Sergi Gomes sa ako odchovanec FC Barcelona v sobotu vráti na Camp Nou - ako hráč FC Sevilla. 26-ročný futbalista v tíme Pabla Machina hráva ako stopér v základe. Gomes z Katalánska odišiel v roku 2014 a svoje rozhodnutie hodnotí pozitívne, pretože vo svojej kariére urobil krok vpred.

V zápasoch proti Barcelone sa mu darí

"Je to pravda, prehral som len 2x z 8. zápasov. Ako hráč Celty som na Camp Nou vyhral, na Balaídos tiež. Posledným bol však zápas o Španielsky superpohár. Ak sa dostaneme na najvyšší stupeň z pohľadu koncentrácie, mentality, ale aj zo športového hľadiska, tak udržať si pozíciu lídra nie je nemožné."

Kľúč k úspechu na Camp Nou?

"Limitovať šance súpera a využívať vlastné."

Messi

"Bez pochýb je najlepší na svete. Dokázal to mnohokrát a robí to v každom zápase. Je rozhodne lepší od ďalších hráčov."

Ako zastaviť Messiho?

"Čo najviac mu znepríjemniť hru a nedovoliť, aby bol v Barcelone lídrom a adresátom prihrávok. Barcelona má v súčasnosti problém so stopérmi. Pred zraneniami nemožno urobiť nič. Objavia sa vždy, v každej sezóne. Môžete mať 6 obrancov a nikto sa nezraní. Barcelona má však Piquého a Lengleta, ktorí sú veľmi dobrí."

Prečo si odišiel z La Masie?

"Pretože v tíme boli Piqué, Puyol, Mascherano, Bartra, Muniesa, Fontas a Vermaelen... Bolo to ťažké. Nadišiel moment, kedy sa bolo potrebné rozhodnúť a nebolo to jednoduché. Keď som sa rozhodol odísť a darilo sa mi, uvedomil som si, že nie všetko sa v Barcelone končí. Som hrdý na krok, ktorý som urobil, pretože v období, kedy som mal ponuky z prvej ligy, by bola chyba zostať v druhej lige. Celte Vigo som vďačný za to, čo som prežil. Boli to pekné roky v La Lige aj európskych pohároch."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

fantomas

0
2018-10-19 20:21:06

Sergi GoméZ, nie GoméS.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.