La Lige je po reprezentačnej prestávke konečne späť a s ňou aj šláger 9. kola najvyššej španielskej futbalovej súťaže: Barcelona - Sevilla. Valverde nenechal nič na náhodu a do zápasu poslal skutočne silnú zostavu. Máme sa veru na čo tešiť. Sledujme tento zápas spoločne!

Priamy prenos sledujte TU!

FC Barcelona
4 - 2
FC Sevilla
Domáci
Štatistiky
Hostia
0
Držanie lopty
0
0
Strely
0
0
Strely na bránku
0
0
Rohy
0
0
Fauly
0
20.10.2018, 20:45, Primera Division
Góly: 2. Coutinho, 13. Messi, 63. L. Suárez, 88. Rakitić – 79. Sarabia, 90+1. Muriel. ŽK: 62. Vaclík (SEV).
Barcelona prišla o Messiho, ale získala tri body a dostala sa na čelo tabuľky o bod pred Alavés. Dnes to však nebol najlepší výkon v defenzíve, pretože Sevilla sa dostávala do mnohých šancí. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc.
90+3' Koniec zápasu.
90+2' Nadstavujú sa 3 minúty.
Gól 90+1' Sevilla dala gól!
Ešte jeden presný zásah, pretože hostia predviedli veľmi peknú akciu a na obstrel LUISA MURIELA tentoraz Marc-André ter Stegen nemal nárok.
90' Tomáš Vaclík vysoko z brány, dokázal ale loptu odohrať včas a prerušiť rodiacu sa akciu Barcelony.
Gól 88' Barcelona dala gól!
Kontaktný zásah hostí neprišiel, a tak vystrelil z hranice šestnástky krásnu strelu IVAN RAKITIĆ a strieľa gól bývalému tímu.
87' Neuveriteľné, čo teraz chytil Marc-André ter Stegen. Pablo Sarabia vystrelil z hranice vápna, Nemec vyrazil do strany, kde bol voľný Wissam Ben Yedder, ktorý nedal, pretože gólman chytil 100-percentnú šancu bystrým skokom do strany.
86' Nájazdy Sevilly sa začínajú stupňovať a lopta je dokonca druhýkrát v sieti Barcelony. Opäť ju tam dostal Pablo Sarabia, tentoraz z ofsajdu.
85' Domáci ale nevymysleli nič, a tak na opačnej strane spred veľkého vápna zakončoval tesne nad Luis Muriel.
84' Jesús Navas fauluje v strede poľa, na zemi ostal ležať Sergi Roberto. Barcelona mieri dopredu.
83' Philippe Coutinho priamy kop sám rozohral a dosť dobre, pretože lopta spadla pred bránkovou čiarou, ale Tomáš Vaclík nakoniec loptu dostal do bezpečia.
82' Philippe Coutinho si chcel prehodiť loptu okolo súpera pred šestnástkou Sevilly a trafil jedného z obrancov do ruky. Získal tak priamy kop.
Striedanie 81' Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Luis Suárez, prichádza Munir.
80' Sevilla ešte zápas zdramatizovala, no uvidíme, či to nie je veľmi málo takto krátko pred koncom riadneho hracieho času.
Gól 79' Sevilla dala gól!
PABLO SARABIA sa dostal k strele ľavačkou spred veľkého vápna a trafil parádne do rohu brány. Marc-André ter Stegen ostal absolútne bez šance.
Striedanie 79' Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza André Silva, prichádza Luis Muriel.
78' Ousmane Dembèlé poslal loptu sprava na hranicu veľkého vápna, kde si nabehol Luis Suárez, no jeho strela k žrdi neprekvapila Vaclíka.
77' Sevilla usadená pred šestnástkou Barcelony. Center do malého vápna poslal do bezpečia dobre postavený Gerard Piqué.
76' Barcelonskí fanúšikovia sa bavia, ich miláčikovia dnes získajú ďalšie tri body a dostanú sa na prvé miesto, o bod pred Alavés.
75' Center z rohového kopu opäť smeroval na malé vápno, tentoraz si defenzíva hosťujúceho celku poradila bez nejakých problémov.
74' Protiútok troch proti dvom priniesol strelu Dembelého, no ten mal nakoniec ťažšiu pozíciu ako čakal a trafil iba hráča súpera.
73' Po ľavej strane to hráčom Sevilly nevyšlo, Pablo Sarabia o loptu prišiel, tá mu ušla za autovú čiaru.
