Nie náhodou som dal na prvú fotografiu jeden z tých hlavných fragmentov včerajšieho galapredstavenia dvoch špičkových tímov na bájnom Nou Campe. Včera som videl absolútne všetko. Vyrovnaných súperov, obrovskú kvalitu hráčov na ihrisku, emócie bijúce všetko v okolí...

Článok priniesol portál www.megabarca.sk

Šance oboch tímov, neskutočné zákroky brankára Ter Stegena, Messiho zranenie, nádherné góly. Žiadna hluchá minúta, celý čas zápasu bol využitý na neskutočný boj a k tomu sa pridalo aj to, že ten boj dopadol nakoniec výborne, teda v prospech FC Barcelona. Opakujem, bolo to fakt úžasné divadlo a ja všetkým aktérom nesmierne ďakujem, že som ho mohol vidieť.

Mimochodom, drobná poznámka: "Videl som Nou Camp naživo, zažil som tam zápasy, v TV som ho videl tisíckrát. Ale vždy, každučký jeden krát, keď ho ukážu, mám zimomriavky a z úst mi vyletí veta: Do prdele, to je štadión. (mám na to svedkov!)."

Som až fanatický fanúšik a zmietajú mnou emócie. Toto hodnotenie je teda, ako nakoniec vždy, len mojim osobným pohľadom na zápas. Nie každý musí súhlasiť s mojim hodnotením hráčov a ich výkonov.

Rešpektujem to a prosím aj ja o rešpektovanie mojich názorov.

Tak teda poďme na to, pozrime sa, ako to včera vyzeralo.

Ter Stegen: 10

Bez milosti!!! Desiatka je u mňa absolútne bez akéhokoľvek pardonu. To, čo včera Ter Stegen vystrájal, ma niekoľkokrát prinútilo doslova vyskočiť z FIT LOPTY a s pomerne vulgárnymi výkrikmi pobehovať po izbe. Bol neskutočný, úžasný, presný a bohovský. Dobre sa na neho pozeralo, perfektne s dokonale chladnou hlavou (ako vždy) kombinoval vo vlastnom pokutovom území so Semedom, s Piquém, s Albom, s Busquetsom. To prinieslo do výkonu hlavne po Messiho zranení toľko emćie, že komu sa včerajší zápas nepáčil, nerozumie futbalu. Paráda, paráda a paráda.

La Parada estos Momentos para siempre!!!

Semedo: 8

Kombinačné schopnosti tohto hráča sú úžasné a včera to predviedol v plnej kráse. Bol dostatočne rýchly smerom dopredu a aj dozadu pri návrate, nechýbala mu odvaha nabehnúť až niekam do pokutového územia súpera. Prehľad a, na Portugalca paradoxne, totálne chladná hlava pri riešení v súbojoch pod súperovým megatlakom v okolí vlastnej brány mu pomohla kombinačne sa doslova vyštrikovať do bezpečia. Niekoľkokrát sa do takej situácie dostal a v drvivej väčšine prípadov dokázal buď sám, alebo po spolupráci s kolegami loptu vyviezť do bezpečia. Včera výborný a ak by mu laxným prístupom nepokazil situáciu na našej pravej strane Dembélé, vyznel by jeho výkon ešte lepšie. 

Piqué: 10

Šéf včera ukázal, že stále vie. Pri našom pokutovom území doslova vládol. Totálne nekompromisným výkonom dokázal svoju schopnosť sústrediť sa v tých TOP zápasoch. Takýto Piqué je svetovým stopérom a napriek chybám v predchádzajúcich zápasoch by sme mali byť radi, že hrá u nás a nie u súperov. Včera neprehral ani jeden súboj bez ohľadu na to, či to bolo vo vzduchu, či na zemi. Počas tlaku súpera (a že miestami to bolo tvrdé, Sevilla hrala výborne) si niekoľkokrát pomohol jednoduchým riešením situácie a loptu proste odkopol. No a čo!!! Do útoku sa tentokrát príliš nehrnul, platilo SAFETY FIRST. Súhlasím.

