Ernesto Valverde absolvoval tlačovú konferenciu pred zápasom Ligy Majstrov medzi Barcelonou a Interom Miláno.

Inter Miláno

"Sezóna je dlhá, no Inter sa nachádza v jednom z najlepších momentov. Vyhral 7 zápasov v rade, nikdy sa nevzdáva a niekoľko tých zápasov vyhral v posledných minútach. V Tottenhamom musel takisto otáčať. Je to tím hrajúci s vysokým presingom, chce hrať na polovici súpera a doteraz sa vždy snažil držať hore. Myslím, že pôjde o pekný zápas a okrem toho hráme o tri dôležité body a pozíciu lídra v tabuľke. Víťaz tohto zápasu urobí dôležitý krok smerom k postupu zo skupiny."

Bude mať Messiho absencia na hru Barcelony vplyv?

"Trošku (smiech). Samozrejme, že bude mať veľký vplyv. Bude pre nás výzvou poradiť si nejaký čas bez neho. Hráme veľmi dôležitý týždeň, ktorý sme začali víťazstvom nad Sevillou a získaním pozície lídra v La Lige. Teraz máme Ligu Majstrov, Real Madrid a ďalšie zápasy. Leo počas tohto času nebude hrať, bude nám chýbať, ale chceme vyhrávať."

Možnosti ako nahradiť Messiho

"Máme rôzne. Máme veľa hráčov, ktorí dokážu hrať na tejto pozícii. Môžeme zmeniť taktiku, ale nie štýl hry. Je taký, aký je. Tréner súpera sa nad touto otázkou takisto zamýšľa, preto mu nič neprezradím."

Je Malcom pripravený hrať?

"Je pravda, že nehral veľa, ale musí byť pripravený na moment, kedy vyjde na trávnik. Nie je jasné, kedy to bude. Možno že zajtra, alebo inokedy."

Dembélé stráca priveľa lôpt

"Lopty strácajú aj Rakitič, Coutinho či Suarez. Podstatné je to, čo sa robí potom, reakcia. Vyššie nároky verejnosti v niektorých momentoch vplývajú na nás všetkých - na Dembélého, Suareza, trénera, tlačového hovorcu. Sme v klube, v akom sme a vyžaduje sa od nás veľa."

Do debaty skončil aj Christo Stoičkov, ktorý trénerovi povedal: "Neexistuje lepší Messiho spoluhráč ako som ja. Ak niekoho potrebuješ na ľavé krídlo alebo do stredu..."

"Až doteraz mi to nenapadlo, ale budem o tebe premýšľať. Pre každý prípad buď po ruke... (smiech)"

Vyskladaj si vlastnú zostavu Barcelony proti Interu. Klikni sem!

zdroj: fcbarca.com
foto: fcbarcelona.com

zdeklu

-5
2018-10-23 22:54:10

zbytocne interview...rovnako ako v neverbalnej komunikacii v roznych vyhrotenych situaciach na ihrisku drzi poker face, tak mediam odpoveda "ak nebude prsat, nezmokneme"

Domink

25
2018-10-23 23:08:22

Vždy su predzapasove v takomto štýle čo dáva aj logiku. Jasneže nepovie deň pred zápasom na otázku kto nahradí Messiho niečo v štýle "Áno už viem kto to bude. Bude to Dembele, budeme hrať na 4:3:3 s Vidalom v zálohe" potom by to nemalo moc zmysel, to iste chápeš

valverde30

6
2018-10-23 22:55:27

Podme si po 3 body !

Ortiz

1
2018-10-24 14:41:30

Uz jen zaten nick a drzku ti davam palec dolu :D

Xavielmeastro

11
2018-10-23 23:11:15

Christo Legenda !

Ortiz

6
2018-10-24 08:12:58

K Malcomovi naznacil, ze se asi dneska do hry zase nepodiva..

Milan87

2
2018-10-24 11:09:39

Nepovedal by som ze sa ho zastal podla mňa len naznačil ze tie straty ho až netrapia ako to ako sa chová potom ze sa nesnaží hneď získat ho nazpět to je aj logické a preto sú aj tie jeho straty tak do očí bijuce

Nalim

3
2018-10-24 12:21:11

Len jedno povedal presne, každý stráca lopty keď riskuje v ofenzíve. Ale aby hneď po strate lopty napádal súpera mu môže vytknúť ihneď aj počas hry. Je na neho mierny, lebo ho potrebuje a konečne mu nalieva dôveru. Samozrejme nesmie robiť staré chyby po strate lopty. On je v prvom rade kontrový hráč a nie hádzanár pred bránkoviskom.

maros1

1
2018-10-24 15:36:12

No tak potom má maslo na hlave a poriadne, kto vie odkial šla tá iniciativa - možno to bol jeho kôň a toto je vysledok

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.