FC Barcelona už zajtra odohrá prvý zápas 1/16finále Copa del Rey s Cultural Leonesa a práve tento súboj bude šancou pre Malcoma, aby urobil niečo so svojou pozíciou v prvom tíme. Brazílčan doteraz odohral len 25 minút a nezískal si dôveru Ernesta Valverdeho. Zároveň však potrebuje pravidelne minúty, aby sa mohol rozvíjať.

Malcom sa v súčasnosti nachádza v situácii, ktorá na jeho kariéru môže mať negatívny vplyv. Krídelník ešte pred nejakým časom bol hviezdou Girondins Bordeaux a v 38. zápasoch nastrieľal 12 gólov. Už vo veku 20 rokov mal pevné miesto v základnej zostave, čo malo veľký vplyv na jeho rozvoj. Dobré výkony mali za následok, že Malcoma chcel kúpiť AS Rím, no nakoniec vyhrala Barcelona. V súčasnosti však mladík nehráva vôbec a to práve vo veku, v ktorom by mal určite hrávať, aby sa naďalej rozvíjal. Táto situácia však môže trvať aj dlhšie.

21-ročný futbalista samozrejme rátal s tým, že na Camp Nou musí o miesto v základe zabojovať, ale s určitosťou si nemyslel, že nebude hrať vôbec. Zvlášť ak aj v predsezónnej príprave odohral veľmi dobré zápasy. V podstate ukázal, prečo ho Barcelona vôbec kúpila. V priebehu oficiálnej súťaže ho však Ernesto Valverde odstavil na druhú koľaj. Tréner mu evidentne neverí a hoci má samozrejme právo na to, aby si do zostavy vyberal hráčov podľa vlastného presvedčenia, každý hráč by sa mal cítiť ako súčasť tímu a mať šancu na to, aby ukázal, čo v ňom je.

Malcom túto šancu dostane v zajtrajšom zápase. Cultural Leonesa je tím zo Segunda B Division a jasne sa očakáva, že mnohí hráči základnej zostavy FC Barcelona po náročnom týždni dostanú voľno, aby sa v pohárovom zápase proti papierovému outsiderovi predviedli práve hráči z lavičky či hráči z rezervy Blaugranas. Medzi nimi aj Malcom. Mladík má jedinečnú príležitosť presvedčiť trénera o svojich kvalitách. Dobrý výkon by mu určite pomohol aj na psychike. Sedieť dlhé týždne na tribúne či na lavičke na pohode nepridá nikomu.

Krídelník samozrejme neočakával, že o miesto v zostave bude bojovať v zápase s treťoligistom, ale podstatné je, že tú šancu dostane. V súčasnej situácii všetkými desiatimi berie aj to. Najdôležitejšie pre hráča bude, aby poskytnutú možnosť využil a v zápase sa ukázal z dobrej strany.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

freerider22

top komentár
44
2018-10-30 11:38:00

Dúfam, že ho nasadí ... pozrel by som si útok Dembele a Malcom

Messibest10

13
2018-10-30 11:48:33

Aby nehral posledných 5minút ako Valverdeho poznáme.

Radovan

19
2018-10-30 12:13:43

hadam nastupi od zaciatku a kedze sa hra proti tretoligistom tak ocakavam ze sa naozaj predvedie

barca10

20
2018-10-30 12:27:44

Ja od neho očakávam aj gól a verím mu.

blauigrana

7
2018-10-30 13:45:20

si predstavte malcoma s dembelem :)

maros1

2
2018-10-30 16:04:38

Držíme chlapcovi palce aby sa presadil a aby mu nervozita nezvazovala nohy

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.