72' Philippe Coutinho rozohral roh centrom na hranicu malého vápna, obranca Clément Lenglet hlavičkoval vedľa brány Vaclíka.
71' Vstúpili sme do poslednej dvadsaťminútovky tohto stretnutia. Barcelona si tri body už postrážiť musí, otázne je skóre.
Striedanie 70' Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Franco Vázquez, prichádza Roque.
69' Ivan Rakitič to skúsil z hranice veľkého vápna, jeho ľavačka poslal loptu poriadne vysoko nad bránu súpera.
68' Luis Suaréz sa nedostal k lopte do vápna Sevilly, dobre postavený obranca Mercado ju odkopol do bezpečia.
67' Wissam Ben Yedder sa sprava dostal do šestnástky, kde aj zakončoval smerom na vzdialenejšiu žrď, no bránu sa mu trafiť nepodarilo.
Striedanie 66' Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Arthur, prichádza Sergi Roberto.
65' Tri góly sú pre Sevillu už asi veľmi veľa, ale hostia sa aj napriek tomu snažia útočiť a byť aktívnym celkom.
Gól 63' Barcelona dala gól!
K lopte sa postavil práve LUIS SUÁREZ a strelou do opačnej strany, ako išiel Vaclík, bez problémov skóroval.
Zltá karta 62' Luis Suaréz sa dostal do samostatného úniku, v šestnástke Sevilly ho zoťal Tomáš Vaclík a uvidíme penaltu.
62' Obrovská šanca pre Sevillu. Jesús Navas posadil loptu na hlavu Andrého Silvu, no Marc-André ter Stegen jeho pokus vytesnil spod brvno pred čiaru, kde bol voľný Franco Vázquez, avšak stopercentnú šancu nepremenil.
61' Uruguajčan Luis Suaréz v ďalšej príležitosti, jeho prudká strela z pravej strany vápna išla vysoko nad.
60' Hodina hry za nami. FC Barcelona mieri k trom bodom, ale aj Sevilla dokáže pohroziť.
59' Luis Suaréz si nabehol na prihrávku za obranu, prvý pri lopte ale bol obranca Mercado a súpera do ďalšej šance nepustil.
58' Luis Suaréz v šestnástke hostí vystrelil najprv do bloku obrancov, následne spred malého vápna vedľa brány Vaclíka.
57' Jesús Navas teraz poslal loptu k malému vápnu, kde André Silva minul bránu. Najzaujímavejšie však je to, že guľatý nezmysel trafil vo vápne do ruky Albu a celkom jasne. Nechápem prečo teraz VAR neprisúdil penaltu Seville.
56' Dvojica barcelonských hráčov sa snažila niečo vymyslieť pred šestnástkou, no proti presile obrancov Sevilly to nešlo.
Striedanie 55' Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Simon Kjaer, prichádza Gabriel Mercado.
54' Sevilla prišla o loptu v strede poľa. Domáci sa dostali do zakončenia spred veľkého vápna, Luis Suaréz namieril tesne vedľa brány Vaclíka.
53' Simon Kjaer má nejaké zdravotné problémy, ktoré bolo vidieť už aj v prvom polčase, ale naďalej to skúša.
52' Domáci sa usadili pred veľkým vápnom, center do neho zastavil brankár Tomáš Vaclík. Druhý polčas je zatiaľ ako keby v réžii Sevilly.
51' Sevillčania získali priamy kop, center do šestnástky nebol ideálny a Barcelona mieri dopredu po pravej strane ihriska.
50' Sevilla sa nevie dostať k plynulej kombinácii na súperovej polovici ihriska, pretože Barcelona veľmi dobre napáda.
49' Éver Banega rozohral rohový kop nízkym centrom na prednú žrď, Barcelona sa preto bez väčších problémov ubránila.
48' Jesús Navas prišiel o loptu na pravej strane, vzápätí zle prihrával Alba, a tak Sevilla prešla dopredu a získala rohový kop, prvý v druhom polčase.
47' Barcelona sa snaží kombinovať v strede poľa, smerom dopredu sa neponáhľa, ale po zlej prihrávke o loptu domáci prišli.
46' Začal sa druhý polčas.
