Ján Kozák z postu reprezentačného trénera odstúpil kvôli afére sedmičky hráčov z reprezentácie, ktorí porušili večierku. Medzi nimi aj Stano Lobotka, Vlado Weiss či Milan Škriniar. Kým Vladkovi nepomôže nič, Lobotka so Škriniarom si zavarili. A úplne zbytočne.

Počas akcie národného tímu hneď sedem hráčov porušilo životosprávu a vybrali sa vypiť si do baru - vraj nervy jedného, nabitá sezóna druhého, ďalší zas nevedel, prečo. Reku ja mám vedieť? Išlo o Martina Dúbravku, Michala Šullu, Vladimíra Weissa, Stanislava Lobotku, Milana Škriniara, Norberta Gyömbéra a Ľubomíra Šatku. Samozrejme, všetci budú za porušenie večierky niesť zodpovednosť. Vyradenie z reprezentácie, hoci len na istý čas, však môže mať pre každého jedného z nich nedozerné následky.

Jednak z psychického hľadiska, pretože väčšina z nich sú ešte mladí a môže to ovplyvniť ich výkony na trávniku. V zápase s Českom neodohral dobrý zápas napríklad Škriniar, no v klubovom drese potom podal skvelý výkon. Uvidíme ako sa mu bude dariť v ostrom teste na Camp Nou. Zápas Barcelony s Interom je pritom veľkým ťahákom a bude nesmierne sledovaný. Vy si ho môžete pozrieť na Orange Sport.

Mladíci Lobotka a Škriniar majú len 23 rokov, jeden pôsobí v Celte Vigo, druhý v Interi Miláno. Odborníci im predpovedajú hviezdnu budúcnosť. Táto aféra ich môže v budúcnosti nepríjemne dobehnúť nielen z hľadiska psychiky. A to aj napriek tomu, že si uvedomili, čo vystrojili, že ich celá záležitosť mrzí a ospravedlnili sa aj trénerovi Jánovi Kozákovi. Vzniknutú situáciu si totiž všimli aj médiá ako v Taliansku, tak aj v Španielsku. A určite o tom majú známosť aj v klubových kanceláriách Barcelony.

Médiá v Taliansku či v Španielsku hráčov za správanie kritizovali. O prehrešku písali v zmysle, že hráči sa po prehre s Českom zabávali na párty a že tréner Kozák odstúpil práve kvôli tomu. A to môže Škriniara aj Lobotku ešte veľmi mrzieť. ForcaBarca.sk má informácie, že Lobotka bol Barcelone ponúknutý a v Katalánsku o hráčovi dobre vedia. Veď španielske médiá Lobotku porovnávali so Xavim Hernándezom. O Škriniarovi zas píšu mnohé médiá a v poslednom období sme už registrovali aj špekulácie o tom, že Barcelona za slovenského obrancu ponúkla 85 miliónov eur. Možno výmysel, ale bez vetra sa ani lístok nepohne.

V La Masii však odchovancov vedú k úplne iným hodnotám a v prvom tíme FC Barcelona sa vyžaduje absolútna podriadenosť klubovým pravidlám. Určite si spomíname na časy, keď sa tímu chopil Pep Guardiola a ako prvý z mužstva vyletel Ronaldinho. Legendárny hráč, ktorý však ľúbil aj diskotéky. Guardiola vtedy daj aj Piquému na známosť, aby sa v roku 2010 viac venoval futbalu, než novej láske Shakire. Po prstoch však dostali viacerí hráči. Všetko museli ako profesionáli podriadiť futbalu. V La Masii hráčov učia dokonca aj to, ako sa vyjadrovať pre médiá či ako správne používať sociálne siete. Hodinka dve štúdia by v tomto smere nezaškodili Arturovi Vidalovi.

