Tréner FC Barcelona sa zúčastnil tlačovej konferencie. Pred zápasom s Villarrealom bolo o čom hovoriť.

Villarreal

"Zajtra nás čaká veľmi dôležitý zápas. Sevilla nás v tabuľke predbehla a chceme vedenie získať naspäť. Očakávam, že Villarreal nasadí vysoký presing. Hrá dobre s loptou a nemyslím si, aby z toho rezignoval. Spomínam si, že v minulej sezóne Villarreal pozorne sledoval priestor v strede poľa. Čaká nás ťažký zápas."

Umtiti je opäť zranený

"Je to dôležitý hráč pre nás všetkých. V tejto sezóne má bohužiaľ problémy. Snažíme sa ho získať späť. Naposledy hral, ale opäť sa objavil problém. Dúfame, že sa vyzdraví. Podstatné je, aby sa hráč cítil istý. Musíme Umtitimu pomôcť. Nebude to jednoduché, ale je tak ako je. Posledné slovo patrí jemu."

Príde miesto Umtitiho nový stopér?

"Až do momentu otvorenia prestupového obdobia musíme využívať našich hráčov či hráčov rezervy. Neskôr je potrebné situáciu zhodnotiť. Uvidíme aké to počas najbližšieho mesiaca bude."

Dovedna 8 zranených hráčov

"Vermaelen s tímom absolvoval časť tréningu. Je v poslednej etape rekonvalescencie. Včera netrénoval Arturo, pretože bol v zápase s PSV nakopnutý."

400 dní na lavičke FC Barcelona

"Ani som nevedel, že ide o taký počet. Uplynulo veľa času. Keď človek trénuje, zápasy ani nepočíta. Práve iní to pripomínajú. Teraz som už bližšie ku koncu, než začiatku."

Môže Barcelona hrať bez klasickej deviatky?

"Už sme tak urobili. Takéto riešenie sme zvolili okrem iného aj v poslednom zápase s Villarrealom. Zvážime to. Luis Suarez viac získava pozornosť stopérov a Leo sa pohybuje s väčšou slobodou."

Barcelona je kritizovaná za to, že prišla o post lídra

"Kritika bude vždy. Zaujíma ma víťazstvo v zajtrajšom zápase a zisk prvého miesta v tabuľke a ten zvyšok..."

Mužstvo inkasuje množstvo gólov

"Bolo by lepšie inkasovať menej gólov. Je to zaujímavá perspektíva. Ale to si myslia všetci tréneri v Primera Division. Atlético si v zápase proti nám vytvorilo málo príležitostí a v zápase s PSV sme mali množstvo šancí práve my."

V pondelok spoznáme výsledky Zlatej lopty. Messi však medzi trojicou najlepších nie je. Prekvapilo vás to?

"Prekvapilo ma to tak ako mnohých iných. Je to čudné. Leo Messi bol najlepším hráčom prvého, druhého aj piateho kola Ligy Majstrov. V tretom a štvrtom bol zranený. Tieto ocenenia sme mu nedali my, ale UEFA."

Vyber si svoje štýlové oblečenie FC Barcelona!

zdroj: as.com marca.com
foto: fcbarcelona.com

emiliano

34
2018-12-02 09:42:22

"Som bližšie ku koncu, než začiatku". Potešil si ma Valverde. Ak je to tak, tak budeš tu menej ako 400 dni, dúfam, že oveľa menej ako 400 dní. Najlepšie by bolo, keby len nanajvýš do konca sezóny. Barca by mala už diskrétne hľadať trénera. A to mladšieho, ambiciózneho, smelého, ktorý má rad ofenzívny a kombinačný futbal. Bude to mať ťažké po Valverdem, bude musieť omladiť tím, posadiť pohodlných a pomalých veteránov a zapracovať mladých. Rozhodne nie remeselníka ako Valverde, ale ako je Pep, ktorý žije počas zápasov, má víziu a neustále rozmýšľa nad vylepšením a pracuje s celým kádrom, nie s 11 hráčmi a 2 striedajúcimi v posledných 10 minútach, keď to nejde. Valverdého pôsobenie u nás má viac prínosov pre neho, ako pre nás, lebo stúpol jeho kredit - veď trénoval Barcu.