FC Barcelona vyhrala prvý polčas po dvoch góloch, o ktoré sa postarali Philippe Coutinho a Lionel Messi, avšak druhý menovaný musel nútene striedať. Druhé dejstvo sa začne o 21:54.
45+3' Prvý polčas sa skončil.
45+3' Arthur videl pred šestnástkou voľnú dvojicu spoluhráčov, a tak tam poslal loptu. Ousmane Dembèlé vysunul do vápna Luisa Suaréza, ktorý sám pred Vaclíkom zlyhal.
45+2' Jesús Navas poslal prudkú loptu do malého vápna, kde zakončoval Pablo Sarabia a Barcelona teraz môže ďakovať, že tá strela išla tesne vedľa.
45+1' Nadstavujú sa 3 minúty.
45' Luis Suárez sa dostal k lopte na hranici šestnástky, kde bol úplne sám. Z prvej ale trafil do stredu brány, Tomáš Vaclík preto veľa práce nemal.
44' Luis Suárez nestihol dlhý pas na hracej ploche. Loptu odkopol niekde do rohu tribúny, kde aj po ňu zašiel a podal ju Vaclíkovi.
43' Sevilla s ďalším rohovým kopom, ktorý na zadnú žrď predlžoval Sergi Gómez. Opäť nasledoval roh, tentoraz hlavičkoval nad bránu Daniel Carriço.
42' Ousmane Dembèlé sa znova dostal do dobrej pozície po tom, ako si nabehol sprava do vápna. Vystrelil iba do bočnej siete.
41' Pas na zadnú tyč dostal do bezpečia Ivan Rakitić, Barcelona okamžite vyrazila do protiútoku, ktorý zastavil Franco Vázquez.
40' Jesús Navas sa v šestnástke snažil zamotať Arthura, ten sa ale nenechal a zrazil center na rohový kop.
39' Ousmane Dembèlé a Luis Suárez stroskotali tesne pred šestnástkou Sevilly, hostia vyrazili dopredu po pravej strane. Získali len aut.
38' Sevilla získala roh a zahrala ho na krátko, čo využil na zisk lopty Luis Suárez. Nakopol ju dopredu, Ousmane Dembèlé sa dostal do veľkej šance, no bránu minul.
37' Guilherme Arana nedostal zľava centrom loptu do šestnástky súpera, Sevilla pokračuje v ofenzíve. Na druhý pokus to Brazílčanovi vyšlo, no André Silva sa k hlavičke nedostal.
36' Nélson Semedo síce prišiel o loptu pred šestnástkou súpera, ale dopredu ju nevyviezol Franco Vázquez, a tak technicky zakončoval Philippe Coutinho. Netrafil bránu.
35' Na trávniku ale ostáva ležať obranca Simon Kjaer, pri ktorom sú lekári a nevyzerá najlepšie, keďže leží a má zavreté oči. Už ale pomaly odchádza za čiaru.
34' Center do malého vápna nevyboxoval ani nechytil Tomáš Vaclík, nakoniec sa píska ofenzívny faul Luisa Suaréza.
33' Sevilla získala rohový kop, ktorý zakončený nebol. Vpred prešla Barcelona a aj ona si jeden vyskúša.
32' Sergio Busquets to nejako rozdýcha a môže pokračovať opäť v hre. Bolo by zaujímavé, keby Barcelona prišla dnes aj o druhého kapitána.
31' Éver Banega v strede poľa nakopával loptu dopredu, do tejto činnosti sa postavil obďaleč stojaci Sergio Busquets a to robiť nemal, pretože nový kapitán Barcelony dostal loptou do chúlostivých partií.
30' Philippe Coutinho vymyslel zaujímavú prihrávku na Luisa Suaréza, ktorému ale lopta ušla a zdemoloval rohovú zástavku.
29' Franco Vázquez sa dostal k strele spred šestnástky. Lopta ho neposlúchla najlepšie a poslal ju vysoko nad priestor troch žrdí.
28' Ousmane Dembèlé sa krásne dostal sprava do šestnástky, kde sa pohral s dvomi obrancami súpera, avšak zakončil vedľa Vaclíkovej brány.
27' Sevilla vymyslela peknú kombináciu na pravom krídle, center do malého vápna zastavil a odvrátil Gerard Piqué.
Striedanie 26' Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Lionel Messi, prichádza Ousmane Dembèlé.
25' Namiesto Lionela Messiho príde do hry francúzsky ofenzívny futbalista Ousmane Dembèlé.
