Nepravdepodobný sen Tottenhamu v Lige majstrov je stále možný po tom, ako sa dostal na ihrisko striedajúci Christian Eriksen, ktorý strelil víťazný gól proti Interu a zabezpečil tak dôležitú výhru.

Spurs, ktorí začali tento týždeň tým, že porazili Chelsea 3-1, sa vrátili do svojho dočasného domova, aby si zabezpečilil výsledok, ktorý napriek nevýhode stále udržiava živé nádeje kvalifikovať sa do vyraďovacie fázy v Champions league. Výhra nad Interom Miláno ich posunula na druhé miesto s rovnakým počtom bodov ako má taliansky celok, kvalifikáciu si teda môžu zabezpečiť, ak dokážu vyprodukovať historické víťazstvo na Camp Nou. Výplod fantázie? Vôbec nie, ak vezmeme do úvahy, že Barcelona má istý postup a zaručené prvé miesto nezáležiac na tom, ako zápas skončí.

"Je ťažké tam hrať, ihrisko nie je skvelé, ale začíname si na to zvykať zápas po zápase," povedal Harry Kane. "Hrali sme dobre, snažili sme sa hrať z defenzívy cez línie a mohli sme skórovať zopár gólov už v prvom polčase. Kľúčové bolo čisté konto a vďakabohu sa nám podarilo streliť gól. Pôjdeme so všetkými zbraňami, ktoré máme. Bude to ťažké, no buď získame všetko alebo nič."

Skorá prehra v Miláne, remíza v Holandsku proti PSV a ponižujúca prehra 4-2 doma proti Barcelone naznačovali, že mieria prinajlepšom do Európskej ligy. Ale potom z ničoho nič výhra doma proti PSV dosiahnutá vďaka dvom neskorým gólom Kanea, kedy to s nimi vyzeralo veľmi zle, dala Pochettinovmu tímu záblesk nádeje. Taký druh nádeje, ktorá vás otvorí k bolesti alebo sláve. Z týchto dvoch možností bola bolesť vždy favoritom. Ale čo dalo fanúšikom Tottenhamu ďalší pozitívny impulz, boli spomienky na víkendové neuveriteľné víťazstvo nad Chelsea vo Wembley, v ktorom ich tím konečne chytil špičkovú formu a dokázal že je uchádzačom o titul. Zopakovanie tohto výkonu proti opatrnému a skúsenému Interu bola neľahká výzva, ale Eriksen je špeciálny hráč pre špeciálne momenty.

Pred výkopom nastali menšie obavy, keďže klub priznal, že obranca Juan Foyth, ktorý sa stal pravidelne nastupujúcim hráčom v posledných týždňoch, nemohol byť zahrnutý do nominácie, pretože nebol zapísaný do tímu v Champions League na začiatku sezóny. Pochettino opísal tento scenár "chybou, ktorá sa nesmie opakovať". V zápase, v ktorom Spurs jednoducho museli vyhrať, aby mali šancu na postup, prekvapivo tréner nechal Eriksena a vo forme hrajúceho Heung-Min Sona len na lavičke, pravdepodobne preto, že sa jedným okom pozeral na dôležité víkendové severolondýnske derby na štadióne Emirates. Toto rozhodnutie skutočne zafungovalo v jeho prospech, nakoľko obaja zmysluplne prispeli z lavičky.

Tottenham pritom hrozil od začiatku, Inter naopak dbal viac na obranu a vyzeral ako tím, ktorý potreboval iba bod na to, aby sa kvalifikoval a vedel presne, ako to dosiahnuť. Tréner Luciano Spaletti urobil štyri zmeny oproti víkendovému zápasu, ktorý vyhrali 3-0 doma proti Frosinone. Do zostavy sa vrátili Ivan Perisic, Marcelo Brozovic, Matias Vecino a Mauro Icardi. Po strate rozhodujúceho Radju Nainggolana kvôli zraneniu však hral jeho tím uzavretú partiu, čakajúc na chybu Spurs.

Hlavný plusový bod pre domácich bola zlepšujúca sa forma Sissoka, ktorý sa konečne začína ukazovať v podobe, ktorá z neho urobila hrdinu v Newcastle alebo Francúzsku na Euro 2016. Jeho rýchlosť a sila pri brejkoch znamenali vždy hrozbu, bol rozhodujúcou prvkom pri víťaznom góle. Nakoľko bol Kane celý zápas ticho, bolo dôležité pre Tottenham, aby ukázal, že dokážu zvíťaziť v ťažkých zápasoch bez toho, aby sa zapísal na listinu strelcov. Samozrejme je to hráč, ktorý skóroval 13 gólov a poskytol 2 asistencie v 14 zápasoch v Lige majstrov, no tentoraz to boli iní, ktorí vystúpili.

Zároveň sú to zlé správy pre Arsenal, ktorý hostí Spurs v nedeľu, nie len preto, že Kane zriedkakedy neskóruje v dvoch dôležitých zápasoch, ale hlavne kvôli tomu, že teraz je Tottenham vo fáze, kedy verí, že dokážu poraziť kohokoľvek. Táto viera sa naplno otestuje v Barcelone 11. decembra. Nikto nemôže tvrdiť, že sa to nemôže podariť.

zdroj: irishexaminer.com
foto: walb.com

 

 

gaucho10

8
2018-12-01 13:24:32

Nič v zlom, ale keď tu pridávate video, treba si ho pred tým aj spustiť a zistiť či obsahuje požadovaný obsah :)

marko31

6
2018-12-01 13:38:16

Ospravedlňujeme sa, už zmenené. Pekný deň :)

Mecik

2
2018-12-01 16:18:02

Slepice zvítězí. Zabrat umí a potřebují vyhrát, nebo nejspí. Jsem zvědavý na naši sestavu vzhledem k absencím, nicméně když bude mít Harry svůj den a obrana jakbysmet - nejspíše nezvítězíme.

Zorrrro

1
2018-12-01 22:42:26

Pozri sa Barce bohuzial/bohudik o nic nejde okrem prestize, nevravim ze to je malo, aj pre divakov hrat, ale napriek tomu im v konecnom zuctovani prehra vrasky nesposobi, dolezite bude ako sa postavia k zapasu, ci to odchodia alebo odohraju. Ja dufam ze kazdy clen zakladnej jedenastky dostane volno a nahradnici nechaju dusu na travniku, to mi staci a prehra ma nevzrusuje ak to takto bude.

Barca1234569

0
2020-04-11 13:52:41

1.Lautaro Martínez
2.Guerriero
3.Lukaku
4.Werner
5.Icardy
6.Aubameyang
7.Eriksen
8.Wilian
9.Mbappé
10.Koke
Týchto hráčov by FCB mohla kúpiť, ale nie všetkých.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.