Od čias Guardiolu sa však nezmenilo nič. Barcelona je na očiach celému svetu a preto pre hráčov v metropole Katalánska platia prísne pravidlá, ktoré sa jednoducho musia dodržiavať. Navyše sa do prvého tímu dostanú len hráči, ktorí svojim správaním idú príkladom. Kto v tomto smere vytŕča z radu, s tým sa Katalánci rýchlo rozlúčia. Príkladom je Arda Turan. A veľmi rýchlo po rozhovore s klubovými predstaviteľmi skrotol aj Vidal.

Ak mala Barcelona o Lobotku či predovšetkým o Škriniara záujem, reprezentačná aféra v analýze profilu hráča bude. Skauti Barcelony túto udalosť určite zaznačili. A táto vec nikoho nepoteší. Skauti Barcelony si však nové poznámky o Škriniarovi môžu urobiť už dnes večer v zápase Lige Majstrov, kedy Katalánci pred vlastným obecenstvom privítajú práve Inter Miláno aj so slovenským stopérom. Pracovníci športového oddelenia Blaugranas spolu s divákmi Orange Sport budú mať jedinečnú príležitosť pozrieť si Škriniara naživo v ostrom boji proti hráčom Barcelony.

Ten je na programe už dnes večer o 21:00. O 21:00 si každopádne môžete pozrieť aj skvelý súboj Borussie Dortmund s Atléticom Madrid a držať palce Pacovi Alcácerovi. Hamšík s Neapolom narazia na Neymarov PSG a zabúdať netreba ani na súboj našej skupiny B - PSV Eidhoven s Tottenhamom, ktorý sa hrá už o 18:55. Tiež na Orange Sport.

zdroj: SFZ marca.com as.com forcabarca.sk
foto: twitter

barcelonista29

-9
2018-10-24 15:37:37

Viac menej zbytočne nafúknutá kauza...

tominno9

32
2018-10-24 15:44:58

Disciplína musí byť! nie su to 17 roční chalani, ale 23 roční reprezentanti-profesionáli... sú na muške médií, trénerov a verejnosti.

barcelonista29

-15
2018-10-24 16:36:54

Jasné, že disciplína musí byť a zaslúžia si trest. ALE zbytočne sa z toho robí veda. Kozákovi to padlo vhod, aby mal "dobrú" výhovorku na odchod.

FCBarcelona2018

0
2018-10-25 07:33:13

Odísť by si mal Ty z týchto stránok., lebo trepeš hlúposti.

emiliano

2
2018-10-24 16:16:45

Presne súhlasím, barcelonista. Kozáka uznávam ako motivatora a mal výsledky. Podľa mňa hľadal zámienku na odchod, lebo neboli výsledky, on neznáša kritiku a nechcel si pokaziť štatistiky. V minulosti bol zbitý novinár, ktorý ho kritizoval a aj teraz si neodpustil podpásový útok na novinára, nazval ho potkan. . Mohol odísť preto, že je unavený , bol tam dlho a treba nového, ale jeho štýl je iný- zhodiť to na niekoho, v minulosti sa to už stalo v klube. Toto sa mi u neho nepáči, aj ješitnosť treba kontrolovať.

Lionelko

8
2018-10-24 15:44:26

Je to len návrh pre adminov ale tým že Digi nemá práva mohli by ste niedke pridať najkvalitnejšie streamy (napr. živeprenosy)

marko31

10
2018-10-24 16:21:25

ja napríklad sledujem dlhodobo cez acestream a spokojnosť

Lionelko

2
2018-10-24 18:56:35

Ďakujem

Pader

5
2018-10-24 16:23:53

ja si platí po 4 eurá mesačne na Orange Sport... Na RTVS to síce bolo oveľa lepšie keď komentoval Marcel Merčiak. Na Orange Sporte podľa mňa niesu dobrí komentatori... ale tým že inde na SK kanáloch to pozerať nieje možne tak som si priplatil... 4eurá na mesiac nieje veľa alebo 2 eurá na 24 hodín

cruyff

2
2018-10-24 18:48:37

za par minut to overím, aktivoval, registrovalsom si dnes Orange za 9eu a mes. 4eu

pepo46

3
2018-10-24 16:48:29

Mňa nikdy nesklamal www.goool.org. Samozrejme, cez ACE Player. Ide v angličtine, španielčine, ruštine, ukrajinčine a raz dokonca išiel aj v češtine.

