Kataláncom sa vo včerajšom zápase podaril husársky kúsok, keď nad Realom Madrid vyhrali rozdielom triedy 5:1. 5 gólov Realu Madrid nestrelíte každý deň - naposledy sa to podarilo Pepovi Guardiolovi, ktorý Real so svojim tímom porazil 5:0. Vtedy sa písal rok 2010.

V súčasnosti sa však neočakávalo, aby Barcelona bez Lea Messiho dokázala Real, hoci v kríze, poraziť tak vysoko. Preto je výsledok o to cennejší. Najväčším hrdinom zápasu bol nepochybne trojgólový Luis Suarez. Skóre pritom otvoril Philippe Coutinho a uzavrel ho striedajúci Arturo Vidal. Čo však rozhodlo o tak vysokej výhre Blaugranas?

Fantastický prvý polčas

Katalánci veľmi dobre odštartovali celý zápas. Už od úvodných minút mali pozitívne momentum a skvelý úvod podčiarkol gól Coutinha už v 11. minúte. Veľmi pomohol Jordi Alba, ktorý zahral veľmi dobre. Druhý gól Kataláncov prišiel po pol hodine hry, keď pokutový kop vybojoval Luis Suarez. Toho v šestnástke nedovolene atakoval Varane.

Blaugranas v prvom polčase dominovali na lopte, hre pomohla aj skvelá cirkulácia lopty medzi hráčmi a súpera tak zasypávali útokmi. Podržal tiež stred poľa v zložení Arthur-Busquets-Rakitič, kým krajní obrancovia boli neustále v strehu a pripravení zaútočiť.

Real sa v prvom polčase k bránke ter Stegena takmer ani nedostal. Výnimkou bola dobrá šanca Benzemu už v druhej minúte, hoci nesprávne odmávaná pre postavenie mimo hru. Real nepodržala obrana a predovšetkým Varane nemal svoj deň. Po prestávke ho na trávniku nahradil Lucas Vazquez. Katalánci mohli v prvom polčase vsietiť niekoľko gólov, no nakoniec uhrali vedenie 2:0.

Hetrik Luisa Suareza

Uruguajčan bol v poslednom čase pod paľbou kritiky kvôli tomu, že strieľa málo gólov resp. lepšie povedané, že nestrieľa žiadne. Nemohol si však vybrať lepšie obdobie na to, aby mu to tam začalo padať. Počas Messiho neprítomnosti ťahá celý tím a v El Clásicu ukázal špičkový výkon.

Suareza sme videli bojovať všade. Okrem toho si vynikajúco nabiehal do pokutového územia, nábehmi robil priestor pre spoluhráčov a obrancov súpera svojim neustálym pohybom úplne doplietol. Stíhal sa však sťahovať aj hlbšie do poľa, aby tímu pomohol s bránením. A čo najdôležitejšie - strelil 3 góly.

Prvým gól prišiel po premenenom pokutovom kope a na dvojicu ďalších mu prihral Sergi Roberto. Mohol pridať aj ďalšie presné zásahy, no proti bola konštrukcia brány či fantastický zásah Courtoisa. Suarez však v El Clásicu zažiaril naplno.

Fantastický tímový výkon

No Messi? No problem. Zodpovednosť na seba musia prevziať ostatní hráči. Luis Suarez zaznamenal hetrik, veľmi dobre zahral aj Coutinho, hráči v strede poľa takisto potiahli a na obranu sme sa v Clásicu mohli naozaj spoľahnúť.

Veľmi dobrý výkon si na konto pripísali krajní obrancovia Jordi Alba a Sergi Roberto, s ktorými si Real nevedel poradiť. Alba prihral na dôležitý úvodný gól zápasu, Sergi Roberto na dva góly. Real po polčase mal snahu s výsledkom niečo urobiť, stiahol formáciu na troch obrancov, aby sa Marcelo dostal viac do ofenzívy a Real z toho vyťažil gól, no to bolo všetko.

Následne udrela Barcelona a bolo po zápase. Každý hráč Barcelony v tomto zápase s Realom Madrid išiel naplno a zo strany Blaugranas sme bez Messiho v zostave videli skutočne tímový výkon, kedy hráči ťahali spoločne za jeden povraz a jedným smerom - za víťazstvom.

Klikni SEM a vyber si svoje štýlové tričko!

zdroj: sportskeeda.com
foto: sportskeeda.com

Tom10Fantasy

-14
2018-10-29 10:26:57

Lenže vráti sa messi a všetko bude zas len na ňom.

