Posledný zo série superťažkých zápasov idúcich tesne po sebe odohrala Barcelona včera poobede proti tomu najväčšiemu rivalovi. Už v zápasoch predchádzajúcich tomuto obrovskému derby ukázala Barca návrat formy a predvádzaná hra robila radosť zrejme každému jednému fanúšikovi okrem pár večných nespokojencov.

Tento článok vám prináša megabarca.sk.

Sevilla, Inter Miláno a konečne to prišlo. Na Nou Camp dorazil ranený tiger, spiaci obor a Kukučínov NEPREBUDENÝ v jednom veľkom balíčku: REAL MADRID.

Real po zisku tretieho titulu v Lige Majstrov nebral do úvahy reálny stav (potupný rozdiel 17-ich bodov v La Lige, vypadnutie v Copa del Rey) a uveril svojej vlastnej predstave o samom sebe ako neporaziteľnom gigantovi, o nepotrebnom upgrade kádra po odchode (či sa mi to páči, alebo nie) LEGENDY CR7. Real si išiel svojou cestou uspokojenia a viery v niečo, čo z pohľadu triezvo uvažujúceho človeka nebolo možné a trest prichádza pomaly, pomaličky, postupne. Vyvrcholenie - POŽIAR – prišiel včera. Real zhorel do tla.

Nechajme ho teda lízať si rany a dajme mu šancu poradiť si so svojimi problémami samého.

To, čo FC Barcelona predviedla v El Clássicu, bolo niečo fantastické. Okrem úseku hry medzi minútami 45. a 60., keď Real skúsil so zápasom niečo urobiť, absolútne herne dominovala práve Barca. Totálna prevaha v kombinácii na malom priestore, bleskový prechod do protiútoku, vynikajúci pohyb počas hry bez lopty, tvrdý a aktívny presing, sila a odolnosť v osobných súbojoch... Obrana zblokovala niekoľko potencionálne nebezpečných striel a vôbec ich nepustila k Ter Stegenovi a pokazila mu tak známku, nemal totiž ako ukázať svoje kvality...

Mám niekoľko priateľov fandiacich práve nášmu včerajšiemu súperovi a v drvivej väčšine priznali, že ich včera zmietal lavína. V prvom polčase ich zatlačila hlboko pod svoje snehové vrstvy a po krátkom nádychu a vystrčení hlavy na vzduch pri pokuse zachrániť sa, sa na nich zosypala druhá, ešte horšia. Taká tá plná skál a blata a strhnutých stromov a pochovala RM mentálne pod hlbokú vrstvu problémov.

Naopak, naša ľahkosť, technická zrelosť a mentálna sila napriek absencii najlepšieho hráča sveta, Messiho, bola presvedčivá a jasne ukázala momentálny rozdiel medzi obidvomi klubmi.

Ako by to dopadlo s Messim???

Koniec mudrovaniu, poďme k hráčom.

Ter Stegen: 7

Písal som, že mu stopéri znížili známku svojim blokovaním striel smerujúcich na bránu a on teda nemal ako predviesť svoje nesporné umenie. To, čo prešlo, bolo slabučké (strely od Ramosa, jedna od Balea a jedna od Marcela) a počítať ich treba asi len do štatistík, gól by z nich dostal len Liverpool vo finále LM. No a ďalšie dve strely (Marcelo a údajne najlepší hráč sveta) skončili gólom a tyčou. Takže známka je za výbornú rozohrávku, ako vždy. 

Sergi Roberto: 9

Často sa v komentároch k tomuto hráčovi objavuje jeho podceňovanie a až nenávisť. A ja netuším, prečo je tomu tak. Jeden poctivý odchovanec, hrajúci na dvoch dôležitých postoch, bojovný, silný, behavý. A presne taký bol včera aj proti Realu. Keď má tento hráč priestor pred sebou voľný (a že mu ho lenivá záloha súpera dopriala dostatok), je nezastaviteľný. Perfektne doslova ťahal naše protiútoky a prihrával do gólových šancí. Dve spoluhráči aj premenili, Sergi skvelý výkon a skvelý zápas.

Piqué: 10

Štvrtý dokonalý výkon odpísaného hráča za sebou. Toto bol včerajší MENTÁLNY líder FC Barcelony. To bol ten Puyol, ktorý chýbal. Piqué dirigoval obranu, drel, skákal a vyhrával jeden súboj za druhým. Jasná vec, raz sa Benzema dostal k zakončeniu, ale to sa pri priestorovej obrane jednoducho stane. Piqué hral perfektne a bol totálnym lídrom. Šéf je šéf, keď je sústredený. A to včera bol. 