Babuca

4
2018-12-02 11:02:14

.... posadiť pomalých a pohodlných veteránov / kľúčová myšlienka ! Chce to gule/odvahu. Absolútny súhlas

Lionelko

4
2018-12-02 09:50:04

Teraz som už bližšie ku koncu, než začiatku. Záhadná veta

adriano

-4
2018-12-02 09:51:04

Mohol by skoncit uz do januara.Momentalne barcelone nic nedava naopak ak zostane do konca sezony moze to byt prepadak.Hra muzstva je kadeaka ako na hojdacke vykony starych harcovnikov su dakedy podpriemerne vzhladom nato ake platy beru.Zatial barcelonu drtz nad vodou messi stegen alba a este zopar a kopec stastia.Ja tuto sezonu nevidim ruzovo pokym sa nieco v tom muzstve nezmeni v pristupe hracov ako je piqe busqets rakitic a hlavne trenera ktory to ocividne nezvlada a mozno to citi aj sam a preto ta veta na tlacovke.

michal11

6
2018-12-02 10:21:17

Je treba zmenu, novú krv. Valverde už nemá čo ponúknuť, je už pomerne dobre čitateľný.
Úprimne by ma zaujímalo ako by to vyzeralo keby mu vypadol naraz Messi, Coutinho, Alba a Ter stegen. No uvidíme na konci sezóny. Teraz ho určite nevyhodíme a potom sa uvidí čo vystrojí naše expertné vedenie.

Gabrieloo

7
2018-12-02 10:49:04

To blizsie ku koncu nez zaciatku je podla mna myslene iba na jeho aktualny dvoj rocny kontrakt. Nic to neznamena. Zial moze sa stale stat ze mu zmluvu predlzia. Ale dufam ze sa to nestane.

Andrejomus

2
2018-12-02 14:31:45

To s tým nemá nič spoločné, hovoril o 400 zápasoch v la lige... Nie zápasoch ako tréner fcb

emiliano

5
2018-12-02 14:05:07

Ešte poznámka: Dobre, že sme nedostali Mourinha. Ten nemá v MU žiadne výsledky, ale podarilo sa mu presvedčiť fanúšikov, že nie on je na vine, ale riaditeľ Ed Woodword, lebo mu nekúpil stopéra, ktorého chce, Alderweirelda. A fanúšikovia mu to zobú a pískajú na riaditeľa. Pritom MU minul na posily nenormálne peniaze. A Mou má 5 stopérov: Bailly, Jones, Lindelof, Smalling, Rojo. V minulosti bol Mou chlap a bral zodpovednosť za výsledky, teraz sa vyhovára, lebo po Chelsea mu hrozí ďalší vyhadzov. Naozaj bude Special One, bude vyhodený z ďalšieho klubu krátko po sebe. Alebo ostane a vyhodia Eda Woodworda a kúpia mu nových hráčov za 500 mil.?

emiliano

4
2018-12-02 14:18:05

Všetko sa to ukáže na jar. Cez osemfinále ešte pri dobrom lose môžeme prejsť. Ale z hrou, ako posledne proti PSV, sa cez štvťfinále nedostaneme. Hráme totiž horšie ako vlani a tiež sme sa ďalej nedostali. Ibaže Leo urobí zázrak a ter Stegen bude čarovať.

Andrejomus

2
2018-12-02 14:28:26

400 dní na lavičke alebo 400 zápasov v la lige???

michal11

1
2018-12-02 17:14:40

Ligu asi ukopeme ak sa nestane nič neočakávané (zranenia, prudký pokles formy) a čo sa týka LM tak v tom som skeptik. Ani teraz nemáme oslnivú hru a zranenia sa samozrejme nejak hromadia ale v lige nemáme nejakú serióznu konkurenciu ak nepočítam Sevillu ktorá ma prekvapuje zatiaľ v tejto sezóne.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.