Lenglet: 7

Menej dominantný hráč, ako Piqué, ale veľmi spoľahlivý výkon, po tlakom sa vyskytlo pár chybičiek. Nešťastným momentom bolo tečovanie strely do protipohybu brankára pri snahe loptu vyhlavičkovať mimo nebezpečný priestor. Pripisujem to reflexu hráča pri obrannom zákroku a to sa jednoducho stáva. Strelu by pravdepodobne Ter Stegen chytil bez problémov. Stalo sa, nevadí. Včera v poriadku, Clement.

Alba: 7

Alba bol v prítomnosti Neymara polovičný, bez prítomnosti Messiho je tiež polovičný. Snáď som to nepoplietol... Alebo áno? Včera si v defenzíve poradil pozične a hlavne rýchlostne. A že mal proti sebe nesmierne silného protivníka, Jesus Navas je môj obľúbený hráč dlhodobo. Rýchly ako blesk, technicky zdatný a nebezpečný ako leopard. Alba mu stíhal a dokázal jeho vplyv na hru Sevilly minimalizovať, aj keď niekoľko centrov prešlo z našej ľavej strany a boli nebezpečné. Občas zaspal pri návrate Coutinho a tak toho bolo aj na Albu priveľa. V podstate ale slušný a poctivý výkon. Dopredu po Messiho zranení veru nič.

Rakitič: 8

Drina a drina a drina. Ako inak charakterizovať tohto hráča? Je to bojovník, perfektne pozične a silovo vybavený hráč. Včera bol úžasne dôrazný a vyhral určite oveľa väčšiu porciu súbojov ako Dembélé v rovnakej časti hracej plochy.

"Keď vidím na konci Ivanovho pôsobenia v zápase na jeho tvári tie obrovské kruhy pod očami (to od obrovskej únavy po obrovskej záťaži – poznámka pre nešportovcov), upokojuje ma to a viem, že odovzdal na ihrisku všetky svoje sily a schopnosti."

Vyvažuje stred našej zostavy a prináša do nej fyzický prvok. Včera mal superšancu a nedal, napriek tomu sa potom predviedol pri zakončení ako veľký technik. Strelu takým vonkajším falšom veľa hráčov nedá. Ivan, za včera len jedno: BRAVO!!!

Busquets: 7

Nebol taký viditeľný ako v iných zápasoch, ale odohral aj tak veľmi dobrý zápas. Súper bol dotieravý a veľmi rýchlo kombinoval, všetko v rýchlosti a to spôsobovalo Busquetsovi problémy. Ale na druhej strane, niekoľkokrát perfektne podržal loptu v pre obranu ťažkých momentoch. Priemer, taký vyšší priemer.

Coutinho: 8

V Messiho prítomnosti bol perfektný, dobre sa na neho pozeralo a gól bol skutočne výstavný. Perfektne zvládnutá kombinácia a dokonalá Messiho prihrávka spôsobila už na začiatku upokojenie v domácom tíme. Aj neskôr bol nebezpečný. Lenže, Messiho stráži vždy niekoľko hráčov súpera, minimálne ich pohybom prinúti reagovať a tým otvára priestor práve pre Coutinha. Včera Messi nebol a Coutinha si hráči Sevilly postrážili. Škoda, že nie je trochu rýchlejší, v niektorých momentoch by sa žiadalo zaradiť iný rýchlostný stupeň. Jeho prednosti sú inde, samozrejme.

Arthur: 9

Náš nový Xavi aj včera dokázal svoju extratriedu a naozaj by z neho na dlhočiznú dobu mohol byť dominantný záložník barcelonského typu s charakteristikou pohybu, rozmýšľania a prehľadu porovnateľnou s legendárnou hviezdou nedávnej minulosti. Včera aj v preťažkých momentoch skvele reagoval, išiel do kombinácie, ponúkal sa a, čo je u neho úplne najdôležitejšie, NEPANIKÁRIL. Bol taký pokojný, ako keby hral len tak, na hodovom zápase niekde na dedine. Mal obrovský prehľad o dianí na ihrisku a dokonale zapadol aj nasadením vo fyzických kontaktoch. Skvelý výkon skvelého hráča.