Lenglet: 9

Rastie od zápasu k zápasu. Včera výborný, vynikajúci. Perfektne pasuje k Piquému a ak bude podávať takéto výkony, máme svetového stopéra. Pozične bol skvelý, silný súboj bol samozrejmosťou a niekoľkokrát dokázal Balea vytlačiť od hranice pokutového územia až k poliacej čiare bez faulu, len krytím priestoru. V podstate ho totálne vygumoval. Lenglet, včera paráda.

Alba: 10

Alba včera ešte prevýšil svoj desiatkový výkon zo zápasu proti Seville a Interu. Je nemožné zachytávať jeho nábehy, pretože sú síce očakávané, ale zároveň nečakané. Sú také bleskové, že je problém vôbec si uvedomiť, že už beží popri čiare a lopta sa vzducho nesie priamo do smeru jeho pohybu. Včera roztrhal pravú stranu Realu na márne kúsky a tie márne kúsky len s obrovskými problémami reagovali na čokoľvek. Mať tohto hráča v mužstve je úžasná istota, je to záruka poctivosti a rýchlosti. Technicky dokonalý, rýchlostne dominantný. Alba si včera robil, čo chcel a, ako je u neho dobrým zvykom, stíhal sa bez problémov vracať do obrany. Keby mal účes ako Marcelo, tak je tou svetovou celebritou Alba a nie malý Brazílčan.

Rakitič: 10

To zase bude rečí, že rozdávam len desiatky. Ale Rakitič včera? Pche, vravte si čo chcete! Včera neprehral jeden jediný súboj a pozoroval som veľmi dôsledne. Vygumoval v spolupráci s Busquetsom  zálohu súpera a pred koncom ukázal, že okrem tvrdej poctivej práce dokáže (ak je na to po povinnostiach čas a priestor) aj pobaviť divákov technickými parádami a prispieť ku krásnemu zimomriavkovému „OLÉ, OLÉ, OLÉ“. Prehadzovačka lopty pomedzi dvoch súperov bola lahôdkou podaní bojovníka. Bravó!!!

Busquets: 9

Možno včera. V priamej konfrontácii možno pochopili fanúšikovia RM, aký je rozdiel medzi ich favoritom Casemirom a naozaj defenzívnym kráľom zálohy. Iste, Casemiro je špičkový čistič. Ale Busquets je čistič, rozohrávač a flegmatik v jednej osobe. Bolo znovu neskutočne zábavné pozorovať technické finesy a klamanie telom pri napádaní súperom. Busquets je vo veľkej forme. Aj včera bol absolútne pokojný a sústredený, s jemnou prácou nohami a tvrdou prácou hlavy. Jeho herná inteligencia vysvetľuje v praxi, prečo si firma INTEL dala práve takýto názov. Busquetsovi procesor po úvodných zápasoch zjavne vymenili a teraz je to ten hráč, akého chceme. 

Coutinho: 8

Olé, olé, olé mu išlo výborne, pri góle si nabiehal na takzvanú Messiho parketu a zakončenie bolo tiež ala Messi. Technicky to bol výborný výkon, trochu sa z môjho pohľadu strácal v pozičnej hre a pomerne skoro odišiel fyzicky. Daň za tých priveľa zápasov v nahustenom programe? Sranda, má osem (bodov, nie rokov) a ja mám z toho zlý pocit.

Včera to ale na viac nebolo, kolegovia „bavili“ lepšie. 

(slovo BAVILI čítať s východniarskym prízvukom)

Arthur: 9

Xavi si aj v Klasiku dovolil v plnej paráde rozbaliť svoj potenciál. Ak chlapcovi vydrží forma a dokonca sa ešte zlepší, vyrastie z neho obrovský hráč. Samozrejme, musí sa vyvarovať zaváhaniu, pre seba už pomaly typickému. Tá jedna minúta v zápase, keď v zlom priestore ponúkne dve-tri nesprávne riešenia a je pre obranu zle. Hrá na pozícii, kde na rozdiel od útočníka taká chyba čnie vysoko do neba. Predviedol to proti Interu a aj teraz proti Realu. Minúta v každom zápase. Veľa? Málo? Na jeho pozícii veľa. Inak úplne perfektný, strela bola gólová a jeho schopnosť zakrývať loptu v súbojoch začína byť pre mňa úsmevná v dobrom slova význame.

