Dlho som rozmýšľal, kedy napísať hodnotenie výkonov našich superhviezd. Pre istotu, to aby som nepísal v hneve a nedobrom psychickom rozpoložení, píšem až v pondelok ráno. V nádeji, že prekonám ten pocit ničoty napádajúci môj pohľad po zhliadnutí ďalšieho utrápeného predstavenia na Nou Campe.

Očakávajúc na začiatku oveľa viac vo mne ostala totálna prázdnota predzápasovo pripravená na naplnenie kvalitnou hrou a množstvom gólov, kúzlami kúzelníka Messiho a absolútnou dominanciou.

Nič z toho neprebehlo a ani skvelé výkony Piquého a Dembélého to sklamanie nedokázali dostať do rovnováhy so spokojnosťou. Naopak, ešte aj teraz cítim tú pachuť len veľmi priemerného víťazstva.A čo teda podľa môjho názoru predviedli na zelenej pažiti barcelonské hviezdy?

Ter Stegen: 7

Včera nastúpil náš prvý brankár v dobrej pohode a dokázal napriek niekoľkým, aj keď doslova opatrným, strelám súpera neinkasovať a udržať čisté konto. Ani poriadne neviem, po akej dlhej dobe. Úvodné nedorozumenie s Lengletom bolo spoločnou vinou, viac ale asi chyboval obranca nesprávne zorientovaný v pokutovom území.

Semedo: 7

Výborný výkon. Ešte mierne vylepšiť záver akcií po skvelých nábehoch za obranu a vynikajúcich kolmiciach od Dembélého a bude to BOMBA. Centre mu veru nešli ktovieako dobre, ale schopnosť kombinovať a slušné rýchlostné vybavenie včera pomáhalo v podstatnej miere kontrolovať našu pravú stranu. 

Piqué: 9

Jeden z dvojice našich TOP hráčov. Nie kvôli strelenému gólu, to bol len skvostný bonus ku jeho výkonu. Ale obranná hra, absolútna dominancia v hlavičkových súbojoch a prehľad v komplikovaných situáciách v pokutovom území a sústredenosť počas celého zápasu mu vyniesli pozornosť. Výborný výkon, potvrdil svoju ešte stále svetovú úroveň. A kto neverí, nech si občas pozrie výkony iných ospevovaných stopérov v Anglicku, Španielsku, či Taliansku.

Piqué ešte stále má čo klubu odovzdať.

Lenglet: 7

Tvrdosťou sa vyrovnal agresívnemu súperovi a v hlavičkových súbojoch pomohol mužstvu vo vzdušnej dominancii. Pri hre po zemi bol mierne dezorientovaný v niektorých momentoch a mal veľmi ťažkú úlohu pri nevrátení sa Coutinha do obrany. Potom, pri prečísleniach, boli s Albom na troch-štyroch súperov sami a to prinieslo občas prienik súpera. Pri súboji v prvých minútach zápasu to bolo asi vzájomne dostatočne rukami prepletené a na penaltu to nevyzeralo. Za čisté konto bonusový bod.

Alba: 7

Ja neviem... Je možná moja príliš vysoká miera očakávania po jeho skvostných výkonoch dva-tri týždne dozadu? Alebo prečo nemám príliš dobrý pocit z jeho včerajšieho predstavenia? Nebolo to určite Albove najlepšie tohtoročné ukázanie sa. Napriek tomu prispel, aj keď s drobnými zaváhaniami, k udržaniu súpera na nulovej gólovej hladine. Dopredu to býva podstatne lepšie.

Rakitič: 5

Ivan je v prdeli.

Vyhorené palivo. A nové ešte nedošlo. Včera síce táto barcelonská atómová lokomotíva drela a bojovala zo všetkých síl ťahajúc za sebou nohy a robiac nimi pásy na trávniku, lenže to je na jeho pomery príliš málo. Tak, ako trpí na predlhú sezónu v RM Modrič, rovnako trpí aj u nás Rakitič.

Prajem mu dlhý a poriadny oddych počas Vianoc 2018, v roku 2019 sa Ivan vráti znovu v TOP forme a rozbije na márne kúsky reči všetkých jeho kritikov.