24' Ivan Rakitić to vyskúšal z diaľky, loptu poslal vysoko nad priestor troch žrdí českého brankára Tomáša Vaclíka.
23' Na Lionela Messiho sa už dlhšie čakať nebude musieť, pretože Argentínčan odchádza držiac si ruku do šatní.
22' Faul na Luisa Suaréza sa píska aj napriek tomu, že sa to hráčom Sevilly nepáči. Barcelona ale s loptou nevymyslela nič.
21' Aj napriek zatejpovanej ruke ostáva Messi sedieť za čiarou a stále sa nechystá do hry. Na ihrisku to zatiaľ vyzerá tak, že sa čaká na tohto Argentínčan a preto sa nehrá naplno.
20' Lionel Messi akurát dostáva na ruku tejp a zdá sa, že bude pokračovať v hre aj napriek tomu, že to v prvom momente vyzeralo veľmi zle.
19' Medzitým sa začalo opäť hrať, domáci zakladajú akciu zo zadných radov. Sevilla dobre napáda.
18' Messi odchádza za čiaru za pomoci lekárov, na lavičke Barcelony však pohyb naznačujúci striedanie nevidíme. Ošetrovanie pokračuje za čiarou.
17' Pri Messim sú už nejaký čas lekári a nevyzerá to dobre. Myslím si, že je v hre reálne varianta, že bude potrebné striedanie.
16' Lionel Messi tvrdo narazil na Franca Vázqueza, po kontakte týchto dvoch sa nepíska, no Argentínčan sa drží za ruku. Najväčším problémom však nebol súboj, ale dopadnutie kapitána Barcelony. Tá ruka sa tam prehla naozaj strašne.
15' Éver Banega poslal dlhý center, v ťažkej pozícii zakončujúci Wissam Ben Yedder mieril mimo bránu Barcelony.
14' Nélson Semedo si splnil defenzívne povinnosti na pravej strane, zastavil akciu hostí a odvrátil loptu na rohový kop.
Gól 13' Barcelona dala gól!
Domáci sa dostali veľmi rýchlo zo stredu poľa dlhou prihrávkou k šestnástke, kde si pozíciu na strelu spravil LIONEL MESSI a zakončil tiahlou strelou k vzdialenejšej žrdi.
12' Simon Kjaer si najlepšie nabehol na center zľava, jeho hlavička nešla na bránu a Marc-André ter Stegen nemal prácu.
11' Sergio Busquets fauloval na vlastnej polovici, Sevilla získala dobrú pozíciu na center z priameho kopu pred bránu Barcelony.
10' Desať zaujímavých minút stretnutia za nami. Barcelone pomohol rýchly gól. Uvidíme, ako sa bude duel vyvíjať.
9' Jordi Alba stihol ťažký pas na bránkovej čiare, prihral pod seba, kde bol Lionel Messi, no jeho strela z dobrej pozície bola zablokovaná.
8' Sevilla sa usadila s loptou na polovici súpera, hostia sa snažia niečo vymyslieť proti sformovanej Barcelone.
7' FC Barcelona na začiatku po rýchlom góle v predošlej situácii ako keby zabudla, že aj Sevilla je smerom dopredu nebezpečná, pretože tam bolo veľmi veľa priestoru.
6' Guilherme Arana dostal z ničoho nič až príliš veľa priestoru pred šestnástkou súpera a jeho strela takmer zapadla do siete. Domácich zachránila žrď.
5' Barcelona drží loptu v strede poľa, odkiaľ sa smerom dopredu nijako nehrnie. Začína hrať svoju hru.
4' Gerard Piqué avizuje nejaké zdravotné problémy, takže chvíľu sa nehralo, ale Španiel nepotreboval ošetrenie. Nakoniec bude v poriadku.
Gól 2' Barcelona dala gól!
Tak na prvý presný zásah sme dlho čakať nemuseli, pretože Brazílčan PHILIPPE COUTINHO dostal loptu do šestnástky a z prvej namieril presne do rohu brány.
1' Domáci hráči vstúpili do stretnutia veľmi aktívne a hneď na úvod získali rohový kop. Center do malého vápna bol dobrý, ale nik ho nedokázal zakončiť.
1' Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Arthur, Busquets, Rakitić – Messi (C), L. Suárez, Coutinho.
Náhradníci: Cillessen – O. Dembèlé, Rafinha, Munir, Roberto, Arturo Vidal, Brandáriz.