Suárez: 10

Bez komentára? Mohlo by byť. Suárez v tom najlepšom momente, presne vtedy, keď to Barca potrebovala, prekonal strelecké prekliatie a naložil Realu na cestu domov krásny náklad. Je fantastické, ako sa tento (po Piquém) ďalší odpisovaný hráč svojou vlastnou tvrdou prácou v zápasoch prehrýzol cez problémy a zatvoril všetkým ústa. Prepáčte mi provokačnú otázku, ale:

KDE STE TERAZ, HEJTERI???

Suárez bol pri všetkom a keby nastrieľal 6 gólov, nikto by nemohol povedať ani slovo.

Rafinha: 6

Tak trochu rozpaky, nebolo to úplne ono a v kontexte s ostatnými hráčmi vyzeral ako najslabší článok včerajšieho šlágra. Pohyb bol priemerný a rozohrávka takisto. Loptu nepodržal v tých priestoroch, kde sa pohyboval v dostatočnej miere. Urobil zápas proti Interu, včera ale proti Realu nie. Priemer.

Vidal: 8

Futbalový blázon včera veru Nou Camp pobláznil. To je hráč, ktorý je presne do takýchto zápasov. Vyhecovať spoluhráčov, provokovať súpera, zobrať si v tvrdom súboji loptu a dokonca dokonať totálnu demontáž súpera. Nábeh do pokutového územia bol výborne načasovaný a zakončenie presne podľa predstáv. A eufória pokračovala. Svojim príchodom priložil pod kotol ešte viac a kúril a kúril a kúril. Perfektné striedanie, doplnil palivo celému tímu.

Semedo: 8

Unavený Roberto do zálohy, Semedo na jeho miesto. Tak sa to žiadalo a Semedova oddýchnutá rýchlosť a technická zdatnosť platila na Real. Priniesol zaujímavé riešenia komplikovaných situácií, nabiehal do protiútokov. Energie má za dvoch a včera ju (podobne ako Vidal) priniesol v ten pravý moment. 

Dembélé: 9

Chlape!!! Či skôr chlapče? Povedz, prečo takto nehráš stále? S hlavou na ihrisku a nohami v nebi? Skvelá rýchlosť, skvelé prihrávky. Uvoľnenie pre gólovým centrom na Vidalovu (Vidal Sasoon, wash and go!!!) hlavu bolo lahodné. Znovu, podarené striedanie. Dodalo novú silu a energiu a pomohlo zatlačiť ešte a ešte a ešte. Takýto Dembélé je náš. Takého ho chceme.

Valverde: 10

Taktický výkon? Striedania? Pokojné reakcie? Všetko za desať. Zvládol zápas na výbornú, Real sme porazili absolútne dominantne a rozhodne. Tak ako, „fanúšikovia“:

Odvolať, či neodvolať?

 

FCB TOP LINE: Piqué, Alba, Rakitič, Suárez

Hodnotenie zápasu: 10

V zápase som ja osobne okrem červenej karty videl všetko potrebné. Veľa gólov do tej správnej brány, bleskové protiútoky Barcelony, nádherné góly, VAR pri správnom rozhodnutí o pokutovom kope, fantastickú atmosféru na Nou Camp, súdržnosť a obrovskú spoločnú radosť hráčov po naozaj vynikajúcom výkone. Žiada sa jednoducho na záver povedať:

„ÁNO, TOTO JE BARCA!!!“.

V tomto texte sú vyjadrené len a len názory autora, nepodložené štatistikami a podobne. Len popísané emócie, pohľad zarytého fanúšika FC Barcelona, v dobrom, aj v zlom.

A ako by ste našich hráčov v tomto zápase ohodnotili ostatní, prosím?

zdroj: megabarca.sk
foto: 90min.com

Bachy

8
2018-10-29 10:52:31

Nezabúdajte že aj Levante vyhralo s realom....Real je túto sezónu dosť slabučký čím nechcem znehodnocovať ten výkon ale oni prišli hrať na víťazstvo kdež to väčšina tímov chodí na nou camp brániť remízu 0:0 v takých zápasoch sa ukáže sila tímu a Valverde ako stratég Madrid si podla mňa prehral zápas úplne sám :)

barcelonista29

15
2018-10-29 11:31:14

A keby Real vyrovnal, písalo by sa tu úplne ináč :D väčšine stačí výsledok zápasu.

Messibest10

12
2018-10-29 12:09:37

Busquets môže mať tiež 10

Barca_kingL10M

8
2018-10-29 12:14:45

No a najsmutnejšie je to že aj keď tím predvedie nádhernú hru výtvory skvelý výsledok bez Lea aj tak to niekomu nestačí. Hmm čo povedať hanba vám že ani včerajší výkon vám nestačil.

johnko88

-5
2018-10-29 12:44:36

Pre Rafinhu iba 6 bodov je strasne trapne. Ked sa tu rozdavaju 10 len taky fukot.
Majme trosku respektu a sudnosti.

