Prebiehajúca sezóna v La Lige je nesmierne zaujímavá, napínavá a prekvapivá. Veď aktuálnu situáciu v tabuľke by pred sezónou predpokladal len málokto. Kluby ako Alaves či Espanyol hrajú ďaleko nad predpoklady, pritom najväčší favoriti Barcelona, Real Madrid a Atlético Madrid sa prezentujú nepresvedčivo.

Nič sa ale nemení na tom, že počas víkendu sa koná prvé ligové El Clásico sezóny. Barcelona zatiaľ ligovú súťaž vedie, no Real Madrid sa nachádza priebežne na 7. mieste a na Barcu stráca len 4 body. Aj to podčiarkuje fakt, aké je to v Španielsku na špici natrieskané.

Barcelona bude tento zápas určite chcieť vyhrať. Zahrá však bez zraneného Lea Messiho, zato však musia potiahnuť ostatní hráči. Mužstvo sa pritom bude spoliehať predovšetkým na túto trojicu hráčov, ktorá v nedeľu jednoducho musí nastúpiť.

Arthur

Arthura s Iniestom a Xavim porovnávajú odkedy prišiel do Barcelony. Brazílčan sa vďaka svojej hre pomaličky, ale isto prepracoval do základnej zostavy Ernesta Valverdeho a zaujal natoľko, až si ho obľúbili aj fanúšikovia a stred poľa si ho doslova pýta.

Zápasy s Arthurom v základe ukázali, prečo ho mnohí experti vychvaľujú a predpovedajú mu veľmi veľkú kariéru. Veríme, že v Barcelone, pre ktorú je ako stvorený. Arthur je veľmi dobrý na lopte a spoluhráči sa môže spoľahnúť, že je nestratí len tak. Skvele pasuje do súhry so Sergiom Busquetsom. Jeho prihrávky sú pozitívne a majú oči a to bude nesmierne dôležité práve v zápase s Realom Madrid, kedy mladík vie nájsť priestor v hre súpera a využiť to, že súper nehrá v úplnej pohode. Zároveň sa počíta s tým, že Blaugranas sa na domácej pôde posnažia držať loptu a práve Arthur je na to predurčený.

Ivan Rakitič

Chorvát má v posledných týždňoch bravúrnu formu a dokumentuje na napríklad aj gól do siete Tottenhamu, ktorý bol skutočne výstavným kúskom. Niekedy sa však napriek tomu stane, že na Ivana sa valí kritika, hoci je úplne neopodstatnená. Rakitič je totiž tým hráčom, ktorý na trávniku robí doslova čiernu robotu. A robí ju bravúrne. Neúnavné pokrývanie veľkého priestoru na trávniku, presne prihrávky, strely z diaľky a patent na hitparádové góly. Je to skutočne kompletný stredopoliar.

Rakitič bude v zápase proti Realu veľmi dôležitou spojkou medzi stredom poľa a útokom. Narazí pritom na veľmi dobrého kamaráta a krajana Luku Modriča a v barcelonskom strede poľa bude v porovnaní s Busquetsom práve on tým dynamickejším záložníkom. V útočnej tretine ihriska sa mužstvu veľmi pridá aj fyzická hrá zo strany Chorváta.

Philippe Coutinho

Vzhľadom na to, že Messi si v Clásicu kvôli zlomenine vretennej kosti zo zápasu so Sevillou nezahrá, tvorbu hry bude mať pod palcom práve Coutinho. Brazílčan zápas podľa všetkého začne skôr na krídle, ale s postupom hry sa presunie viac do stredu. A zatiaľ, čo každý si je vedomý jeho streleckých kvalít, v zápase s Realom bude jeho úlohou predovšetkým tvoriť pre spoluhráčov.

Je jasné, že Leo bude chýbať, no takisto je jasné, že Coutinho má na to, aby svojho hviezdneho spoluhráča na tých pár zápasov nahradil. Jeho schopnosť zahrávať štandardné situácie sa mužstvu takisto náramne hodí. Barcelona do víkendového zápasu nastúpi ako favorit a hoci je Madrid z formy, treba priznať, že v zápase sa môže stať skutočne hocičo.

Ak chce Barcelona vyhrať, musí si udržať úroveň hry z posledných dvoch zápasov. Ak sa jej vyhrať naozaj podarí, môže si v boji o titul pred Realom vytvoriť veľmi zaujímavý náskok.

Vyskladaj si zostavu na Clásicu a vyhraj!

zdroj: sportskeeda.com
foto: sportskeeda.com

gulio

24
2018-10-26 20:16:42

A ešte sa zabudlo na Vidala, ten by mal určite nastúpiť, už len kvôli psychopatovi Ramosovi!!!

MSN4ever

4
2018-10-26 20:17:02

Veď aj nastúpia .. 100 percent.. akurat právy útočník mi není jasný.. myslím že Semedo nastúpi od základu tiez

Mascherano

-3
2018-10-26 20:25:05

Ja si hlavne prajem Malcomaaa

Zmazaný užívateľ

16
2018-10-26 22:08:17

neviem, ale uz mi tie komentare ohladne Malcolma pripadaju ako ked male decko jebe dokola mame ze nieco chce, uz by ste to mohli trocha krotit, vsetci sme ti citali za posledne dva tyzdne najmenej milion krat

Milan87

3
2018-10-26 23:43:18

Len aby to stym Malcomom nebolo ako s dembim, každý nadává na valverdeho že nahraje a keď nastupi je to katastrofa. Nikto nevie ako vlastně hraje ale dali by ho rovno do základu

maros1

2
2018-10-26 20:33:37

Ja sa na to pozriem z opačnej strany - kľúčové je ustrážiť Benzemu, Beila a Modriča. keď sa toto podarí, nemám obavu o výsledok

jarolamo

3
2018-10-27 07:49:44

To si už rovno mohol napísať "Bejla"

smire

10
2018-10-26 21:18:28

Ja by som povedal, ze aj Suarez. Jeho nasadenie v poslednych zapasoch je enormne - niekedy az za hranicou

maros1

6
2018-10-26 21:28:05

Suhlasím, to že sa mu nedarí skórovať kompenzuje neskutočnou bojovnosťou a neustále viaže na seba súperovu pozornosť

Grent

0
2018-10-27 00:30:42

Pridal by som aj Vidala od takej 70minuty tak ako proti interu, ak zahra rovnako tak by ich tam mohol dobre ponahanat :D

Peter

0
2018-10-27 10:35:52

A čo tak Suarez?? Busquets?? Ter Stegen?? tiež nič? a Alba? minimálne 10 hráčov ktorí hrali aj s Interom musia hrať + Semedo

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.