Busquets: 5

Asi v najpodstatnejšej možnej miere zapadol do výkonu celého mužstva. Priemerný priemer výkonu v prevedení toho najpriemernejšieho na ihrisku. Svetovosť tentokrát odložil doma na policu ku všetkým svojim získaným trofejam a predviedol sa v tom obyčajnom svetle.

Jediné vhodné spomenúť je jeho extempore so súperom, celý malý skeč od súboja na zemi až po dohranie postojačky.

Pobavilo, aj keď nie pozitívne.

Busi, spamätaj sa, prosím.

Vidal: 8

Opäť jediný dominantný prvok našej zálohy. Pomerne vyrovnaný výkon, v súbojoch absolútne spoľahlivý a víťazný. Momentálne hrá v skvelej forme a aj tentokrát to na ihrisku dokazoval.

Miestami, len občas, naozaj len sem-tam, mi chýbalo od Vidala trochu lepšie čítanie hry.

Z toho miestami, len občas, naozaj len sem-tam vzniklo prečíslenie po nesprávnom pozičnom postavení hráča.

Ale to je len drobný detail. Bol to bojovník a tešil ma jeho včerajší výkon.

Coutinho: 5

Jedno jediné sólo, jeden jediný dribling. Coutinho to v sebe má. Vie to. Má skvelú kľučku, vynikajúcu strelu, futbalový mozog najväčšieho kalibru. Tak prečo to neukáže v zápase počas 60-tich minút? Potom môže za búrlivého potlesku plných tribún a spoluhráčov prepustiť miesto mladej krvi. Lebo momentálne, a včera to znovu ukázal, na celý zápas nemá kondíciu.

Takže moja výzva, Cou:

"Príď ku nám do Banskej Bystrice, na schodoch pod pamätníkom a v okolitých kopcoch trochu pobeháme a doplníme si baterky. Tak, aby si vydržal celý zápas behať a behať a behať. Lebo  včera si znovu nebehal..."

Messi: 4

Som pripravený na verejnú popravu a na nenávistné komentáre.

Messiho hodnotenie v tomto zápase som si premyslel veľmi dobre dlho zvažujúc všetky aspekty jeho hry, či skôr promenádnej prechádzky v kúpeľoch.

Včera to nebol výkon hodný Messiho.

Včera to nebol výkon hodný nikoho.

Iste, asistencia na gól Aleňu bolo vskutku geniálna a mala na sebe punc kvality – pečať Messiho.

To bola značková vec s ochrannou známkou. Ale okrem toho to veru bola bieda.

Priame kopy? Nič.

Dribling? Nič.

Presing? Nič.

Pohyb? Nič.

Nábehy? Nič.

Messi včera = NIČ.

Cítiť zo mňa tú nesmiernu bolesť? Že musím chtiac-nechtiac napísať takému hráčovi také hodnotenie? Bolí, bolí, bolí, ale nejde to inak.

Messi včera hlboko sklamal.

Dembélé: 10

Chlapec včera ukázal absolútne všetko.

Múdri ľudia v trénerskom tíme FC Barcelony určite dokážu výkonnosť Dembélého na tejto úrovni stabilizovať a ten nám všetkým doslova vytrie zrak.

Ja v neho verím od začiatku a napriek niekoľkým zakolísaniam a výčinom a prehreškom

(hoci, ktovie, čo je pravda a čo bulvár)

som presvedčený o jeho skvelej budúcnosti v našom tíme.

Po niekoľkýkrát opakujem a stojím si za tým:

"Na Dembélého sa bude na Nou Camp chodiť."

Včera bol skvelý. Bleskové zrýchlenie z nuly na sto, fantastické zasekávačky, dokonalé kolmice poslané v presne správny moment na nabiehajúceho Semeda.

A zlatý klinec večera?

Povedzte, čo si asi tak myslel obranca Villarrealu po prevezení na Dembélého kolotoči po štvrtom otočení sa?

Geniálne momenty vždy potešia, potešili aj teraz.