FC Sevilla: Vaclík – Kjaer, Carriço, Sergi Gómez, Navas (C), Banega – Sarabia, F. Vázquez, Arana – André Silva, Ben Yedder.
Náhradníci: Roque, Nolito, Aleix Vidal, Muriel, Promes, Mercado..
FC Barcelona

Pravdepodobne najzaujímavejším stretnutím tohto kola v španielskej La Lige bude duel na Nou Campe, v ktorom sa stretnú dva prvé tímy. FC Barcelona je zatiaľ na druhom mieste so ziskom 15 bodov za 4 výhry, 3 remízy a jednu prehru proti Leganés. Zverenci Ernesta Valverdeho strelili 19 gólov, majú teda najlepšiu ofenzívu v súťaži a inkasovali deväťkrát. Na vedúcu Sevillu strácajú "Blaugranas" jediný bod, takže ju môžu predskočiť. Barcelona dvakrát vyhrala v Lige majstrov proti PSV Eindhoven aj Tottenhamu. Najlepším strelcom vo všetkých súťažiach je Lionel Messi.

FC Sevilla

Andalúzsky tím je zatiaľ prekvapivým lídrom súťaže, avšak jeho náskok je veľmi malý. Iba bod pred Barcelonou a Atléticom, dva strácajú Real Madrid, Espanyol aj Deportivo Alavés a štyri Valladolid s Betisom. Sevillčania síce prehrali s Betisom aj Getafe, no až päťkrát vyhrali a to je najviac zo všetkých celkov. Dokonca porazili 3:0 Real Madrid. S Barcelonou sa ale už raz v tomto ročníku streli, v rámci španielskeho Superpohára a prehrali. Sevilla sa predstavuje aj v skupine EL, kde zatiaľ raz prehrala s Krasnodarom a vyhrala proti Lutychu. Najlepším strelcom mužstva je dvojica deväťgólových – Wissam Ben Yedder a Pablo Sarabia.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

zdroj: onlajny.eu
foto: forcabarca.sk marca.com

fofo112

4
2018-10-20 20:53:14

super super, super a je to tam Semedo- Messi - Coutinho krásna spolupráca a samozrejme rýchlosť Sema,rozum Lea,koncovka Coua.

Roni957

3
2018-10-20 20:53:56

Semedo je dopredu nulovy hejze odbornici :D krasna akcia

fofo112

3
2018-10-20 21:02:10

Leo to vie na Sevillu super lavačka je to jednoducho king

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.