Suárez: 9

Desiatka to ešte nie je, ale asi sa k nej z môjho pohľadu blíži míľovými krokmi. Bojovník, akého snáď na inom hrote v Európe nenájdete. Išiel úplne na doraz. Dostával sa do šancí, pripravoval šance spoluhráčom, v pohode mohol mať včera 3+4. Podal veľmi dobrý výkon, ťahal tím do presingu a bol v neustálom pohybe. Ja tuším, že toto nasadenie prinesie ovocie a prelomí smoliarske obdobie o týždeň a že Real Madrid bude ešte dlho spomínať na Suárezove predstavenie. To gólové...

Messi: 10

Pätnásť minút na ihrisku a odpracované. Génius momentu. Gól typický pre túto superhviezdu, asistencia typická pre túto superhviezdu. Včera sa mu chcelo behať a bojovať, myslí, že by ten zápas dopadol tak 6-2. Mrzí ma to jeho zranenie, ale radšej teraz, ako na jar. Oddýchne si a vráti sa znovu ako kráľ tohto športu. Messi je len jeden a chýbal by úplne každému.

Dembélé: 3

Neviem, čo sa to s ním deje. Nástup do zápasu mal v takom štýle, že som si hovoril v duchu: Ten chlapec dá dnes hetrik ako nič. Dribloval a zasekával súperov ako neškodných panáčikov a robil z nich učňov pozorujúcich majstra. Potom, keď sa hra trochu fyzicky pritvrdila, úplne mentálne vyhorel. Nič v kombinácii, nič v driblingu a čo bolo najhoršie, letargický návrat do obrany po vlastnej strate lopty ma vytáčal do žerava. Ja si osobne myslím, že si v najbližších zápasoch odpočinie na lavičke a že šancu konečne dostane Malcom. Na pravej strane sa to momentálne doslova žiada. Dembélé ma včera veľmi sklamal prístupom.

Sergi Roberto: 7

Celkom slušne nabehol do zápasu, v neľahkej chvíli. Zapadol perfektne a dokázal veľmi pozornou a sústredenou hrou pomôcť vyrovnať pomer síl v zálohe. Odbojoval svoje v typickom nasadení. Po zranení by sa mohol vrátiť ten dobrý Sergi Roberto, čo poviete?

FCB TOP LINE: TER STEGEN + PIQUÉ + SUÁREZ

Hodnotenie zápasu: 10

Zápas bol výborný, ako som už spomínal. Asi najlepší, aký sa hral na Nou Camp v tejto sezóne. Obaja súperi chceli hrať, návšteva parádna. Perfektný večer.

A ako by ste našich hráčov v tomto zápase ohodnotili ostatní, prosím?

zdroj: megabarca.sk
foto: sport.es

Petros

34
2018-10-21 21:37:19

Včera poprvé po strasne dlouhe době jsme nehrali ty nesmyslne prihravky,ale utocny rychly fotbal a dalo se na to divat a byl to moc pekny zapas

BayernMunchen

30
2018-10-21 22:45:34

Lebo super nehral beton.

Petros

3
2018-10-21 23:12:52

a hlavne proto,ze jsme mu to ani neumoznili se vrátit a bránit se vsemi hraci

David97

7
2018-10-21 21:49:44

Pekne hodnotenie, ale Pique isto nie 10. Takych 8,5. Ale aspon vidno, ze dotycny ten zapas aj pozeral, lebo je to realne.

FCBarcelona2018

14
2018-10-22 06:57:30

Nemáš pravdu. Pique si tou desinu zaslúži. V zápase nič nepokazil a veľmi veľa toho zachránil. Vo vzduchu sevilčania nemali šancu.

