V sobotu ráno sa kompletná megabarca.sk vybrala do hôr na prvý zimný bivak v bivakovej sezóne 2018/2019. Všetko bolo podľa očakávania absolútne skvelé, fúkal extrémny vietor a viditeľnosť v hmle a neskôr v oblakoch bola do dvoch metrov. Zima a vlhký chlad zachádzali pod oblečenie a tak si naša redakcia, úplne kompletné osadenstvo, prišlo na svoje. To bola tá lepšia časť víkendu.

Teraz tá horšia.

Ja som to tušil, že na mieste bez mobilného, či internetového signálu nebudem môcť kontrolovať správanie našich hráčov pred zápasom proti Realu Betis Sevilla. Ešte som cestou hovoril, že už sú dospelí a určite pôjdu normálne spať a nebudú sa túlať po diskotékach a podnikoch nočnej Barcelony.

Že určite v deň zápasu sa sústredia len a len na svoj výkon a že jednoducho nepodcenia ani v tejto sezóne doteraz veľmi priemerného súpera. Ale niekto ma prezradil a hráči moju neprítomnosť v reálnom mobilno-kontrolovania-schopnom svete hrubo zneužili.

S istotou vlastnou mojej schopnosti nesmierne zveličovať a preháňať všetky známe informácie a podnety a zážitky vyhlasujem, že hráči FC Barcelona strávili noc pred zápasom v baroch, na diskotékach, jeden bol dokonca na výletnej plavbe po barcelonskom prístave spojený s alkoholickou seansou tak potrebnou na uvoľnenie tlaku (a môjho otlaku).

Lebo inak si nedokážem vysvetliť nedeľňajšie „predstavenie“ hráčov schopných zmiesť z povrchu zemského Real Madrid a Inter Miláno výsledkovo a aj herne.

Čo to bolo, preboha živého?

Prečo sa takéto niečo na NOU CAMP-e podáva ako hlavný chod?

Čo si majú povedať tie desaťtisíce, ktoré zaplatili pomerne veľké peniaze za možnosť ísť do veľkého futbalového divadla?

Veru, ak by som za toto počas pobytu v najkrajšom meste sveta zaplatil 120 eur, mal by som pravdepodobne pokazený celučičký výlet...

Nie výsledok, to by som prehltol a spracoval. Ale výkon bol strašný. A tak som sa rozhodol v mene MEGABARCA SK premenovať FC BARCELONA za trest (platiť to bude do najbližšieho zápasu) na

FC KATASTROFA

Tak teda poďme na to, pozrime sa, ako to včera vyzeralo.

Ter Stegen: 5

Ter Stegen včera preukázal svoju frustrovanosť z nenominovania na zápasy nemeckej reprezentácie tým najhorším možným spôsobom. Jeden zákrok mal ozaj svetový, inak to bol veľmi priemerný výkon korunovaný zákrokom módnym v poslednej sezóne Ligy Majstrov – tzv. NA KARIUSA.

Sergi Roberto: 3

V zápasoch tohto barcelonského odchovanca, ktoré som doteraz videl, vždy predviedol lepší výkon. Včera to bola totálna katastrofa. Viem, že Roberto je závislý na výkone celého mužstva a že sa k nemu pridá. Ale včerajšok bol veľmi slabučký dopredu a o výkone smerom dozadu sa ani hovoriť nedá... Najslabší hráč na ihrisku.

Piqué: 6

Nič moc. Obrana horela preťažená jedným nebezpečným protiútokom za druhým. Naša záloha prepúšťala lavíny piatich-šiestich bleskurýchlych súperov v podstate non-stop na unavených stopérov nevediacich, kam skôr. Bolo toho na nich jednoducho priveľa a tak to aj dopadlo. Bolo by úplne jedno, kto by v tomto zápase stál na Piquého mieste, brániť takej presile a v takom množstve protiútokov by nedokázal nikto na svete. Ba vlastne áno, zabudol som na Chucka Norrisa...

Lenglet: 6

Rovnako trpel na obrovskú početnú prevahu útočiacich hráčov Betisu rútiacich sa v pravidelných vlnách na našu bránu. Určite mi nepomáhala ani možnosť pozorovať v netesnom závese za útočiacou masou krásne elegantné vyklusávanie Rakitiča s Busquetsom. V súbojoch jeden na jeden si poradil, v súbojoch jeden na tri nemal šancu. 

