Cristiano Ronaldo síce toto leto prestúpil do Juventusu, Marc-André Ter Stegen si však veľmi dobre uvedomuje, že Real má vo svojom kádri stále obrovskú kvalitu tej najvyššej úrovne.

„Barcelona si nemôže dovoliť premýšľať o tom, ako v nedeľu ovplyvní výkon Realu neprítomnosť Cristiana Ronalda,“ varuje momentálne jeden z najlepších brankárov sveta.

Najlepší strelec v histórii Bieleho baletu Ronaldo v lete opustil Santiago Bernábeu a presunul sa na Juventus Stadium. Ako náhrada za Ronalda sa do Madridu sťahoval Mariano Díaz a Vinícius Júnior, ktorí ale zatiaľ príliš nepresvedčili a ani zďaleka nedosahujú kvalít portugalskej megastar.  

Los Blancos ukončili  päťzápasovú šnúru bez víťazstva (v štyroch z týchto piatich zápasov dokonca nedokázali streliť ani gól) víťazstvom v skupinovej fáze Ligy majstrov proti Plzni, ktoré sa ani zďaleka nerodilo ľahko a Real sa až do posledných chvíľ bál o víťazstvo. Teraz je pred nimi výzva s názvom Barcelona, líder ligy.

Barcelona má momentálne štvorbodový náskok nad svojím večným rivalom a Ter Stegen tvrdí, že by sa Barca mala sústrediť skôr na hráčov, ktorí sú v klube, ako na futbalistu, ktorý v lete prestúpil inam.

„Nesústredím sa na jedného hráča, Madrid má fantastický tím plný individuálnej kvality,“ povedal mladý brankár v rozhovore pre Club del Deportista. „Je pravda, že Cristiano strieľal veľa gólov a bol pre Real veľmi dôležitým hráčom, takže klub odchod takéhoto hráča pocíti. Uvidíme, aký to bude mať na nich dopad v zápase, my sa však musíme sústrediť v prvom rade na seba, na naše cieľe a na našu túžbu stať sa najlesším klubom na svete,“ dodal.

Rodák z nemeckého Mönchengladbachu prestúpil do hlavného mesta Katalánska v roku 2014 a bol to práve bývalý športový riaditeľ Barcelony Andoni Zubizarreta, kto ho presvedčil, aby sa presťahoval na Camp Nou. Bol som v Borusii celý svoj život, bol to môj domov, môj obľúbený klub v mojom rodnom meste, no potom do môjho života vstúpil Andoni. Najskôr kontaktoval môjho agenta a potom som sa s ním stretol v jednom nemeckom hoteli. Vysvetľoval mi, čo to znamená byť brankár v Barcelone, rozprával mi o histórii klubu a o tom, čo by odo mňa očakávali. Presvedčil ma svojimi slovami, emóciami. Zubizarreta je fantastická osoba. Nikdy predtým som nebol v Barcelone a on mi tvrdil, že to je pre mňa to správne miesto. Vďaka nemu som spravil veľmi dôležitý krok v mojej kariére, ktorý absolútne neľutujem. Urobil som správne rozhodnutie.“

Zo začiatku sa situácia pre mladého nemeckého gólmana nevyvíjala úplne podľa jeho predstáv, pretože terajší tréner Barcelony Luis Enrique preferoval v bráne Claudia Brava. Marc v tom čase reálne zvažoval ponuky z iných tímov, pretože si myslel, že angažmán v Barcelone nemá budúcnosť. „Chcel som hrať v každom jednom zápase a zo začiatku to bolo pre mňa veľmi komplikované. Súboj s Claudiom o post jednotky bol náročný, pretože je to skvelý brankár. Nebudem predstierať, že som neuvažoval o odchode. Som ale veľmi rád, že som zostal.“

zdroj: foourfourtwo.com

obrázok: fcbarcelona.com

Pisterko26

25
2018-10-26 19:23:47

Aj ja som rád, že si zostal. Ešte by to chcelo pre teba miesto v repre, aby boli tvoje kvality ocenené.

Xavi_Iniesta

18
2018-10-26 19:57:22

Zubizarretu mi je luto myslim si ,ze si zasluzil dostojnejsi koniec

Pistolero95

11
2018-10-26 21:22:44

ter Stegen spolu s Rakitićom boli najlepšie prestupy za posledné roky aké mohla Barcelona urobiť. Hlavne kvôli tomu, za aké peniaze ich získali. Samozrejme vydarili sa aj ďalšie prestupy ako Suárez, Umtiti a podobne.. ale z hľadiska prestupovej čiastky to bolo najlepšie.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.