Robert Fernández, bývalý športový riaditeľ FC Barcelona, sa zúčastnil programu El Club de la mitjanit pre televíznu stanicu TV3 a Catalunya Radio. Hovoril o viacerých zaujímavých témach. 

Robert Fernández, ktorý v uplynulých rokoch pracoval ako popredný člen direktívy FC Barcelona, komentoval v programe El club de la mitjanit kapitána katalánskeho mužstva Lionela Messiho. "Nikoho inteligentnejšieho ako Leo som nevidel. Je skvelý, výborný spoluhráč, neuveriteľný futbalista, no pokiaľ z neho niečo robí rozdielového hráča, je to jeho schopnosť robiť rozhodnutia," komentoval.

"Človeka, ktorý by bol schopný robiť rozhodnutia tak rýchlo, ako je tomu u Lea, som nevidel. Jedine v zápase na pôde Betisu som u neho videl dve rozhodnutia, ktoré neboli správne, a to u neho nie je zvykom. Práve to je rozdielom medzi dobrým hráčom a géniom, pričom Leo je génius," pokračoval Robert.

Fernández následne v tom istom rozhovore rozoberal aj svoje pôsobenie na Camp Nou. "Komu by sa nepáčilo pokračovať v Barce? Môžem sa im za všetko len poďakovať, lebo ma nechali v pokoji robiť si svoju prácu. Vnútri to  nie je úplne bezproblémové, nebudem teraz ale nič vyťahovať. Pochopiteľne som si musel prejsť viacerými náročnými okamihmi, mal som v mnohých prípadoch obrovskú zodpovednosť, ale môcť pracovať v najlepšom klube na svete pre mňa bolo fantastickou skúsenosťou," dodal.

Rodák z provincie Castellón na samom východe Pyrenejského polostrova pôsobil u blaugranas aj ako hráč. Do klubu prestúpil ešte roku 1986 ako šikovný stredopoliar z Valencie a odohral tu viac ako stopäťdesiat oficiálnych súbojov, v ktorých sa mu podarilo zaznamenať tridsaťpäť presných zásahov. Fernández hrával aj za španielske národné družstvo, pričom zaujímavosťou je, že svoj jediný reprezentačný gól strelil do siete Československa na pražskom Strahove pri prehre La Rojy pomerom 3-2.

Robert bol sekretárom Azulgranas v období rokov 2015 až 2018, no medzičasom na tejto pozícii skončil, keď ho nahradil ďalší exšpílmacher FCB Éric Abidal.

Zdroj: md
Foto: md

citroen2001

7
2018-10-07 18:11:52

messi je najlepší hráč histórie (mám radšej ronalda) všetko ma najlepšie len ta najednoduchejšia vec Penalty a tie až ták dobre nevie kopať nechápem :D ale tie priame kopy ma posledné 3 sezóny neskutočne klobuk dole

benots

-2
2018-10-07 19:31:47

tenisy - kurzové sázení, velmi spolehlivé http://vitexe.blogspot.cz

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.