Ernesto Valverde na tlačovej konferencii pre zápasom s Realom Betis odpovedal na otázky zvedavých novinárov. Ústrednou témou bolo najmä správanie Ousmane Dembélého či jeho absencia v nominácii.

[Marc Brau, Barça TV]  Messi a Umtiti dostali od lekárov zelenú. Aký to má význam v kontexte zápasu s Betisom, ktorý hrá agresívne? 

"Je to veľmi dôležité z mnohých dôvodov, pretože títo hráči nám dávajú veľa. Poznáme ich potenciál. Už v minulej sezóne sme zistili, že Betis sa prezentuje agresívnym štýlom hry a nedovolí súperovi hrať. Teraz to bude rovnaké. Bude to zápas, v ktorom sa oba tímy pokúsia hrať vlastnou cestou."

[Ramon Salmurri, Catalunya Radio] Dembélé chýba na zozname povolaných hráčov. Dalo by sa to považovať za trest? Strácate s ním trpezlivosť?

"Nie. Každý si to môže interpretovať tak, ako chce. Niekedy zavolám jedného, inokedy druhého, snažím sa robiť to, čo je najlepšie pre tím. Zajtra nám Dembélé nepomôže."

[Marta Ramon, RAC1] Môže nedostatok disciplíny ovplyvniť jeho vývoj v klube alebo dokonca ohroziť jeho budúcnosť v Barcelone?

"Na toto nemám čo povedať. Vnútorné záležitosti ostávajú vo vnútri. Snažíme sa pripraviť na zajtrajší zápas a za týmto účelom prijímam rozhodnutia. Chceme všetkým hráčom pomôcť, aby sa zlepšili, či už ide o Messiho, Piquého, Suáreza alebo Dembélého..."

[Carles Escolán, Radio March] Myslíte si, že Dembélého problémy vychádzajú z mladého veku, z nedostatočnej adaptácie? Dá sa to zmeniť?

"Dembélé sa v nominácii objavil veľakrát. Dúfame, že svoj talent využije v prospech klubu, kedže Barcelona do neho investovala nemalé finančné prostriedky. Všetci sa neustále učíme, ja to robím každý deň a hráči tiež. Sme tím a musíme sa posúvať vpred."

[Xavi Hernández, Diario Marca] Stretli ste sa počas svojej kariéry s podobným prípadom? Hovorím o mladých hráčoch s problémovým správaním. Je nejaký spôsob ako s nimi zaobchádzať?

"Dembélé je skvelý futbalista a očakávame od neho to najlepšie. Nemám k tomu čo viac povedať. Teraz sa do nominácie nedostal, ale dúfame, že nám pomôže v budúcnosti."

[Juan Arias, Cadena COPE] Je možné, že odíde Dembélé v zime na hosťovanie?

"Počas prestupových období sa snažíme vždy čo najlepšie posilniť. Je ťažké nájsť niekoho s takým talentom, ako má on. Musíme mu pomôcť."

[Santi Valles, Cadena SER Catalunya] Pred stretnutím s Interom ste povedali, že s Messim sa nebude riskovať. Existuje ešte stále nejaké riziko?

"Snažíme sa, aby všetcí tí, ktorí boli povolaní, boli schopní nastúpiť od začiatku. Po zranení však musíte byť vždy opatrní. Teraz si teda myslím, že on ani Umtiti nie sú viazaní nijakým rizikom."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Myslíte si, že by hráči mali byť posudzovaní cenou, ktorú za nich klub zaplatil?

"Myslím si, že sú posudzovaní na základe toho, čo ukážu na ihrisku, ich talentu, postoji a oddanosti klubu. Ovplyvňujú to mnohé faktory. Niekto stojí viac, niekto menej, ale chceme, aby sa každý dostal do dynamiky mužstva. Fanúšikovia chcú vidieť, ako dávajú tímu všetko."

Nedávno dostal Malcom šancu a využil ju. Zmení to nejako jeho situáciu?

"Uvidíme. Závisí to od jeho postoja a rozhodnutia trénera. Jeho prístup je príkladný, no samozrejme sa toho môže ešte veľa naučiť. Sezóna je dlhá a šance prídu. Teraz je takisto v nominácii. Strelený gól proti Interu mu dal pocit dôvery, ktorý sa pokúsime využiť."

[otázka z Čile] Dali by ste prednosť tomu, aby Vidal neodcestoval do reprezentácie a radšej zostal v Barcelone? Postupne začal dostávať na trávniku viac minút a zdá sa, že sa prispôsobil tzv. DNA Barçy.

"Vždy sa na to možno pozerať z dvoch strán. Na jednej strane je lepšie, že hráči ostávajú v klube, kde môžu trénovať a máte ich na očiach. Na tej druhej ale vieme, že hrať v národnom tíme ich motivuje. Artuto bude spokojnejší, ak sa pripojí k tréningovému táboru. Rovnako ako Jordi Alba alebo Busquets."

