Josep Lluís Núnez, ktorý pôsobil na stoličke prezidenta Barcelony 22 rokov, zomrel vo veku 87 rokov.

Núnez bol hotelový magnát a v roku 1978 prevzal vedenie klubu aj napriek žiadnej prechádzajúcej minulosti spojenej s katalánskym klubom. Jeho cieľom bolo zmodernizovať klub a zvýšiť príjmy. Počas jeho „vlády“ bol Camp Nou dvakrát rekonštruovaný a taktiež sa postavilo klubové múzeum a Miniestadi, štadión béčka.

Dohliadal na prestupy hviezd ako Diego Maradona, Michael Laudrup, Ronaldo, Hristo Stoichkov, Luís Figo, a Rivaldo. Avšak často bol kritizovaný za neudržanie týchto hviezd, kvôli nevôli zvyšovať platy. Núnez mal v prstoch aj angažovanie Johan Cruyffa ako trénera. Cruyff vyhral pre Barcelonu prvú Ligu majstrov a jeho súpiska hráčov bola označovaná ako „The Dream Team“ (Tím Snov).

Neskôr však jeho vzťah s Johanom upadal, čo nakoniec viedlo k odchodu Holanďana a s tým prišla aj vlna neúspechov. Hnutie pod názvom “L’Elefant Blau” na čele s Joanom Laportom sa proti nemu postavilo. Núnez napokon kvôli tlaku fanúšikov v roku 2000 rezignoval. Laporta o tri roky prevzal jeho miesto.

Núnez bol v roku 2011 odsúdený na 6 rokov vo väzení za daňové úniky. Prípad sa však vliekol po súdoch niekoľko rokov, až bol nakoniec v 2014 poslaný do basy na pár mesiacov. Táto kontroverzná osobnosť počas svojho života ovplyvnila život ako svojim fanúšikom, tak aj neprajníkom.

zdroj: barcablaugranes.com
foto: fcbarcelona.com

Barca2013

12
2018-12-03 21:10:54

R.I.P :/

Lupa84

13
2018-12-03 22:26:24

Urobil aj dobré aj zlé veci pre FC Barcelona. My fanúškovia si ho pamätajme pre to dobré. Odpočívajte v pokoji. Pán prezident.

Marian

1
2018-12-03 23:27:04

Bartomeu by si mohol zobrať príklad a nezvyšovať platy hlava-nehlava...

emiliano

7
2018-12-04 10:17:46

K téme to nepatrí, ale reagujem na Mariana. S platmi otvorili sme cestu do pekla, máme najvyšší priemerny plat. Umtiti už rok po príchode a jednej dobrej sezóne pýtal nehoráznu sumu, inak môže odísť a dali sme mu. Busquetsovi sme zvýšili plat vo veku 30 rokov, keď navyše išiel výkonmi dolu, teda za zásluhy. Na rade je teraz Alba a plat určite pôjde hore. Rakimu nedali viac len pre nedostatok peňazí, inak by mu dali vo veku 30 rokov. Teraz sa špekuluje o Rabiotovi, má len 23 r. a nič výnimočné za sebou a jeho agentka pýta od PSG 10 mil. čistého na sezónu, ak by prišiel k nám, menej nebude chcieť a my dáme? Ukáže sa mladá hviezdička a pod 10 mil. , dokonca čistého, nechce ísť. Takú sumu nemali nikdy takí šampióni, ako boli Xavi, Puyol, Iniesta a nevydierali klub. Áno, platy stúpajú oproti ich ére, ale stúpajú nie postupne, ale neúnosne. Je treba sa vrátiť k našej akadémií, k hráčom, ktorí majú sen hrať v 1. tíme a keď sa osvedčia, slušne a postupne ich zaplatiť. Nie kúpiť hráča za vyše 100 mil. a k tomu mu dať 10 mil. plat.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.