Alba: 5

Nuž, oproti posledným výkonom to bola bieda. Do hry sa príliš nedostal, trpel na Messiho včerajšiu nerozhodnosť a slabšiu ochotu riskovať. V obrannej činnosti pod prevahou horel rovnako, ako kolegovia. Nábehom za obranu síce prinútil súpera k faulu a následná premenená penalta dala akýsi impulz mužstvu pomýšľajúcemu na obrat, ale celé to bolo také kostrbaté, neučesané, utrápené. Verím, že to bola len povestná výnimka potvrdzujúca pravidlo, pretože doteraz to bola vyslovene Albova sezóna.

Rakitič: 3

Bieda. Ivan včera ukázal tvár, ktorú ukáže málokedy. Možno raz za sezónu mu nevyjde zápas takýmto extrémne strašidelným spôsobom. Nepresnosť v prihrávkach, nedôslednosť pri vykrývaní priestoru a čo bolo úplne najhoršie? Nedokázal kryť chrbát Messimu a po Messiho stratách lopty nebol na svojom obvyklom mieste. Opakujem, strašná bieda...

Busquets: 3

Busquets hral po

a. s tromi promile v krvi,

alebo po

b. bol omámený liekmi proti bolesti,

alebo po

c. nespal celú noc a celý deň nič nejedol.

Inak nie je možné ospravedlniť taký obrovský herný výpadok najdôležitejšej súčiastky našej záložnej formácie. To akoby motoru (štvorvalcu – poznámka pre detailistov) vypli turbo a dva valce. A ešte namiesto benzínu natankovali naftu. Nedokázal previazať obranu s útokom, nedokázal vôbec zachytávať presingom rodiace sa útoky Realu Betis. Medzi našim útokom a obranou ostávala obrovská diera, obrovský medzipriestor priam pýtajúci si potrestanie. A že tých trestov mohlo byť okrem gólov ešte viac...

Arthur: 4

Toto nebolo galapredstavenie nového Xaviho. Iste, aj Xavi mal zápasy nenapĺňajúce očakávania fanúšikov a videl som takých výkonov dosť. Takže nekameňovať Arthura, je mladý a po sérii výborných výkonov bolo zrejme aj takéto niečo. Skúsenosťami a postavením v tíme nie je určite on tým hráčom, ktorý by mal FC Barcelona vyviesť z tej hrôzy včera predvádzanej.

Suárez: 6

Naša hlavná zbraň si takisto vybral slabší deň a v podstate neurobil nič smerujúce k inému vývoju zápasu. Pri päťčlennej obrane súpera sa nedokázal presadiť ani technikou, ani silou. Mentálne nastavenie zodpovedalo zvyšku tímu a predzápasové prirodzené líderstvo Suáreza ostalo niekde...

V šatni? V tunely? Alebo?

Messi: 6

Ak by Leo nestrelil dva góly a nevykresal aspoň akú-takú nádej na otočenie výsledku, dal by som mu bez mihnutia oka (aj keď s krvácajúcim srdcom) 3. Za každý podarený dribling jeden bod. Inak (a kameňujte ma do sýtosti) neurobil nič. Poprechádzal sa po výbornom trávniku a občas prebral loptu v miernom pokluse, aby ju na krátku vzdialenosť prihral niekomu inému pohybujúcemu sa v miernom pokluse. Včera sa znovu potvrdilo, že Leo je líder herne, nie je to osobnosť schopná strhnúť tím svojim slovným prejavom, vnútornou silou, či fyzickým nasadením.

"Ak sa Leovi nechce, lídrom nie je."

Ak sa mu hra nedarí, lídrom nie je. Bezpochyby je to najlepší svetový hráč, také veci ako on, nerobí a nevie urobiť nikto ďalší. Ale včera bol Messi slabý. Je strašné napísať niečo také po 2+1, však? Ale jeho latka je niekde úplne inde. Myslím hernú, nie tú štatistickú. Štatistická je tu pre iného hráča.

