Bájne El Clásico sa nám pomaly ale isto blíži a obaja tréneri najslávnejších španielskych klubov majú dilemu, koho postaviť na niektoré pozície.

Ani jeden z trénerov do najsledovanejšieho futbalového zápasu na svete nejde v úplne ideálnej situácii. Zatiaľčo hlavný tréner Barcelony Ernesto Valverde bol veľmi často kritizovaný pre svoj herný štýl, v ktorom chýba “barcelonské DNA“, Julien Lopetegui, tréner Los Blancos, zažíva so svojím tímom veľmi zlý vstup do sezóny 2018/2019 s mizernou defenzívou a snáď ešte horšou ofenzívou.

Absencia Cristiana Ronalda by mala byť nahradená v El Clásicu trojicou Gareth Bale, Mariano Díaz a Karim Benzema. Proti nim sa postaví značne oslabená obrana Barcy, ktorá momentálne disponuje iba tromi čistokrvnými stopérmi, z ktorých s určitosťou v základnej zostave nastúpia Gerard Piqué a Clement Lenglet a jedinou náhradou na lavičke bude 19-ročný Chumi.

Na obidvoch stranách sa nachádzajú hráči, ktorí veľmi pravdepodobne nastúpia v zajtrajšom zápase. Pre Lopeteguiho sa počas prebiehajúcej sezóny stali “nedotknuteľní“ Marcelo a Sergio Ramos a Valverde dáva v tomto ročníku najviac šancí trojici Gerard Piqué, Sergio Busquets a Luis Suárez.

Zranenie Lionela Messiho spôsobilo vrásky na čele bývalého trénera Athletic Bilbao a v zápase Ligy majstrov proti Interu Miláno dostal šancu Rafinha Alcántara, ktorý nesklamal, ba naopak. Strelil gól a bol veľmi platným hráčom.

Ousmane Dembéle sa zdal ako najideálnejšia náhrada za zraneného Argentínčana, no jeho neprítomnosť v zápase proti Interu a neskoršie odhalenie neskorého príchodu talentovaného Francúza na zápas spochybňuje jeho šance ocitnúť sa v základnej jedenástke na Clásico.

Na druhej strane je veľmi zaujímavé, ako sa stredný záložník Arthur, ktorý ešte len toto leto prestúpil do Katalánska z brazílskeho Grémia, prispôsobil na európsky futbal. V strede poľa miestami pripomína legendárneho Xaviho a je mu predpovedaná veľmi sľubná budúcnosť. Očakáva sa jeho nasadenie do stredu zalohy vedľa Rakitiča a Busquetsa.

Sergi Roberto a Nélson Semedo sú obaja vynikajúci na pravom kraji obrany, no zatiaľ sa bohužiaľ ani jeden nepribližuje kvalitám Daniho Alvesa, ktorý brúsil pravú stranu pred nimi. Valverde si pravdepodobne v nedeľu hodí mincou, ktorého z nich má postaviť.

Lopetegui má v bráne dvoch fantastických brankárov, no s vysokou pravdepodobnosťou sa proti Barcelone v bráne objaví Courtois, ktorého tréner preferuje v La Lige. Keylor Navas dostáva šance v Lige majstrov.

Najväčší otáznik v madridskom klube visí nad pozíciou pravého obrancu. Fanúšikovia netrpezlivo čakajú, či dostane zelenú na zápas Dani Carvajal. Ak sa tak nestane, Lopetegui sa pravdepodobne rozhodne pre Álvarava Odriozolu. Tréner Realu v zápase s Plzňou na tomto poste skúšal aj Lucasa Vázqueza, ale ten nie je čistokrvný pravý obranca ani náhodou.

Lopetegui plánuje použiť rozostavenie 4-4-2, na ktorom jeho zverenci pracovali na tréningoch od zápasu s Plzňou. Marcelo, Luka Modrič a Toni Kroos budú veľmi pravdepodobne v základnej zostave, zatiaľčo Marco Asensio a Dani Ceballos zostanú asi iba na lavičke náhradníkov.

Vyskladajte si vlastnú zostavy a vyhrajte!

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.