FC Barcelona zajtra odštartuje nový ročník Kráľovského pohára zápasom 1/16 finále na pôde Cultural Leonesa, klubu zo Segunda B Division. Novinári sa však trénera Blaugranas na tlačovke pred týmto zápasom pýtali ešte aj na El Clásico.

Zápas v pohári

"Nevieme, čo urobí súper, vieme jedine to, čo urobíme my. Cultural Leonesa sa snaží hrať dobre s loptou, akcie začína na vlastnej polovici a neskôr vytvára tlak v pokutovom území. Je to pre nich veľmi dôležitý zápas, čakajú na neho a fanúšikovia sú plní entuziazmu. Takéto zápasy sa hrajú rok čo rok - súper môže získať veľmi veľa a urobí všetko, aby to dosiahol."

Na čo si v poslednom týždni najviac hrdý?

"Hrdý... som spokojný s jeho priebehom. Mali sme dobrú dynamiku v ťažkých zápasoch a dosiahli sme skvelé výsledky, hoci sa objavili aj horšie momenty. V ťažkej chvíli sme však urobili krok dopredu. Ako tím nás to o niečo posilnil, chceme mať v sebe tú istotu, ktorá nám pomôže vyrovnať sa s tým, čo máme pred sebou. Zajtra hráme Copa del Rey a v sobotu musíme urobiť všetko odznova, pretože ak sa nám to nepodarí, tak to bude ako by sme začínali od nuly."

Skúška ohňom pre hráčov rezervy

"Každý zápas je skúškou a ten zajtra takisto. Hráme o dosť, nie je to priateľský zápas, v ktorom sa o nič nehrá. Bojujeme o postup, čo na týchto hráčov a aj na ostatných vytvára dodatočný tlak. Všetci chceme vidieť ich hru."

Pred týmto vydareným týždňom si bol kritizovaný. Cítiš sa teraz ako tréner silnejší?

"Cítim sa rovnako ako pred týždňom. Keď sa vyhráva, vždy sme spokojnejší. Tak je to lepšie, pretože vtedy nám ľudia doprajú viac pokoja. Osobne sa však cítim rovnako. Viem, že v priebehu sezóny sa objavia aj ťažké momenty a takisto aj tie plné eufórie, kedy je potrebné kráčať pevne po zemi."

Otázka ohľadom stopérov - Umtiti a Vermaelen sú zranení a Lenglet hrá v poslednej dobe veľa. Existuje možnosť, že budú hrať stopéri z Barcelony B?

"Nepopieram, takáto možnosť existuje. Piqué a Lenglet mali z dôvodu zranení na sebe ťažké bremeno a na to musíme myslieť. Tiež nás obmedzujú pravidlá, pretože môžem nasadiť len 4 hráčov rezervy, ale bolo by to trochu riskantné. Bol by som radšej, ak by ich na trávniku bolo o niečo menej. V tom prípade totiž môžeme byť rozptýlení a urobíme chybu."

Ako hodnotíš Denisa, Sampera a Alenu?

"Som spokojný s ich postojom na každodennom tréningu. Rozumiem, že ak nie sú povolaní alebo nehrajú, tak im to komplikuje situáciu. Tréner musí vykonávať svoju prácu, oni zas svoju a sú to dobrí profesionáli. Dúfam, že si vybojujú viac minút, ale to záleží ako od nich, tak aj od trénera a ostatných spoluhráčov."

Môže Vidal hrať na Busquetsovej pozícii?

"Nie, Vidala vidíme o niečo bližšie k pokutovému územiu súpera alebo v strede zálohy. On potrebuje určitú slobodu, vie si poradiť v útoku, čo naposledy ukázal. Jeho povaha ho ťahá dopredu. Na Busquetsovu pozíciu máme možnosti. Ak by som nasadil Artura, vzal by som mu viacero predností. V reprezentácii Čile hrá v podstate uprostred útoku. Potrebuje hrať v presingu a vyvíjať na obrancov tlak."

Uplynuli dva dni od Clásica. Všimol si si vo svojom živote nejaké zmeny? Prichádzajú k tebe ľudia častejšie, vidíš medzi nimi viac radosti?

