FC Barcelona vo včerajšom zápase na Wanda Metropolitano nakoniec remizovala 1:1. Po reprezentačnej prestávke nie úplne najhorší výsledok, no Blaugranas očakávali viac. Čo nám však tento zápas ukázal?

Dembélé ma veľký vplyv na sezónu Barcelony

Ousmane Dembélé sa opäť dostal na popredné stránky časopisov, ale tentokrát to bolo z dobrých dôvodov, nakoľko zabezpečil Barcelone bod dôležitým gólom. V poslednej dobe sa na Dembélého vzniesla veľká vlna kritiky, ale štatistiky jasne ukazujú, aké dôležité sú jeho góly túto sezónu. Žiaden iný hráč v tejto sezóne pre svoj tím vďaka svojim gólom nezabezpečil viac bodov ako Ousmane Dembélé (sedem bodov s piatimi gólmi). Bez týchto bodov by sa Barcelona nachádzala na siedmej priečke v tabuľke pod Realom Madrid, zhodne s Levante a Eibarom. Dembélé nastrieľal sedem gólov v 16. zápasoch túto sezónu napriek tomu, že nie vždy dokázal nájsť svoju najlepšiu formu. Stále existujú otázniky ohľadom toho, či má správanie a osobnosť na to, aby uspel na Camp Nou. Talent nepochybne má.

Barcelona si stále nevie udržať čisté konto

Barcelona ukázala značne zlepšenú defenzívu proti Atléticu Madrid, Samuel Umtiti si konečne doliečil svoje zranenie a Sergi Roberto sa presunul do zálohy. Napriek tomu všetkému sa Barcelone nepodarilo udržať čisté konto. Diego Costa preskočil Rafinhu a jeho hlavička prekonala Marc-Andre ter Stegena. Už je to 11 zápasov v rade, kedy sa jej nepodarilo udržať čisté konto. Barcelona dostala 19 gólov v 13. zápasoch, dva-krát viac ako Atlético.

Súboj o titul v La Lige je stále otvorený

Sobotňajší zápas naskytol Barcelone a Atléticu skvelú šancu na získanie výhody v súboji o titul, obzvlášť kvôli tomu, že Real Madrid prehral 3-0. Výhra Atlética by poslala tím Diega Simeoneho na čelo tabuľky, kým Barcelona by si zvýšila svoj náskok na štyri body. Nakoniec sa museli obidve strany uspokojiť s bodom, z čoho nebude ani jeden tréner nešťastný. Konečný výsledok znamená, že súboj o titul je stále neuveriteľne tesný. Prvých šesť tímov oddeľuje iba päť bodov a Sevilla môže zavŕšiť tento víkend na čele tabuľky.

zdroj: barcablaugranes.com
foto: fcbarcelona.com, twitter.com

Cafu

21
2018-11-25 19:54:47

Závery zo zápasu sú : Valverdeho miesto v Barci nie je na lavičke ako tréner ale na tribúne ako divák.

Ronaldinho123

22
2018-11-25 19:55:53

Real - Valencia, Barca - Villarreal, Alavés - Sevilla, Atlético - Alavés, Valencia - Sevilla, Espanyol - Barca, Atlético - Espanyol, Barca - Celta, Villarreal - Real ... pekne sa to bude do Vianoc točiť a každým kolom môže byť nový líder :)

pa3kpraha

-4
2018-11-26 00:31:07

Tak ja myslim, ze sa zase jasne ukazalo, ze Valverde nema narok trenovat Barçu...
Vieme to my, vie to cela satna, ale vedenie FCB nie...

Toky

5
2018-11-26 09:26:21

No tak mne sa ukázali tri veci - 1.Naša obrana vie zabrať, 2.Demebele predsa len niečo dokáže, 3.-Coutinho je veľmi dôležitý, proste chýbal na ihrisku

rominho

-2
2018-11-26 13:34:57

leo hral vcera slabo, tym padom sme si nevypracovali ziadnu sancu.. dembele mal samozrejme hrat druhy polcas, za 10 minut to tam roztocil vyborne. lenze valverde...ma cenu vyjadrovt sa na jeho adresu?:)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.