FC Barcelona vo včerajšom zápase s Villarrealom dokázala vybojovať plný počet bodov a vďaka tomu sa Katalánci dokázali dostať späť na čelo tabuľky, pretože Sevilla na pôde Girony len remizovala 1:1. Tri body pre Blaugranas sa však nerodili ľahko. Zápas nám ukázal 3 podstatné závery.

Carles Alena chytil šancu všetkými desiatimi

Odchovanec La Masie svoju šancu využil naplno. Pritom tréner prvého tímu Ernesto Valverde na tlačovke pred zápasom hráča nabádal k tomu, aby naskytnuté príležitosti využíval. Tak sa aj stalo. Do zápasu s Villarrealom naskočil ako striedajúci hráč a okrem toho, že hral dobre, dokonca strelil aj veľmi dôležitý druhý gól Blaugranas, čím zápas uzavrel. Ďalšiu šancu podľa všetkého dostane už teraz v stredu v odvete 1/16finále Copa del Rey proti Cultural Leonesa. A možno aj v zápase s Espanyolom.

Piqué je späť vo forme

Nie je tajomstvom, že Piqué mal nie úplne najlepší štart do prebiehajúcej sezóny, no v posledných týždňoch začína opäť naberať formu, v ktorej ho culés chcú vidieť hrať. V zápase s Villarrealom skutočne žiaril. Dokonca sa mu podarilo otvoriť skóre zápasu po vydarenej hlavičke. V tejto sezóne ako stopér nastrieľal už 4 góly a len Ramos má ako obranca viac. Presne o jeden presný zásah. Silný je aj v defenzívnej činnosti. Katalánci po dlhých týždňoch dokázali neinkasovať - v La Lige si čisté konto udržali naposledy 25. augusta, keď zdolali Real Sociedad 1:0.

Dembélé preukázal svoju cenu

Ďalší zápas a ďalší vydarený výkon zo strany mladého Francúza. Postaral sa o asistenciu na veľmi dôležitý úvodný gól zápasu a to v podstate znamená, že na gól prihral či gól strelil v posledných piatich zo šiestich zápasov, ktoré odohral. Na jeho hru na pravom krídle bola radosť pozerať sa. Skvele spolupracoval s Nelsonom Semedom, využíval svoju rýchlosť a schopnosti na lopte. Hráčom Villarrealu narobil množstvo problémov. Zaznamenal 8 úspešných driblingov z 10. pokusov a takisto množstvo získaných lôpt. Po zápase na tlačovke ho pochválil aj tréner Barcelony.

Vyber si svoje štýlové oblečenie Blaugranas!

zdroj: barcablaugranes.com
foto: barcablaugranes.com

s1ck_1

17
2018-12-03 18:36:29

proti tottenhamu by mohla byť záloha Alena, Vidal, Coutinho a v predu Messi Malcom Dembele. Viem že to je trochu ofenzívne, ale prvé miesto je už isté

mikimi122

7
2018-12-03 20:38:54

Nie len trochu ofenzívne, ale pri Valverdem aj trochu veľmi nereálne a nemožné : (

villagesb

2
2018-12-04 08:35:44

Ja viem. ze hejt na Valverdeho je v mode (vacsinou opravnene), ale trosku reality nesuskodi. Vidala na poziciu pivota by nedal v Barce ziadny trener.

ace67

19
2018-12-03 18:37:16

A štvrtá vec-stále sa na ten futbal zle pozerá

maros1

2
2018-12-03 21:21:35

Veru máš pravdu, týždeň čo týždeň sadám k počítaču, za tie roky som už závislý - a posledný čas po takmer každom ligovom zápase som otrávený čo sme predviedli bez ohľadu na výsledok.
Mám pocit, akoby skutočne išli cestou koncentrácie na výhru v LM / tam sa mi zdá nasadenie väčšie , hoci to tiež nie je Boh vie čo / a na tá ligu sa akoby spoliehali, že bude stačiť akákoľvek priečka na popredných miestach aby boli budúci rok opať v LM

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.