Tohtoročné finále Copa Libertadores, najprestížnejšej juhoamerickej klubovej súťaže, je pre celú Argentínu unikátne. Stretnú sa v ňom totiž dvaja odvekí rivali, v bájnom Superclásicu si sily zmerajú Boca Juniors a River Plate. 

O víťazovi Pohára osloboditeľov sa tento rok rozhodne spomedzi dvojice argentínskych celkov, vo finále uvidíme Bocu Juniors s hviezdnym Carlosom Tévezom či kapitánom Gagom a River Plate. V porovnaní s európskym formátom súťaže Ligou majstrov sa bude hrať v systéme dvojzápasu, pričom úvodné stretnutie do veľkej miery ovplyvnilo nepriaznivé počasie, pre ktoré musel byť viackrát menený čas výkopu. Ten pôvodný bol naplánovaný ešte na sobotu, aby však mohutný dážď prinútil autority zmeniť ho na nedeľu a dvadsať hodín nášho času, hoci ešte ani to nie je definitívne a musíme si počkať na to, ako sa celá situácia vyvinie. 

Nech to už je však akokoľvek, Argentínska futbalová federácia AFA si pre fanúšikov pripravila fantastické video, ktoré sa dotýka celej krajiny. Neváhajte si ho vychutnať v našom dnešnom, trochu netradičnom VIDEU DŇA!

Transkripcia videa

"Stávajú sa nám veci, ktoré sú nevysvetliteľné. Videl si to? Aká je šanca, že budeme mať dvoch najlepších futbalistov histórie? A dvoch ľavákov. Vidieť biely dym, že sa stal pápežom Argentínčan? Nevysvetliteľné. Aká je šanca, že budeme mať piatich prezidentov za jeden týždeň? Všetko to prežiť. Objímať bez rúk. A oslavovať strelený gól tak, ako ho oslavujeme my. Nič mi nevysvetľujte, my sami sme nevysvetliteľní. Aká je šanca, že vo finále celého kontinentu uvidíme debry z jedného sídliska? Nech sa na nás pozerá celý svet v oboch zápasoch. Posledný raz. Všetko alebo nič. Jedine v Argentíne. Uvedom si, že je to nevysvetliteľné... ako naša vášeň. A čo ty? Aká je šanca, že si necháš ujsť finále? Zaži ho. Rozoberaj ho. Oslavuj ho. Zdieľaj ho. Superfinále Ameriky. Nesnaž sa ho pochopiť. Uži si ho."

Zdroj: md, forcabarca.sk
Foto & video: youtube

Zorrrro

6
2018-11-11 11:31:53

Nadherne video ako reklama na futbal, zimomriavky, dakujem zanho

Kapo610

2
2018-11-11 11:47:57

Neskutocne je ze kurz na dva goly je 1.63. A vo finale ligy majstrov, ako aj vo vyradovackach to je prestrelka ako v NHL

tominno9

4
2018-11-11 13:11:24

nádherné video! Ale finále LM Real-Atletico 2014, je niečo veľmi podobné ako: "Aká je šanca, že vo finále celého kontinentu uvidíme debry z jedného sídliska?"

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.