BayernMunchen

-1
2018-10-22 07:14:26

Uplne nemozem suhlasit. Boli tam 2 velke sance ked nedoskocil na center. Raz z toho bola ruka sevilcana a druhykrat chytil stegen

Barca_kingL10M

2
2018-10-21 22:11:22

Pekne si to napísal Lukas dúfam že real od nás pekne dostane už sa teším

Lukas

17
2018-10-21 22:20:47

Ja som to nepisal. Pozor na to :)

ace67

7
2018-10-21 22:18:59

Super hodnotenie,dík.

footballister

4
2018-10-21 22:45:24

Plne súhlasím s autorom článku, aj ohľadom Dembeleho. Piqué super výkon, vidno, že keď sa sústredí, tak je z neho macher. A Raki, Cou a Messi krásne góly+ Suaréz nekompromisný pri penalte, takže ja som spokojná, jedine ma trápi Messi trochu, ale on sa vráti. A Dembo, ale tak snáď ešte príde jeho čas.

BW000

3
2018-10-21 22:47:10

Skvelé hodnotenie... skvelé čítanie...

jokerito

13
2018-10-21 22:47:35

Nie je tá kritika dembeleho trochu prehnaná? Nehral dobre ale zas všade tie komenty o flakani sa, čo ja viem...

bulldozer

3
2018-10-22 01:38:17

Ja prilozim i statistiky: stratene lopty: Coutinho 7, Suarez 6, Dembele 6. Klucove prihravky Coutinho 4, Suarez 3, Dembele 4. Ziskane lopty Coutinho 1, Suarez 0, Dembele 2. Uspesnost prihravok: Coutinho 84.4%, Suarez 74.2%, Dembele 87%. Hodnotenie Coutinho 8, Suarez 9, Dembele 3. Objektivita jak svina :D

bulldozer

2
2018-10-22 01:49:52

Pocet striel Coutinho 5, Suarez 7, Dembele 2 (kazdy ma jednu zblokovanu). Coutinho 1 gol, Suarez 1 gol, 1 asistencia, 1 spalena velka sanca. Dembele 1 vytvorena velka sanca. Podla mna objektivne hodnotenie by malo byt Coutinho 8, Suarez 8, Dembele 7. Rozdiel bol fakt len ten 1 gol co dali ti dvaja navyse a mali na to mega tutovku kde boli sami pred brankarom.

Milan87

4
2018-10-22 09:04:44

Ešte si mal napisat velké šance vytvorene pre sevillu dembelé 3.góly pre sevillu dembelé 1.je vidiet ze ten zápas si nepozeral lebo couts aj luis tam jezdili po prdeli a dembi fakt nie.ja ho mám rád ale objektivita

bulldozer

0
2018-10-22 09:25:49

To sa vola strata lopty a tie vypisane mam.

johnko88

18
2018-10-21 23:13:37

3 body pre Dembeleho je strasne malo. Stracal lopty, to je pravda, ale kolko aj akcii potiahol a mal tam aj dobre prihravky do sanci. Ja si myslim ze ho trener podrzi a bude hravat na Messiho pozicii.
Podla mna zabudnite na to zeby dal sancu Malcomovi, ktory ani nebyva na supiske. Myslim teraz zapasy s Interom a Realom.

FCBarcelona2018

-1
2018-10-22 07:00:47

Nesúhlasím. Dembele už dostal dosť šancí aby ukázal čo v ňom je, ale skrátka na také zápasy, aké nás čakajú ešte nedozrel. Jednoznačne by mal namiesto neho konečne dostať šancu Malcom.

johnko88

7
2018-10-22 09:25:01

A Malcom dozrel? Kedy, pred sezonou v pripravakoch,alebo na tribune? Nedajboze ked bol zraneny? Tak dozrieval, jak vino?
Tento trener ho do zakladu postavi tak v januari a to budeme radi. Ved nehrava Vidal, Rafinha....to skor oni pojdu do zakladu, ale aj tak pojde Dembele. Ked daval goly mesiac dozadu, vtedy bol dobry. Stal vela penazi, musi hrat zaklad, kedy ked nie teraz.