Malcom: 5

Pár minút je asi málo na dokázanie oprávnenosti hrania v základnej zostave. V pohári si určite zahrá dlhšie a uvidíme, čo predvedie v situácii, keď on bude musieť byť ťahúňom. Som zatiaľ z neho v miernych rozpakoch. Vylieči ma z nich?

Aleňa: 7

Výkon za 6 si vylepšil premenenou šancou na 7. Slušný nábeh za obranu na geniálnu Messiho prihrávku. S loptou si rozumel veľmi slušne a jeho mačací pohyb pôsobiaci pomalosťou je paradoxne nesmierne platný. Hráč je, a včera to dokázal, fakt dostatočne rýchly a na prekvapenie aj súbojovo dostatočne dôsledný. Nenechal sa od lopty odtlačiť, vedel ju šikovne zakryť. Nádejná nová osobnosť.

Priemerná známka tímu: 6,6

FCB TOP LINE: Dembélé + Piqué + Vidal

FCB légia skazy: Messi + Coutinho + Rakitič + Busquets

Hodnotenie zápasu: 4

Zápas bol slabučký a doslova len odohraný s akejsi povinnosti. Villarreal je totálne na dne a Barcelona včera hrala na odhadom 50% svojich možností. Či sa momentálne len šetria sily, alebo je v tíme únava? Neviem.

Pravdou ale je, že naprieč celou Európou sú momentálne výkony špičkových mužstiev na podobnej úrovni. Vrátane Juventusu, Chelsea, Liverpool, Real, Atletico... Výsledky sú, výkony nie. Možno syndróm Majstrovstiev sveta.

V tomto texte sú vyjadrené len a len názory autora, nepodložené štatistikami a podobne. Len popísané emócie, pohľad zarytého fanúšika FC Barcelona, v dobrom, aj v zlom.

A ako by ste našich hráčov v tomto zápase ohodnotili ostatní, prosím?

zdroj: megabarca.sk
foto: sport.es

galibier

8
2018-12-03 18:58:19

Vsimam si u Lengleta ze v subojoch do ktorych prichadza neskoro vzdy pouziva ruky,ale tak viditelne ze aj superslepy rozhodca(a tych je v lige dost) to ci chce alebo nie musi vidiet...s hodnotenim v podstate suhlasim,aj zo znamkou Messiho,kopali ho tak az mu ten zapas znechutili a podla toho aj potom hral.

Vendeta

18
2018-12-03 19:44:02

S Messim suhlasim.
Az na tu genialnu prihravku na gol Alenovi sa vacsinou len prechadzal po ihrisku. Aj na Messiho pomery bolo to prechadzanie prehnane.

Coutinho patry na post ofenzivneho zaloznika. Takto sa zabija jeho potencial.

Dembele a Semedo musia spolu hravat na pravej strane. Uz vela zapasov ukazalo ze tito dvaja si spolu skvele rozumeju

Lionelko

2
2018-12-03 19:53:03

S Messim nesuhlasim. (môj názor)

Marian

10
2018-12-03 19:56:45

Messi bol v tieni Dembelého excelovania. Bol však aj mnohokrát faulovaný, súperi dostali po tvrdých kopancoch na Lea 2 žlté karty. A mohli dostať aj viac. Geniálna prihrávka a asistencia na gól Aleňu.Stratil v súbojoch niekoľko lopt, čím sa priblížil Dembelého stratám. Nebol úžasný, ale ani márny.
4 body sú podľa mňa slabé ohodnotenie výkonu, ale autor má nárok na svoj názor.

Jestper9

-5
2018-12-03 20:27:28

Messi hral zle, lebo ho okopavali a znechutili mu zapas :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD No toto je uz masaker. Cerveny koberec mu k brane daju nie? takze ak ho budu okopavat, tak Messi konci karieru a aj dalsi okopavaní hráči. a inych hracov neokopávajú???? nabuduce, ked sa zas bude prechadzat a hrat zle, tak kvoli slnku, ze velmi svietilo a znechutilo mu hru. alebo co ine? inych hracov kritizovat, tak to ano. Ale Messiho ani za nič. CHORE už. Messi fans a nie fanusikovia klubu.