Malcom: 4

Som v obrovských rozpakoch. Na všetkých možných fórach bola obrovská kritika na Valverdeho kvôli nenasadzovaniu Malcoma do zápasov. Hral potom proti treťoligistovi v pohárovom zápase a výkon nič moc. Hral proti Interu v Lige Majstrov pár minút a dal gól. To malo potvrdiť jeho kvality? Mohlo, nemuselo. Včera nastúpil v základe a nič. Slabé. Naozaj bola viditeľná nezohratosť s kolegami v útoku, Suárezovi utekal v momente prihrávky na iné miesta, načasovanie nábehov na prípadné Messiho kolmice nebolo tiež správne. Ani on, podobne ako Arthur, nie je v mužstve zatiaľ na líderskej a ťahúnskej pozícii, ale aj tak som minimálne v pohybovej a prihrávkovej ponuke čakal oveľa viac.

Vidal: 7

V zápase náš určite najlepší hráč. Bol jediným skúšajúcim urobiť niečo s výsledkom. Bojoval proti presile sám (v prvom polčase sám bojoval v niektorých momentoch aj Messi) a dokázal na pár minút strhnúť aj spoluhráčov. Ale ani jeho pohyb v tranze a nasadení nedokázal vyburcovať tím na dlhšie obdobie a ten znovu upadol do letargie. Je asi pravdepodobné, že Vidal si výkonom (a vylúčením Rakitiča) vypýtal miesto do zápasu po reprezentačnej prestávke na pôde madridského Atletica. Tam, pri prípadnom celozápasovom nasedení, sa ukáže oprávnenosť jeho nákupu. Včera výborne.

Munir: 6

Skúšal jeden na jeden a celkom mu to išlo. Prihral na gól po výbornom nábehu na Messiho kolmicu. To bolo pre mňa skoro nepredstaviteľné, že raz budem písať a Munirovi, ako o tom lepšom v našom mužstve... Tak to veru včera na Nou Campe vyzeralo...

Aleňa: 5

Talent odchovaný na barcelonskom mlieku podal snaživý výkon, ale nepredviedol nič extra výnimočné. Bolo to pre neho, samozrejme, niečo nové. Á-čko a nepriaznivý stav a rýchly súper v obrovskej psychickej prevahe. Odbojoval si a odbehal svoju porciu v priemernom móde.

Valverde: 3

Rozpaky. Tak ako mužstvo, aj tréner sa pohyboval v akejsi letargii. Miestami to dokonca vyzeralo, že mu letí o pár minút lietadlo na dovolenku a že už by zápas aj mohol skončiť. Zostavu postavil rovnako, ako vždy, aj keď ja by som dal určite Vidala od začiatku, Rakitič je jednoducho zatavený. Burcovanie počas zápasu nie je prednosťou Valverdeho, ale ja si myslím, že hráči by na ihrisku mali mať lídra kričiaceho a burcujúceho.

"Bože, ako veľmi mi chýba Puyol..."

Priemerná známka tímu: 5

FCB TOP LINE: Vidal

FCB légia skazy: Roberto, Ter Stegen, Busquets, Rakitič

Hodnotenie zápasu: 6

Zápas bol slabý z našej strany, naopak výborný zo strany Realu Betis. Jeho hráčov to bavilo, našich nie. My sme lídra nemali, u nich bol úžasný Joaquín. Potlesk odprevádzajúci ho z ihriska hovoril za všetko. Barca včera prepadla a bola slabšia. Zaslúžená prehra s lichotivým skóre.

V tomto texte sú vyjadrené len a len názory autora, nepodložené štatistikami a podobne. Len popísané emócie, pohľad zarytého fanúšika FC Barcelona, v dobrom, aj v zlom.

A ako by ste našich hráčov v tomto zápase ohodnotili ostatní, prosím?

zdroj: megabarca.sk
foto: foxsport.com

rendydutson

12
2018-11-13 09:35:02

Velmi velmi vystizne hodnotenie a aj ferove. Najlepsi na ihrisku bol s odstupom Vidal, ostatni nemali CHUT nieco so zapasov spravit, Najslabsi Roberto... uz po prvom gole som si s ocinom zakrical Semedo HORE... ale Valverde hluchy... Malcoma by som az tak nehanil, jemu je prirodzenejsie prave kridlo ako lave, potrebuje cas sa zohrat s muzstvom. Tesim sa na Vidala v zaklade s Atletmi, bude trhat travnik a dufam, ze aj superov :) Jedna vec ma v tejto sezone zaraza, slabucke vykony proti slabuckym timom a excelentne vykony proti silnym superom, hlavne v LM, je to zamer ? Setria sa hraci na LM ? Alebo su uz niektori vyhoreni, frustrovani, unaveni ? Je to chyba taktiky ? To len moj laicky pohlad... tak ako tu bol clanok o Suarezovych 2 tvarach, tak by mohol pribudnut aj clanok o 2 tvarach Barcy v tejto sezone.

