Lionel Messi pred finálovým zápasom Ligy Majstrov varuje Manchester United, že momentálna Barcelona je najlepším mužstvom v akom kedy hral.

V tejto sezóne sa katalánskemu gigantovi na čele s Lionelom Messim opäť raz podarilo pokoriť Real Madrid a získať tak už tretíkrát v rade španielsky titul. Navyše sa mu podarilo prebojovať do finále hlavnej európskej klubovej súťaže, a to už po tretíkrát za posledných šesť rokov.

Mužstvo Pepa Guardiolu vyhralo Ligu Majstrov v rímskom finále v roku 2009, keď porazilo 2-0 práve United. Messi vtedy strelil rozhodujúci gól a 23-hráč tvrdí, že on a jeho spoluhráči sú teraz ešte lepším tímom ako pred dvoma rokmi.

„Toto je jednoznačne najlepšia Barcelona, v akej som kedy hral, a tom nepochybujem,“ povedal novinárom.

„V mužstve je mnoho tých istých hráčov ako pred pár rokmi. Teraz sme ale starší a skúsenejší.“

„Všetky naše trofeje sme si zaslúžili a nemyslím si, že tento tím v nasledujúcich rokoch stratí na kvalite.“

Messi príma možnosť hrať v ďalšom finále Ligy Majstrov s pokorou a podľa jeho vlastných slov mu víťazstvo pred dvoma rokmi umožnilo stať sa ešte lepším hráčom.

„Pre mňa je Liga Majstrov najprestížnejšia súťaž, v ktorej môžem hrať, okrem Majstrovstiev sveta,“ dodal.

„Hrajú v nej tí najlepší hráči z celého sveta a do finále sa zvyčajne dostanú dva najlepšie tímy, takže je to vždy privilégium byť súčasťou finále. Pred týmto zápasom mám veľké očakávania. Som starší a skúsenejší, takéto situácie som už zažil a na ihrisku dokážem robiť múdrejšie rozhodnutia.“

„Viem čoho som schopný a to je dôležité. Hrám s veľkou sebadôverou. Na ihrisku ma napádajú rôzne veci a práve vďaka tejto sebadôvere mám odvahu ich vyskúšať.“

zdroj: goal.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.