Pre Gerarda Piquého je toto sezóna zmien. Obranca sa stal jedným z kapitánov tímu a v reprezentácii zavesil kopačky definitívne na klinec.

Po majstrovstvách sveta v Rusku Piqué oznámil, že reprezentačný dres na seba viac neoblečie. Ide pri tom o rozhodnutie, ktoré avizoval už skôr, pričom rovnakým smerom sa vybrali aj Andrés Iniesta s Davidom Silvom. Obranca sa teraz teda môže plne sústrediť len na Barcelonu a motiváciu naviac mu dodáva aj fakt, že sa stal jedným z kapitánov tímu Ernesta Valverdeho. "Rozprával som sa s Luisom Enriquem a povedal som mu, že je to rozhodnutie, ktoré som prijal. Bola to veľmi pekná fáza mojej kariéry a som šťastný, že som bol toho súčasťou, ale teraz sa chcem zamerať na Barcelonu a užiť si roky, ktoré mi zostávajú," povedal.

Jeho čísla jasne ukazujú, že od začiatku sezóny do dnešného dňa je s 1 530 odohranými minútami spoločne s ter Stegenom najvyťaženejším hráčom Kataláncov. Hral v každom jednom zápase s výnimkou pohárového súboja s Cultural Leonesa. Môžu za to bezpochyby najmä zranenia Samuela Umtitiho a Thomasa Vermaelena, keď v ich neprítomnosti vytvoril Piqué stopérsku dvojicu s Clémentom Lengletom. Uvidíme, ako sa bude situácia vyvíjať po návrate čerstvého majstra sveta.

zdroj: marca.com

foto: marca.com

Vladis_46

2
2018-11-21 22:48:54

Admin chcel by som sa spýtať,nejaký kontakt? Som členom fanklubu a objednal som si trička, treba to uvádzať alebo to automaticky sledujete?

UpEpic

7
2018-11-22 12:33:22

Keď sme naposledy vyhrali LM najvyťaženejší hráči mali oveľa menej minút. Natom niečo bude

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.