Patril medzi tých mladíkov, ktorým sa v barcelonskej mládežníckej akadémii pripisovala obrovská budúcnosť. Dnes však už vie, že jeho futbalová kariéra je na konci. Aj napriek tomu, že sa mu podarilo prebojovať sa do mužstva rezervy blaugranas, musí pre vážne zdravotné problémy Pol Calvet zavesiť kopačky na klinec a vydáva sa na inú dráhu.

Pol Calvet sa stal súčasťou inštitúcie FC Barcelona ešte v útlom veku, aby tu strávil celkovo viac ako osem sezón, až do okamihu, keď mu plány narušilo v januári 2016 vážne zranenie, natrhnutý sval, pre ktorý na trávnikoch celkovo chýbal viac ako dvestoštyridsať dní a nasledovali náročné operácie. Počas obdobia, keď hrať mohol, ale patril zakaždým vo svojich tímoch ku oporám stredu poľa a bol súčasťou nesmierne silnej generácie hráčov okolo Sergiho Sampera, Nandu Quesada či Davida Babunskiho. Prebojoval sa do španielskej reprezentácie ako v kategórii do šestnásť rokov, tak na scéne U17. Postupne však musel Barcu opustiť, odišiel do Deportiva de La Coruñe, kde nastupoval za rezervu, no príliš sa mu nedarilo ani ta, a tak útočisko našiel v Spojených štátoch amerických, kde začal študovať a hrať už len na viacmenej rekreakčnej úrovni. Pol si spravil titul a v súčasnosti končí svoju profesionálnu kariéru v tíme Pittsburgh Panthers. 

Dvadsaťštyriročný rodák z Katalánska sa teraz vydáva na inú cestu, hoci vo svete športu sa aspoň čiastočne bude pohybovať aj naďalej. Prioritne sa ale predmetom jeho záujmu stáva manažment, ktorý vyštudoval, avšak i v nasledujúcich týždňoch ho budeme vídavať vo funkcii analytika napríklad pre Barca TV a rovnako tak iné televízne stanice. Okrem toho podpísal kontrakt s Beach Soccer Worldwide, spoločnosťou so základňou v Barcelone, ktorá sa venuje zveľaďovaniu plážového futbalu. Pol Calvet je zodpovedný za sponzorov a marketing. 

Na scéne profesionálneho futbalu teda sympatický mladík skončil, avšak všetko sa pre neho v skutočnom svete ešte iba začína. Polovi prajeme, samozrejme, len to najlepšie a dúfame, že bude vo svojich nasledujúcich aktivitiách úspešný.  

Zdroj: sport
Foto: sport, archív

s1ck_1

2
2018-11-12 20:54:00

držím palce nech sa mu dari

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.