BigEL

8
2018-10-29 13:01:00

Já se pod 6 pro Rafihnu podepisuju.

Samm33

4
2018-10-29 13:12:24

Rafinha si viac absolútne nezaslúži. Na Barcelonu nemá(nezmenil to výkon proti Interu) a nezmení to vôbec nič. Keď si vezmem, že na Lavicke sedeli Malcom,Dembele,Semedo,Vidal a další, ti chlapci sú omnoho viac prospešní pre hru Barcelony ako Rafinha

johnko88

4
2018-10-29 13:41:57

Tak to by si mal byt potom trénerom Barcelony. Napis si zivotopis, a ked pojde Valverde out aby mali hned nahradu.

pmadar1

2
2018-10-29 12:54:27

V tomto texte sú vyjadrené len a len názory autora, nepodložené štatistikami a podobne. Len popísané emócie, pohľad zarytého fanúšika FC Barcelona, v dobrom, aj v zlom.

LRDK

-4
2018-10-29 13:24:00

Hodnotenie sa mi páči, stotožňujem sa. Jediné s čím nesúhlasím je Dembelé, okrem asistencie (netvrdím, že nebola parádna) len vyklusával pri čiare a oproti Vidalovi nemal záujem sa rozbehnúť (cháp šprintovať), pohybom pýtať loptu atď. Aj pred gólom mi prišlo, ako keby sa rozhodoval či pobehne a chtí loptu alebo ju pustí do autu. Ešteže pobehol...

freerider22

-5
2018-10-29 13:39:31

Súhlas

Zmazaný užívateľ

-13
2018-10-29 13:32:25

zubaty sice bojoval ale presvedci o tom ze si zasluzi zaklad ked bude takto hrat dva mesiace v kuse, to ze mu vysiel zapas proti nejakemu klubu z dediny, dal penaltu a zakoncil dva tutovkove doklepy este nic neznamena :D

Bachy

8
2018-10-29 13:36:31

Len do tých tutových doklepov sa musí hráč vedieť aj dostať :)

Fishinko

-10
2018-10-29 13:43:51

suarez hral dobre, bojoval.. ale fyzicky uz nema napriklad na lopty do sprintu..

Milan87

6
2018-10-29 15:01:16

To by som chcel vidiet tvoju tvar ty "Zubaty".preco musíš aj po takomto vykone luisa iba hejtit?popremyslaj radsej ci nezacnes fandit niekomu inému lebo stymto mezi Culés fakt nezapadnes.

Rasto

0
2018-10-29 22:21:18

Ak bola tá jeho hlavička doklep tak neviem, aké góly dával Ronaldo. Veď to bola strela ako nohou! A lob ponad brankára tiež nebol doklep.

lukicinho

4
2018-10-29 14:13:34

Sergi Roberto ukázal, že umí zahrát na vynikající úrovni! ... Kéž by to předváděl častěji

Petros

-1
2018-10-29 14:58:14

Rakitič deset? Myslim si,ze je hodne precenovany,za zapas se mu povede jedna nahrávka ,jednou za cas perfektni strela,ale jinak myslim,ze nemá moc velky prinos pro hru Barcelony uz delší cas

Milan87

0
2018-10-29 15:03:52

Tak zacni pozerat zápasy vole.nie kazdy hráč musi davat asistencie alebo predfinalne prihravky.hra sa odvija aj pred nimi.raketa je jednym z najlepsich na svojom poste ku#va uz sa zobudte.

Petros

9
2018-10-29 16:17:31

Vidim,ze tu diskutovat nemá cenu ,clovek napise svůj názor a docka se krasneho oslovení a par dalších mu za to jeste da plusky

Milan87

2
2018-10-29 16:19:55

Inak ta krasna lopta na albu pred našim prvým golom bola prave lahôdka od rakety

gula123

5
2018-10-29 15:23:27

Podla mna včera najlepší - Alba, Busques, Suarez. Alba má neskutočnú formu. Trochu mi vadí ako sa píše o Arturovi. Hrá skvele technicky aj pozične, môže to byť hráč absolutnej svetovej triedy ale volať ho Xavi je nepatričné. Iste, trochu ho hrou pripomína, ale je to Artur Melo.

ximpp

1
2018-10-29 22:03:49

Naprosto subjektivní hodnocení.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.