Ernesto Valverde absolvoval tlačovú konferenciu pred zápasom s Realom Madrid. Ten predchádza nie práve najvydarenejším obdobím, ale tréner Blaugranas ho nepodceňuje, no verí, že Barca zahrá o tri body.

Vyhrá zajtra mužstvo, ktoré lepšie udrží emócie na uzde?

"Je to možné. Tieto zápasy sa hrávajú z viacerých uhlov pohľadu - taktika, emócie. Vyhrali sme dvojicu dôležitých zápasov, je to pre nás dôležitý týždeň. Teraz je na rade posledný zápas a chceme si poradiť. Kľúč k víťazstvu leží v hre a práve na to sa musíme sústrediť. Na formu myslieť netreba, pretože vieme aký je Real. Ak je ranený, je ešte nebezpečnejší. V uplynulých rokoch, keď na Camp Nou pricestoval v ťažkej situácii, vždy sa prezentoval dobre. Zajtra očakávame najlepšiu verziu Realu."

Základná zostava

"Áno, už ju mám, ale samozrejme, že ju neprezradím. Súper to takisto neurobí. Rafinha naposledy zahral dobre, ale toto bude iný zápas, musím brať do úvahy úplne všetko."

Na začiatku sezóny si povedal, že chceš vidieť ako bude Real pod Lopeteguim a takisto bez Ronalda hrať. Prišlo mužstvo o veľa?

"Boli momenty, v ktorých hral Real fenomenálne. Hral tímovo, presoval, útočil, držal loptu... V súčasnosti má horšiu sériu, ale má adekvátne prostriedky, aby si s absenciou niektorých hráčov poradil. Cristiano je dôležitý hráč, nám sa v podstate prihodilo to isté. Všetci čakajú, aby videli ako odpovieme bez Lea. Všetci však musíme pozerať dopredu. My sme túto výzvu prijali a očakávam, že Real urobí to isté."

Dembélé prišiel na zápas neskoro. Je to dôvod, prečo nehrá?

"Absolútne nie. To, že v jeden deň prišiel o niečo neskôr neznamená absolútne nič. Mám na mysli to, že sa sústredím na športové otázky a na to, čo nám môže v hre dať. Nemá zmysel vyťahovať tieto správy a hovoriť o Dembélém. Je to dôležitý hráč, ktorý nám môže dať veľa. Je mladý, musíme mu pomôcť, ale takisto od neho niečo vyžadovať."

Kto bude chýbať viac? Messi či Ronaldo?

"Už sme si to vyjasnili. Ronaldo v Reale nehrá už od začiatku sezóny. My sme o Lea prišli pred týždňom. Nemyslím si, že nejaký hráč Realu teraz odišiel do iného tímu. Sústredíme sa na prítomnosť, analyzujeme okrem iného absenciu Carvajala. Naposledy sme si bez Lea poradili, uvidíme, či sa nám to podarí aj zajtra."

Je El Clásico bez Messiho a Ronalda menej zaujímavé?

"Nie, pretože El Clásico existovalo aj predtým a mužstvá mali skvelých hráčov. Bolo napätie, lietali prasacie hlavy... El Clásico je vždy El Clásico."

Kto zajtra hrá o viac?

"Podľa mňa my, pretože veľmi nás nezaujíma to, o čo hrá súper. Hráme o tri dôležité body a o niečo viac z pohľadu emócií."

Prvé Clásico pre Arhtura? Hovoril si s ním?

"Rozprával som sa s ním len o tom ako sa cítil po zápase s Interom. Stretnutia s Realom sú iné od všetkých, pôjde o prvé takéto stretnutie pre Arthura, samozrejme ak zahrá. Má za sebou dôležité zápasy a očakávame od neho to najlepšie. Do tímu zapadol veľmi dobre a fanúšikovia to vidia."

zdroj: fcbarca.com
foto: fcbarcelona.com

Mascherano

16
2018-10-27 19:39:21

Poďme si pre 3 body

Matus1017

10
2018-10-27 20:55:43

Budem rád ak zahrá aj Malcom. Dembele by mohol hrať základ a potom namiesto neho nastúpiť Malcom...

Zmazaný užívateľ

-14
2018-10-27 21:53:50

jezis maria zase tie detske Malcolm Malcom Malcolm pls pls

valverde30

11
2018-10-27 22:18:48

Triton450: Ty sa neozívaj keď nevieš ani správne napísať jeho meno

bulldozer

2
2018-10-27 23:52:08

Dembele posledne 4 zapasy (Valencia, Tottenham, Sevilla, Inter) nebol v zaklade a necakam to ani teraz. Valverde sa vratil k defenzivnej taktike.

David777

5
2018-10-28 08:38:25

Kedysi lietali prasacie hlavy, dnes budu lietat trenerske hlavy....

Milan87

2
2018-10-28 11:05:24

Trenérské hlavy:D.Fakt pobavil:D

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.