-10-04 15:17:26

aka skoda, pokial vsetci dobre vedia, my mame tiez zranenia...na to tu nikto nepozera? keby keby keby boli ...

BayernMunchen

3
2018-10-04 17:27:51

Kto nam chyba? Umtiti ano, ale toho plnohodnotne zastupil Lenglet. Zraneny je aj Roberto ale to je teraz pre nas posila lebo ho Valverde nemoze nasilu tlacit do zostavy

ximpp

2
2018-10-04 17:26:45

Já to jako škodu nevidím, jsem rád, že jsme v období výsledkové krize v důležitém zápase vyhráli, na prověření bude zápasů ještě dost a to už velmi brzy : Che, Inter, Real....

mikimi122

2
2018-10-04 15:32:15

Je pravda, že s tou obranou bude treba niečo robiť. Za mňa, buď bude Pique hrať každý zápas kvalitne, alebo sa bude musieť kúpiť nejaký stopér. Teraz bude dôležité, aby všetci naviazali na včerajší výkon a získali hernú pohodu do ďalších zápasov.

maryann

8
2018-10-04 16:46:35

Co su to za komentare,chybali im 3-4 hraci...nepreverili nas....
Ziadne muzstvo na svete nema 22 rovnako dobrych hracov a muzstva musia hrat a vyrovnat sa so zraneniami,s unavou,momentalnou indispoziciou hraca,poklesom formy....
Nemozno pozerat kto hral-nehral...
Medzi poslednymi 4 muzstvami poslednej LM boli muzstva na 4.mieste!!! svojich lig so stratami aj 20 bodov za lidrom.
PRECO ASI ??

maryann

4
2018-10-04 16:47:40

**boli 3 muzstva*

Milan87

4
2018-10-04 16:57:04

Suhlasim s tebou ,myslím si že messi bol včera v takom tranze že nie je mužstvo ktoré by nás včera porazilo. A keď koukám co hraju favoriti niektorych na tomto fore (liverpool,city,Tottenham,bayern.),tak sa na nás ani len nehrabu keď do toho šlapemr

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.