Barcelona prepustila jedného z najdôležitejších trénerov klubovej histórie Joana Vilu. Vila bol ako tréner v La Masii súčasťou katalanského klubu viac než 40 rokov.

Vila bol súčasťou rozvoja obrovských talentov ako Xavi, Carles Puyol, Gerard Pique a ďalších zo „zlatej generácie“. Xavi raz umiestnil Vilu na rovnaký piedestál ako Pepa Guardiolu a povedal, že je jeden z najlepších vo svojom obore.

„Guardiola a Luis Aragones boli tréneri, ku ktorým som mal najbližšie vo futbalovom aj osobnom živote,“ povedal bývalý záložník Barcelony. „Ku týmto dvom patrí aj Joan Vila, jemu vďačím za to, kým som sa stal.“

Tvrdí sa, že medzi vedením Barcelony a Vilom došlo ku sporu o to, akých hráčov by mala Barcelona promovať do prvého tímu. Xavi vyjadril svoju obavu o barcelonskú mládež po vyhadzove Vilu.

„Situácia v akadémii Barcelony ma znepokojuje,“ hovorí Xavi. „Je to zlé, že prepustili Joana. Čo sa vo vedení Barcelony deje ? On je osoba s najväčšou znalosťou barcelonskej pozičnej hry. Nerozumiem tomu,“ konštatovala ikona Barcelony pre Catalunya Radio.

zdroj: sport360.com
foto: fcbarcelona.com

adriano

11
2018-11-04 13:43:38

Velka skoda ze tento hracik netrenuje fcb.Velmi by som si prial aby zasadol na trenersky post a nahradil by toho stratega s baskicka.

Zmazaný užívateľ

27
2018-11-04 14:49:15

to su take hypotezy, ak by aj zasadol a NAHODOU by sa mu nedarilo v nejakych zopar zapasoch tak by ste tu na neho kydali este viac ako na stratega z baskicka

myzuFCB

8
2018-11-04 14:22:54

to badať už od nástupu Rossella že to vedenie klubu a filozofia, prestupy a pod sa zmenila

Xavi_Iniesta

6
2018-11-04 16:40:45

Kym tu bude prezident tento podnikatel tak taky ako Xavi Barcu nebudu trenovat nikdy. Ked sa odchovancovi nepodari zapas tak hned ho treba predat lebo na to nema ked pride hrac za 150 a 160 M a nepodari sa mu zapas tak mu treba dat cas ved on bude este dobry a taky to meter maju slovenski fanusikovia Barcy

Zmazaný užívateľ

-6
2018-11-04 19:23:33

No ale Xavi si tiez vybral lahsiu cestu, kritizovat z Kataru...

cruyff

2
2018-11-04 19:48:58

v tomto musím so Xavim plne súhlasiť...mládež to je jeho ,,krvna skupina,,.....dlhodobo spolupracoval s Johanom Cruyffom, ktorý ho zasvetil do výchovy futbalovej mládeže, dostal od neho aj lekciu trenerstva v jeho akademii..to čo robí Bartomeu a začalo to Rosellom, s Lamasiou, je to čierna diera...schopný ludia, ktorý tomu rozumeli, su idsúvaný na vedlajšiu kolaj...trochu tomu nerozumiem, ale ved spolupracujeme fcb s Jordim Cruyffom a jeho rodinnou nadaciou a Barto si dovolí odvolať tohto človeka...zistime čo to ma znamenať..visca..

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.