s1ck_1

22
2018-10-24 15:49:24

Sa mi lubi ze vsetky media pisu ze si isli vypit do baru a pritom boli v Senci v najznamejsom erotickom klube :D

Gabrieloo

14
2018-10-24 15:56:52

najviac prehreskov mal ronaldhino a kebyze neexistuje messi takho povazujeme asi dodnes za najtalentovanejsieho hraca histore. ved sa o nom pisali ze na ranny trening prisiel v tom com odisiel z vecerneho ze sa ani domov nedostal z vecierku :-D

Pisterko26

-1
2018-10-24 16:16:16

Ale museli ste dať do článku tisíc krát, že limetka sport. To fakt?

Tom10Fantasy

-1
2018-10-24 17:00:33

prave viackrat spomenuty vidal toho povyvadzal viac. turan tiež. toto je somarina.

jaklo_1

2
2018-10-24 17:28:36

Nerozumiem prečo to viacerí podceňujete a zlľahčujete. Za prvé sa mu ani po prepuknutí nepriznali. Za ďalšie prečo si to v klube nedovolia? Ako povedal (a teraz neviem) Lobotka alebo Škriniar “sú to profesionáli”, mali by dodržiavať pravidlá. A ešte tie jebnuté výhovorky tipu “ja neviem prečo”, alebo “lebo išli kamaráti”, to kde sme?
Na druhu stranu mi je jasné, že vylúčiť ich z repre nemôžu lebo sú budúcnosť. No finančný trest je nič.

cruyff

-2
2018-10-24 18:25:29

Kozak si ani neuvedomil, čo sposobil tým svojím odchodom...vraj pre disciplinu...konina ako mraky....keby mali všetky prusery v SK repre alebo kluboch dopadnut tak ako to spravil Kozak, tak sme bez futbalistov a trenerov...Kozak to zažil na vlastnej koži a prúsery sa zahladzovali do tej miery ako sa len dali, any neohrozili karieru hráča..treaz sa stal obetným barankom...Kozak neznaša osobne prehry a repre už nemal čo ponuknuť...to bolo cítit s jeho tlačovky.. 1hod a pol keci o ničom ..je jasne že disciplina musí byť, ale Kozak ako OTEC kabíny to mal riešiť ako otec a nie ako uprchlík...on tych chlapcov ,,miloval,,, tak že ich odfajčil a poslal .....to čo s repre dosiahol je super, ale jeho odchod bol pompézny, ale len pre neho.....nech už chalani dopadnú ako dopadnú, v mojích očiach su to stále TOP....Galisa síce nemusím, ale asi sa ako jediný vyjadril na adresu Kozáka, že take veci sa stavali aj v iných repre...kluboch.. budu stavať nadalej..mal to riešiť diplomaticky...športu zdar..

MAESTROOO

2
2018-10-24 18:49:54

Na čo sa tu teraz hráme? Na čo je toto všetko dobré? Za posledné roky u nás hrali hráči ako Ibrahimovič,Arda Turan, Neymar, Arturo Vidal .... Každého z nich sme podpísali napriek tomu, že milovali nočný život, a nezapadajú úplne vzorovo do našej koncepcie. Treba sa pozrieť aj na to, že chalani od svojich 6-8 rokoch makajú každý deň na tréningoch, je na nich vyvíjaný obrovský mediálny aj športový tlak, nehovorím o tom že každý z nich má určite aj rodinné a iné problémy. Nerozumiem prečo sa to takto nafukuje. Spravili to raz, dostali facku od života a hotovo bodka. Načo z toho robiť kauzu a voziť sa po ich psychike?

MAESTROOO

4
2018-10-24 18:51:41

Navyše sú to mladí chlapci. Kedy sa majú zabaviť ak nie teraz ?

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.