[Roger Torreló, Mundo Deportivo] Joachim Low povedal, že ter Stegen má menšie problémy s ramenom. Bude to mať zajtra na jeho výkon nejaký vplyv?

"Je to pravda, ale zajtra bude môcť hrať bez problémov."

[Francesc Latorre, TV3] Môžete opísať pokrok Clémenta Lengleta?

"Hráči sa vždy musia prispôsobiť barcelonskému štýlu hry, ktorý je jedinečný. V prípade obrancov to nie je ľahké, pretože ako tím riskujeme veľmi veľa vzhľadom k tomu, že máme za chrbtom množstvo priestoru. Od začiatku sme vedeli, že Lenglet má dobrú techniku a je tiež silný v boji o loptu. Sme veľmi spokojní so všetkým, čo robí. Pomáha nám kombinovať a je vždy pripravený napádať."

Vyber si štýlové oblečenie Blaugranas!

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter.com

MAREek

3
2018-11-10 16:46:21

Ale namiesto Munira radšej mohol povolať neakého chalana z Bčka ved ty zahrajú lepšie ako on

Samurajj

21
2018-11-10 16:57:56

Ernest ma niekedy tak vie vytocit tymi jeho odpovedami :D vpodstate na kazdej otazke co sa tykala Dembeleho povedal to iste... Toto jedine ma na nom stve

Rossel

21
2018-11-10 17:10:19

nepovedal síce nič...no keby všetko čo noviny napísali boli lži, myslím si žeby to Valverde poprel a zastal sa hráča... z jeho odpovedí a vyhýbaní teda usudzujem, že ozaj sa niečo vážnejšie deje...treba čítať "medzi riadkami"

Rossel

5
2018-11-10 17:12:17

dokonca si aj myslím, že keby to ozaj boli žalúdočné problémy, tak by nemal mať dôvod tajiť to pred novinármi...no tieto problémy sa nikde neuviedli...

Samurajj

1
2018-11-10 17:31:55

Ano ja som si to tiez tak odvodil len som cakal ze sa dozviem viac

myzuFCB

7
2018-11-10 17:41:14

no zrejme nechce nejakou nešťastnou odpoveďou uškodiť Dembelemu. Svojim spôsobom aj fakt, že sa o ňom (myslím Dembeleho) toľko píše mu môže trochu uškodiť a preto asi nechce Ernesto ďalej podporovať tie veci čo sa šíria a chce to riešiť iba vo vnútri klubu

lovefootball

4
2018-11-10 17:17:05

Pokial by mal povest problemoveho hraca, tak len tazko by sme ho predali za pekny peniaz. Preto je tu mozna snaha veci tajit. Bolo to tak aj s Ronaldinhom.

emiliano

-19
2018-11-10 17:35:03

Najlepšie pre tím by bolo, keby si ty odišiel, s.áč. S Dembelem si poradíme, ale ty si beznádejný prípad. Dembele, Malcom, Vídal sedia, je jasné, že sú nespokojní, za Pepeho by dostávali pravidelne šance, u neho hrajú všetci, u teba tí istí, aj keď to nejde.

Mathias9

1
2018-11-10 22:13:34

Ziadny pepe netrenoval barcu nikdy a pozeravas futbal vobec, v city ako posadil na dlho aguera, teraz gabriel jesus

fofo112

-10
2018-11-10 17:47:09

Vyhlásenie musíme mu pomôcť,pýtam sa a čo robil tréner doteraz,ked si až teraz uvedomil,že je to talent a treba mu pomôcť.

FCBarcelona2018

4
2018-11-10 17:53:45

Dúfam že Munir ani Rafinha nebudú v základe. V predchádzajúcich zápas totiž absolútne nepresvedčili, že patria do základu Barce. Oboch by bolo dobré v zimnom prestupovom období predať.

dalibor

-8
2018-11-10 19:35:43

vyhodiť! dokedy ho ešte chcete obraňovať? čudujem sa, že ešte nebol vypískaný

bulldozer

2
2018-11-10 20:29:55

tak snad coskoro oznami ze odchadza do dochodku. :D

dalibor

-3
2018-11-10 23:22:07

ani tomu by som sa nebránil :D

Adam

16
2018-11-10 19:48:27

mna na nom sere hlavne to, ze neda sancu cilesenovi, ked dobre vie, ze mats nie je sto percentne fit...zasluzil by si viac hracieho casu za tie vykony co predvadza

s1ck_1

2
2018-11-11 01:53:14

to fakt sa ten jeden novinár vola Xavi Hernandez ? :D

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.