Katalánsky gigant je kvôli slabým výkonom v defenzíve pod paľbou kritiky. Pri názve „Barcelona“ nás napadajú skvelé prihrávky, pozičná hra, výborní hráči, skvelí fanúšikovia a mnoho ďalších pozitívnych vecí, ale v poslednej dobe sa v hre Barcelony vyskytujú aj nechcené aspekty.

Barcelona síce dáva veľa gólov, ale aj veľa inkasuje. V tejto ligovej sezóne dostali už 18 gólov, čo je 1,5 gólu na zápas. Pozrime sa na posledný zápas proti Realu Betis. Pred týmto zápasom bola Barcelona na Camp Nou nezdolaná 42 stretnutí v rade, čo bola najlepšia séria spomedzi všetkých európskych klubov. Naopak Betis bol na 15. priečke v lige. Aj napriek tomu Barcelona prehrala 3:4.

Barcelona má aktuálne šiestu najhoršiu obranu v lige. S tým sú fanúšikovia samozrejme veľmi nespokojní. Napriek vysokej hráčskej kvalite, chýbajú hráči s vyššou stavbou tela. Špeciálne pri rohoch a štandardných situáciách Barcelone chýbajú vysokí hráči, ktorí by loptu upratali do bezpečia.

Veľká časť fanúšikov za túto negatívnu štatistiku viní Clementa Lengleta, avšak Piqué má aktuálne možno najhoršiu formu vo svojej kariére. Na pravom kraji obrany nepredvádza svoje najlepšie výkony Sergi Roberto, zatiaľ čo Valvarde statočne prehliada Nelsona Semeda.

Vzhľadom na to, že Barcelonu budú o pár mesiacov čakať náročné zápasy vo vyraďovacej časti Ligy majstrov, defenzíva sa bude musieť jednoznačne zlepšiť. Pokiaľ tento aspekt hry Valverde nezlepší, šance Barcelony na zisk európskej trofeje nebudú veľké.

zdroj: sportskeeda.com
foto: fcbarcelona.com

quentin

21
2018-11-19 13:07:22

V prvom rade, Sergi Roberto nikdy nebol, nie je a nebude skutočným RB, už vôbec nie pre FCB. Druhá vec, nie je to len vina obrany. Busi a Ivan sú tak preťažený, že už vidno únavu. Artur sa v pomáhaní obrane musí zlepšiť. Arturo Vidal by mal byť častejšie na ihrisku, pokojne v základe. Čo sa obrany týka, a zvlášť Clementa, zatiaľ iste nesklamal, práve naopak. To Gerard je na hranici vyhorenia. Pokojne by som skúsil, Jordi, Big Sam, Clement, Nelson - Artur, Busi, Arturo - Luis, Leo, Malcolm, pričom by Arturo alternoval na striedačku Ivana a Busiho. Problém tiež vidím, že niet adekvátnej alternatívy miesto Jordiho. Ale ja nie som manažér, som len culé. Visca el Barca!

ombre

8
2018-11-19 13:32:29

Tak na toto môžeš rovno zabudnúť, dokým sa Busquets a Rakitič úplne nezoderú tak budú hrať pravidelne...

rominho

-11
2018-11-19 13:39:25

pique bez formy, lenglet zatial vôbec nepresvedcil (vermaelen bol o triedu lepsi), o robertovi sa skoda bavit, s vyborneho zaloznika prerobime podpriemerného obrancu..bussy nestiha, raketa tiez ledva taha nohy.. svojho casu sme branili výsledok, ze sme drzali loptu na superovej polke. teraz sa postavime pod loptu a cakame, co super urobi. chyba impulz a trener, ktory by ich dokazal vyburcovat a namotivovat.

Darunn77

2
2018-11-19 17:03:11

Hahah Ty prosim ťa o čom trepeš kamo :D že Vraj Lenglet o triedu horši ako 32 roční pomalý Vermaelen ( zranený 80% karieri) určite nie :) Clement nesklamal zatial ale ani neoslnil ale určite by som nepisal že je o triedu horší ako vermaelen to učite nie na to že lenglet je tu prvu sezonu hra dobre nie užasne a nie zle ale take naozaj len DOBRE :) a čo sa týka Roberta ako to spomenul Quentin Roberto nebol nieje a nikdy nebude RB svätá pravda ! Valverde je slepý a hlupy ked nevidi ten mega rozdiel medzi Nelsonom a Robertom .... Ja som to už písal davnejšie pokial Barca nevimení Trenra tak to bude stale velka utopia bohužiaľ len sa modliť a dufať že sa valverde zmení čo pochybujem a veľmi ma mrzi ako idem stratiť sezonu hlavne kvoli Leovi ktorý by si zaslužil ešte vyhrať aspon raz LM :( ale takýmto štýlom na to môžme iba zabudnuť .....

Darunn77

3
2018-11-19 17:05:47

Ale s tým Busquetsom a Rakitičom stebou inak plne súhlasim nakolko už busquets nestíha a ivan je už teraz na kraji sil .... Vidal by mal častejšie hravať a takisto aj malcom a aleňa

Darunn77

2
2018-11-19 17:05:47

Ale s tým Busquetsom a Rakitičom stebou inak plne súhlasim nakolko už busquets nestíha a ivan je už teraz na kraji sil .... Vidal by mal častejšie hravať a takisto aj malcom a aleňa

rominho

2
2018-11-20 09:05:59

takze sa nezhodneme akurát v lengletovi:) vermaelen je stale zraneny, ok, ale ked nebol, hral urcite lepsie ako lenglet aj v 1. sezone. ja by som skor nasadzoval nasich mladych, ako vidala. riqui puig mal napríklad vybornu pripravu a uplne sa na neho zabudlo. trenerko proste stale hlada zostavu od kedy prisiel. ma to vsak tazke, kedze vzdy musi hrat raketa, bussy, suarez a leo a nesmu hrat kridla.. :) uz som to pisal v minulosti viac krat, potrebujeme radikalny rez, kludne obetovat sezonu, spolahnut sa na odchovancov, takto je to len tapanie a pomali upadok.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.