Babco

0
2018-10-22 08:43:55

Na dalsi zapas by som skusil takto
Ter Stegen
Semedo - Lenglet - Pique - Alba
Sergio - Arthur
Malcom - Soutinho - Demble
Suarez

tominno9

3
2018-10-22 09:14:25

to si Valverde netrúfne, tak ofenzívne postaviť základ

johnko88

5
2018-10-22 09:30:44

A kto bude branit? 4-2-3-1, tak sme snad ani nikdy nehrali. Rakitic,alebo Roberto tam chybaju, bez nich to Valverde nepostavi, popripade Vidal.

Misty

1
2018-10-22 09:31:01

3 pro Dembélého je příliš tvrdá. Ano, ztrácí míče, ale také pro spoluhráče vytvořil 4 čisté šance, které kdyby adresáti proměnili, tak jsou to 4 asistence. Spíš mi přijde, že autor má na Dembélého nějakou osobní pifku. A 10 pro Piquého je naopak až moc velkorysá. Přeci jen jsme dostali 2 góly a Sevilla měla spoustu šancí vstřelit víc, nebýt ter Stegena a to jde na triko obraně.

Milan87

3
2018-10-22 09:41:32

To sú iba čísla 4 gólové šance. Kto ten zápas viděl nemoze byť s dembim vobec spokojny to ako lačně ktomu pristupil je fakt do očí bijuce. Já som sa ho vždy zastával ale naozaj má nasr#l.

pmadar1

8
2018-10-22 10:07:04

Dembélé by za normálnych okolností za výkon dostal 5-6, ale za prístup v druhom polčase, za to, že sa vykašľal vrátiť sa do obrany po jednoduchej strate lopty, že nebojoval, že sa pozeral na chudáka Rakitiča, ako maká a napráva chyby tou stratou spôsobené a ešte k tomu má aj svoju prácu, za to má 0. No a priemer je 3. Je to môj názor, zápas som pozeral veľmi pozorne.

Mimochodom, potom hejtujete niektorí Rakitiča, že nestíha a podobne. Pozrite si, aký priestor je na ňom a ako mu kto pomáha. Ani Leom lenže ten aspoň lopty nestratí. Dembélé je (ešte stále to tvrdím) hráč, na ktorého sa bude na NOU CAMP chodiť. Ale v sobotu to bola od neho bieda. Keď sa nedarí herne, tak jazdím po zadku (Suárez a Rakitič napríklad). Keď sa nedarí herne, prechádzam sa po ihrisku a spoluhráčov nechám v štichu (Dembélé v sobotu). A pritom v druhom polčase mal toľko priestoru, že na jeho štýl hry to bolo jednoducho ako stvorené. Prístu, prístup a prístup.

Milan87

4
2018-10-22 10:15:10

Suhlas shrnul si to na jedničku, konecne sa hrálo na brejky a on to zazdil.

bulldozer

-2
2018-10-22 10:46:38

Aj Messi mal taketo zapasy ale 3 by nikdy nedostal.

Milan87

4
2018-10-22 11:17:24

To teda nesúhlasím messi mal zapasy ked nehral dobre ale nikdy nezahral vyslovene ZLE. Este k tym stratam co si ram vypisal je potrebne povedat tolko ze jediny dembi ich szracal ked nebol pod tlakom ale zamotal sa tam sam

msmazal

3
2018-10-22 10:29:07

Strašně důležitá výhra!! Ted zase nastartovat vlnu výher!!

ace67

7
2018-10-22 11:34:59

Messiho výkony sú 10 rokov niekde úplne inde ako zvyšku sveta a ty ho ideš zrovnávať s Dembelém? To ako naozaj?

johnko88

4
2018-10-23 10:28:57

Pozrel som si este raz ten zapas a 3 body pre Dembeleho je skutecne trapas od hodnotiaceho. Stratil tam zoparkrat lopty,ale to by musel mat 3 body Suarez kazdy druhy zapas. Coutinho tam tiez postracal vela nikto na to nepoukazuje. Pri prvom inkasovanom Rakiticova uplne zbytocna strat lopty a Coutinhove slabe branenie. Pique nemoze mat 10, ved sme dostali 2 goly a tie zakroky Stegena.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.