Danny

2
2018-10-29 10:36:06

Korytniak

30
2018-10-29 10:35:18

Mam pocit ze s Messim mame ovela viac zviazane ruky, lebo vsetko hrame len cez neho... Vcera nehladali stale len Lea, hladali toho kto sa ponukne a ze vcera sa aj ponukali... Takto to ma vyzerat.. Nie tym prisposobit Leovi... Leo ma byt len naj casticou v tej nasej skladacke

Radovan

12
2018-10-29 10:42:08

Dufajme ze si to hraci uz uvedomili

pa3kpraha

-10
2018-10-29 10:42:01

Nase postavenie v tabulke a vyhra nad Realom bohuzial neodpoveda nasej kvalite ale tomu ze; Real zla hre, my lepsie ale stale len o jeden bod lepsie ako Alaves...
Skutocna kvalita hry nam stale chyba a aj ked sme porazili takto vysoko Real, s inymi supermi sa budeme trapit
Vyhecovany zapas proto Reali neodpoveda nekvalite Valverdeho ako trenera...
Ako by vyzeral zapas v zostave trebars-
Ter- Alba, Lenglet, Pique, Semedo- Cou-Sergio, Artur- Malcom, Suarez, Dembele..??

adriano

-3
2018-10-29 11:25:05

Barcelona hrala ako jeden celok to bolo rozhodujuce a dalej suarezova golova explozia.Uvidi sa dalej ako to muzstvu pojde.Pridu tazsi superi a zapasy lebo vcera bol real 75 minut odovzdanym superom skoro ako inter milano.Ale aj tak vcerajsi vysledok velmi potesil.

pmadar1

12
2018-10-29 12:07:00

Napríklad ktorý iný súper bude ťažší? Ľudia, veď sme hrali s Interom Miláno, s Realom Madrid, so Sevillou, v Londýne s Tottenhamom. Dopredu ste stále strašili a Barca každému naložila, a ešte k tomu po parádnych výkonoch. Čo by vás uspokojilo, preboha? Má prísť FC Mars? AC Jupiter? Alebo kto? Máme vyhrať 85:0 s kým, aby ste konečne aj pochválili? Ak sa netešíte zo včerajška, tak mi je vás fakt úprimne ľúto, lebo to sa potom nemôžete tešiť v rámci fandenia z ničoho...

BayernMunchen

-3
2018-10-29 12:19:03

Napriklad leganes?

pmadar1

7
2018-10-29 12:27:08

To je už ale preč, bayern. Už sme odvtedy odohrali niekoľko zápasov, či nie? Nemôžeme sa vracať do minulosti, to mi hádam uznáš, hm? Áno, hrali sme strašne, áno, prehrali sme. Ale povedz úprimne, Ty si veľký fanúšik a máš nasledované zápasy Barcelony: hrali sme proti Tott dobre? Hrali sme proti Seville dobre? Hrali sme proti Milánu dobre? Hrali sme proti Realu dobre? Strieľame kopu gólov, hráme útočný variabilný futbal. Nealibistický, priamočiary. Je to tak, bayern? Uznáš to? Je jedno, či je, alebo nie je súper vo forme. Zaujímať by nás mal výkon Barci. A to, čo Barca súperovi vôbec dovolí. Hm?

BayernMunchen

-1
2018-10-29 22:08:13

Ano v tychto zapasoch sme hrali dobre lebo vsetky tebou vymenovane muzstva hrali otvotenu partiu. Pridu betonari s brejkami a pique sa zas rozsype

LaBrie

3
2018-10-29 14:23:14

Roberto, ci sa to niekomu paci alebo nie, je na zapasy s Madridom ako stvoreny. Super ako hra, po jeho akciach uz padlo niekolko golov. Sice to v minulom Clasicu trochu pokaslal tym svojim vylucenim, ale jeho vykony specialne v Clasicu su obdivuhodne.

maryann

6
2018-10-29 15:15:07

Suhlas s pmadar1,keby som mohol,dam Ti 10 plusiek....
Super je tak slaby,alebo tak silny ako mu dovolime !!!
Pesimisti budu mat vzdy kecy- vzdy bude niekto slaby,aby sa nevyzdvihol nas vykon.
A keby bol silny-tak zistia,ze niekoho zo supera bolelo hrdlo,dalsi mal teplotu,treti hnacku....a preto sme vyhrali...
Skoda,ze nehral Dembele placu 3 tyzdne,potom skoda ze hral,lebo nehral nic-a to preto,ze trener ho nenecha nech si robi co chce na ihrisku aj mimo neho.Trener da Rafinhu,nie Malcoma...
Taky "blby trener", ktory nechce aby sme vyhravali...,aby hrali aj ti co na to /momentalne/
nemaju a pod.
Vcera takych co nehrali dlho poslal-a zariadili gol !! Alw on vie najlepsie koho moze poslat a preco a kedy!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.