"Som trochu sklamaný, myslel som si, že si na sebe všimnem nejakú nadprirodzenú moc, ale medzičasom sa nič nezmenilo." [smiech]

zdroj: fcbarca.com
foto: fcbarcelona.com

mikimi122

-33
2018-10-30 22:35:54

Arthur bude podľa mňa hrať na Busqetsovej pozícii, aby si už zvykal na to, že raz nahradí Busiho.

mikimi122

-17
2018-10-31 00:02:25

Ľudia ja som myslel Arthura Mela a nie Artura Vidala. Nechápem, prečo by tam nemohol hrať na tej pozícii Arthur.

tominno9

19
2018-10-31 07:16:29

myslím si, že nikto si nepomýlil mená Arthur a Arthuro, ale ani jednému tento post nie je "ako uliaty"

myzuFCB

0
2018-10-31 14:59:04

presne tak. Presne sme ho pochopili ale Arthur Melóny určite nenahradí Busquetsa. On si myslím je nástupca Xaviho alebo Iniesta.

villagesb

1
2018-10-31 09:29:40

Bude tam hrat S.Roberto, Valverde ma pozicii pivota preferuje Busiho - Rakitica a S.Roberta, takze dnes sa s vami stavim, ze pivot bude S.Roberto.

mazanyhrac

1
2018-10-30 22:44:49

Valverde není špatný trenér. Uvidíme, jestli bude někdy špičkový, každý kdo se chce zlepšit a maká na tom, se zlepší. Ale nelíbí se mi, že se ho ptají a on si moc a moc dává pořád pozor, aby hlavně neřekl nic na hraně, nikoho nenaštval, apod...trochu bez koulí ne? :D

radinho

-2
2018-10-30 22:58:37

Valverde preto nikdy nebude ako Pep. Pep vytvára mužstvo ,ktoré bude dominovať viac ako dekádu(zaraďovanie mladých hráčov do zostavy,ktorý sú šikovný) než ako Valverde ,ktorý sa sústreďuje len na terajšiu situáciu a je mu jedno čo bude 5 rokov s hráčmi keďže tu už nebude.

radinho

-2
2018-10-30 22:59:21

*o 5 rokov

Xavi_Iniesta

0
2018-10-30 23:44:52

Presne tak Pep je srdcom cule zalezalo mu na tom co po sebe zanecha zalezalo mu ako bude vyzerat jeho muzstvo ci ho budu tvorit hraci ako on katalanci ochovanci a nie len nejaky zber hracov z celeho sveta. Valverdemu je jedno co po sebe zanecha on dobre vie,ze tu bude max este 2 roky a chce vyhrat co sa da nech to stoji co to stoji a do toho ho tlaci aj toto vedenie. Tento rok to vidim na LM a mozno aj treble a to opat zachrani Bartomeua tak ako minule a bude pokracovat v niceni znacky FCB.

jokerito

3
2018-10-31 09:14:28

Nechapem o com stale tocite. Valverde umne zapracovava novych hracov do zostavy. Coutinho uz je hracom zakladu, da sa povedat ze aj Arthur. Dembele by bol tiez keby trosku viac makal, kazdopadne od zaciatku sezony tieto moznosti dostaval. Semedo hrava tiez dost, v podstate sa pol na pol rotuje s Robertom. Lenglet dalsi novy hrac a hrava posledne zapasy zaklad. Ok uznavam ze je to aj kvoli zraneniu Umtitiho ale je tam. Myslim ze postupna obmena nastava a Valverde praveze robi dobru robotu pretoze to robi postupne tak aby to plynule preslo.

kofi

0
2018-10-31 12:55:38

ale zabudol si podotknut ze Valverde skoro vobec neyapracuvava do Acka hracov z La masie. to je podla mna jeho najvacsie minus. To akym sposobom strieda pocas zapasu alebo rotuje je iba na nom a mozme ho za to kritizovat ale nedava moznost odchovancom a to ma za nasledok ze odchadzaju prec

radinho

1
2018-10-30 23:03:48

"pretože môžem nasadiť len 4 hráčov rezervy, ale bolo by to trochu riskantné. Bol by som radšej, ak by ich na trávniku bolo o niečo menej. V tom prípade totiž môžeme byť rozptýlení a urobíme chybu."
-Valverde aspoň má gule povedať ,že nebude dávať hráčov B-čka ani do pohárových zápasov. Možno si to neuvedomuje ale aj niektorý mladý hráč z B-čka môže priniesť do hry niečo nové.

Radovan

19
2018-10-30 23:49:50

Preco by mal nasadit rovno styroch? Co na lavicke Acka nemame dost hracov ktori si tiez zasluzia hrat? Beckari aspon v becku hraju, ackari lavickari hraju malo

bloto

0
2018-10-31 10:30:51

Spickovy trener...ci sa vam to paci, alebo nie.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.