BayernMunchen

2
2018-11-13 11:45:58

Ked sa setria, nemaju co robit na travniku. Mame 9 zaloznikov, takze ak je Busquets a Rakitic unaveny, nech hra vidal a rafinha, alebo chudak Denis

Nalim

3
2018-11-13 15:47:13

Malcomovi je vraj lepšie pravé krídlo, len že Dembo raz vpravo, raz vľavo. Keď už porovnávate... Teda Dembo je viac použiteľný ..,

FCBarcelona2018

4
2018-11-13 09:37:24

Toto hodnotenie absolútne vystihuje hru hráčov Barce proti Betisu a absolútne s ním súhlasím.
Ak by bol Betis dal ešte ďalšie 3-4 góly na ktoré mal dostatok šancí, nikto by nemohol nič povedať. V zápase, ktorý sme prehrali sme mali ešte aj veľa šťastia pri mnohých šanciach Realu. To by až vtedy bola hanba !!!

bulldozer

7
2018-11-13 10:12:13

Valverdemu nevysla ani vychovna taktika ked nechal sediet Dembeleho a v zapase mu potom chybal. Jediny kreativny hrac tam bol potom len Messi po zraneni. Navyse zaloha opat vypla mozog a ich cielom bolo zas len alibisticky nahrat obsadenemu Messimu.

Tshabalala

4
2018-11-13 10:22:15

S hodnocenim souhlasim. Messi se vcera opravdu jen prochazel. Ale mne osobne vadily jeste dve veci
1. Suarezovo neustale rozhazuje rukami, furt se mu neco nelibi a bohuzel to dela i ke svym spoluhracum.
2. Malcom nespocetkrat za zapas nabihal. Prislo mi, ze behal skoro nejvice, zadal si prihravku, ale nedostaval ji.
Nenahravali mu, nezapojovali do hry, to byla pro mne obrovska chyba, nebot je videt, ze Malcom chce hrat a maka.

fofo112

5
2018-11-13 16:30:30

Nechápem,čo ste čakali, že Leo bude po troj týždňovej absencii excelovať, zaplať pánboh aj tak dal dva goly a na jeden prihral a zbavil nás potupnej prehry ktorá sa rysovala.

Lionelko

1
2018-11-13 14:10:29

Malcom 5 alebo 6

BW000

4
2018-11-13 14:26:51

Možno messi ešte nemal hrať alebo mal naskočiť neskôr, sám priznal, že sa ešte bál ísť do súbojov a prvý polčas to tak aj vyzeralo. Ale smutné je, že aj tak bol pri všetkých góloch Barcelony, jediný bol schopný niečo vymyslieť... neviem, či jemu niekto nahral zmysluplnú prihrávku... bez neho hrali pár zápasov dobre, ale už zápas s vallecanom a bez neho bola opäť bieda. Akonáhle hrá messi, hrá polovica hráčov horšie... asi sa príliš spoliehaju na neho. Messi má byť len čerešničkou na torte... a od toho je tam tréner, aby im to ozrejmil... a druhá vec, akonáhle mužstvo prehráva alebo sa vyskytne iná komplikácia ( vylúčenie a pod. ), všetko zostáva na hráčoch. Velverde neponúka žiadne iné taktické riesenia... lebo ich pravdepodobne ani nemá...

BW000

1
2018-11-13 14:27:26

Ale inak tieto hodnotenia hráčov sú skvelé... palec hore...

gula123

2
2018-11-13 16:47:46

Mužstvo nebolo pripravené v hlavách a to od Valverdeho po posledného náhradníka/ snáď okrem Vidala/. Noviny im motajú hlavu ako Betis nemôže byť nebezpečný a potom toto. Inak ja si predstavujem rotáciu asi tak, že v takomto zápase nasadím 2 - 3 hráčov, čo nehrávajú pravidelne. Potom sme prekvapení pri pohlade na chodiace opory. A Leo povie že je rád ako je liga vyrovnaná??? Keby boli sústredený na zápasy, mohli sme mať kľudne 10 bodový náskok...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.