Leo Messi možno prišiel o päť stretnutí z dôvodu nepríjemného zranenia, avšak na svojom konte má štyridsaťdva gólov, čím sa vyrovnáva Cristianovi Ronaldovi. 

Kapitána FC Barcelona Lionela Messiho uvidíme opäť v akcii už dnes poobede v zápase dvanásteho kola najvyššej španielskej ligovej súťaže La Ligy Santander, ktorý Katalánci odohrajú proti Realu Betis. Paradoxom je, že naposledy sa Argentínčan v oficiálnom stretnutí predstavil proti úhlavnému mestskému rivalovi verdiblancos, keď sa dvadsiateho októbra zranil proti Sevilli. Leo celkovo vynechal päť zápasov, dva v Lige majstrov proti Interu Miláno, nastúpiť nemohol v ligovom Clásicu pri výhre nad Madridom a svojmu mužstvu chýbal i v pohárovom meraní síl s družstvom Cultural a napokon minulotýždňovom výjazde na pôde Raya. 

So štyridsiatimi dvomi zaznamenanými presnými zásahmi na klubovej aj reprezentačnej úrovni má na svojom konte Leo rovnaký počet gólov ako jeho tradičný súper Cristiano Ronaldo, ktorému sa rodáka z Rosaria podarilo dorovnať v stredu pokorením Manchestru United. Dva dni nato, v piatok, sa uzatvorilo hlasovanie akadémie France Football na individuálnu anketu Zlatá lopta, keď tak v tomto okamihu vládol štatistikám vďaka väčšiemu počtu asistencí Messi. Barcelonská hviezda ich má devätnásť, zatiaľ čo portugalský futbalista v službách Juventusu o sedem menej. 

Dobrými číslami sa pochváliť aj jeho priateľ a spoluhráč Luis Suárez, ktorý medzičasom pri Messiho zranení prevzal v Barce líderskú pozíciu. Uruguajčan celkovo skóroval tridsaťšesťkrát a na svojom konte má dvadsaťpäť gólových prihrávok, keď tak bol priamo zapojený do šesťdesiatjeden presných zásahov, rovnako ako Leo. 

Pomyselná štvrtá priečka patrí Antoinovi Griezmannovi z Atlética Madrid, ktorý bez toho, aby sme počítali jeho asistenciu pri včerajšom víťaznom góle Godína do siete Bilbaa, mal podiel na päťdesiatjeden góloch. Nasleduju Salah, Neymar, Mbappé, Lewandowski, Kane a Di María. 

Dané čísla sú jasným dôkazom dominancie španielskej La Ligy Santander, ktorá, ako sa opäť raz ukazuje, je miestom najlepších futbalistov na celej planéte. 

Zdroj: md
Foto: archív

lovefootball

24
2018-11-11 13:05:15

Luis Suarez, palec hore.

Zorrrro

2
2018-11-11 13:53:36

krasne meno na 6tej priecke NYEMAR, lol to ani po sebe necitaju?

tominno9

10
2018-11-11 14:03:35

a ten chcel v PSG spraviť dieru do sveta a vymaniť sa z Messiho tieňa!

Grent

1
2018-11-11 14:06:53

to je urcite nejake novy futbalista z afriky alebo odkial, nie Neymar z brazilie .. toto sa ma citat níímar :D

Revive

13
2018-11-11 14:20:44

25 asistencii ako hrotový útočník. Ešte niekto ho chce vyhodiť?! Len tak ďalej Luisito!!

lovefootball

4
2018-11-11 14:28:18

Yerri Mina i Andre Gomes dnes v zaklade Evertonu proti Chelsea. Tak to som zvedavy.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.