Ak sa vyberiete do Barcelony so svojou milovanou polovičkou, rozhodne si spolu vychutnajte nielen zápas, ale aj očarujúci západ slnka. Prinášame 7 najzaujímavejších tipov, kde si v Barcelone jednoznačne vychutnáte túto veľkolepú šou.

Tibidabo

V prípade, že by ste sa rozhodli vychutnať si pohľad na zapadajúce slnko, ktoré mizne za obzorom, určite sa vyberte na vrchol hory Tibidabo. Neďaleko parku Tibidabo Amusement Park sa nachádza bazilika Sagrat Cor, ktorá ponúka množstvo zelených plôch, kde si môžete jednoducho ľahnúť na deku alebo sadnúť len tak na lavičku a vychutnať si výhľad na zapadajúce slnko.

Hotel W

Ak sa rozhodnete sledovať západ slnka s dobrým kokteilom v ruke, rozhodne najvhodnejšie miesto na to je bar na najvyššom poschodí hotela W. Bar sa nachádza na 26. poschodí, je otvorený každý deň od 18:00 do neskorej noci, kedy sa mení na nočný klub. Toto miesto vám ponúkne výhľad na vodu, môžete si vychutnať veľkolepú farebnú šou na oblohe. Paleta farieb prechádza od ružovej cez červenú či modrú.

Bunkers del Carmel

Kedysi boli Bunkers del Carmel vojensky ovládaným obranným bodom, ale dnes slúži predovšetkým ako vyhliadka, z ktorej turisti obdivujú panorámu mesta. Ak sa chcete dostať k bunkrom tak musíte ísť najprv metrom alebo autobusom a potom peši po chodníku až na kopec. Myslíte však na to, že treba zvoliť pohodlnú obuv a oblečenie.  Po príchode vás privíta úžasný výhľad na zapadajúce slnko nad Barcelonou. Zvykne sa tam nájsť vždy niekto s gitarou, ktorá dodá tomuto miestu romantickú atmosféru.

The Olympic Park

Nachádza sa vo výške Montjuïc, v Olympic Park sa nachádza štadión, ikonická telekomunikačná veža, ktorú navrhol Ricardo Bofill a olympijské múzeum. Tieto architektonické pamiatky sú pripomienkou udalosti, ktorá zmenila tvár Barcelony a urobila z nej svetovo preslávenú turistickú destináciu ako ju poznáme dnes.

La Isabela

La Isabela je kokteilový bar umiestnený na najvyššom poschodí Hotela 1898 nachádzajúceho sa na ulici La Rambla s úžasným výhľadom na Barcelonu. Terasa je otvorená nie len pre hotelových hostí,  vládne tu pokojná atmosféra, ktorá má ďaleko od hluku rušných ulíc. Nápoje sú o čosi drahšie oproti nápojom v klasickom bare, ale za exkluzívny výhľad to za to určite stojí.

zdroj obr.: cdn.pixabay.com, upload.wikimedia.org, theculturetrip.com

el_dominiko

10
2018-11-20 17:08:10

Tak to je nádhera :)

Michal017

10
2018-11-20 18:02:10

Z každého mého výletu do Barcelony jsem byl tak nadšený a okouzlený městem, že jsem skoro zapomněl, že hlavní důvod byl zápas, který byl ale nakonec tou absolutní třešničkou na dortu. Kdo ještě nebyl, na nic nečekejte. :)

Lionelko

2
2018-11-20 20:33:23

Sexi miesta :)

jokerito

2
2018-11-21 07:41:13

Tibidabo musi byt sexi, len po jeho zmienke Rachel s Rossom urobili decko :)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.