gula123

9
2018-12-03 20:29:11

Messi včera upadol do úplnej letargie. Najhoršie bolo pozerať na to, ako si obranca meter od neho spracúva ťažkú loptu a on sa iba nepríčetne díva... Nedorozumenie ter Stegen vs. Lenglet je jednoznačne brankárova chyba. Lenglet odblokoval útočníka, urobil Marcovi priestor, ten musí v päťke loptu zobrať. Dembelé včera veľmi dobre ale na 10 ? Buďme opatrnejší s tým hodnotením, aj teraz tam boli medzery/ streľba, presnosť prihrávok/. Je načase aby dokázal takéto výkony stabilizovať.

ace67

1
2018-12-03 20:36:12

Súhlasím s hodnotením,dokonca aj s Messiho.Nehral ani trt.A že ho okopávali?Čo to bol prvý taký zápas?Zvesiť hlavu ajebať nato aj tak sa dá .

Barca_kingL10M

-1
2018-12-03 20:37:40

Lea strašne okopavali a ešte k tomu dodám že on nehráva ako hrot a oveľa ľahšie sa mu hra na právo čiže 4 hodnotenie je dosť málo, podľa mňa

2sjr

3
2018-12-03 21:26:24

Súhlasím že Messi hra zle ale na 4 určite nie . Bojím sa že po zlomenej ruke je opatrnejší a dáva si na seba pozor _ podvedomie je sviňa . Inak súhlasím hrali zle

fofo112

1
2018-12-03 21:29:01

Lukas, včera ťa Messi hlboko sklamal, ved svojou geniálnou prihrávkov na Alenu istili naše víťazstvo a dôležité sú pre mňa aj mužstvo body ,neviem čo čakáš, že v každom zápase bude pomaly 32 ročný hráč makať jak hodinky áno nešlo mu to a nedivím sa, že po tých zákrokoch a rozhodcovskej benevolencii bol doslova znechutený ale dať mu štvorku to je od teba odvaha, to potom podla tvojho metra by Cou, Raki, Busi mali mať dvojky.

Michal21

2
2018-12-04 07:06:02

Neviem ako vy ale ak ste si všímali Messiho tak po súbojoch bol ako keby vyčerpaný ci ma dáke menšie zranenie. Ú Messiho nebýva zvykom len tak sa prehnut a ako keby vydychaval dúfam ze najbližší zápas bude už v top forme. Ale inak Dembele, Vidal, Samedo a Alena neskutočný výkon.
Budúci zápas kludne môžu hrať základ a Busi a Ivan si oddýchnu lebo v strede poľa treba šikovných ktorý potiahnu aj útok a nie len prihrávka do obrany a to Vidal a Alena vedia vynikajúco majú skvelé nabehy na loptu. Chcel by s už aj Malcoma jeden zápas celý v základe aj on sa potrebuje zápasovu záťaž.

caco

2
2018-12-04 08:22:32

Pique je šéfom obrany a má usmernovať ostatných obrancov. 9-na ani náhodou,obrana horela velakrát. najlepší jednoznačne Dembele a Vidal. Messimu dať menej ako Rakitičovi ? o Rakitičovi okrem jednej strely nebolo ani vedieť o Messim dosť podstatne

Blaugranass

3
2018-12-04 21:13:13

Lukas..bol som na zapase a nesuhlasim s tvojim "TV" hodnotenim hracov!Je to celkom ine sledovat nazivo a v telke! 1.Messi,dostal take dve nakladacky,ze sa musel "bat" o zdravie v tomto zapase a jeho genialita aj tak vyustila v 2 gol!Mal pekne solo zakoncenie a bolo pekne vidno,ako ho strazi trojica protihracov v celom zapase!Toto v TV moc nevidiet!
2.Alba,bol po zakroku mozno par minut dezorientovany,mozno v bezvedomi, co v TV zas len nebolo vidiet,cely stadion ho povzbudzoval aby nestriedal...logicky mal uz respekt ist do subojov!
3.Rakitic,bol spolu s Vidalom tvorca hry..ano mal par nepresnych prihravok,ale vzdy sa poctivo vratil branit
3.Cotinho,klasika:v prvom polcase zahral,v druhom ho super odstavil telom a tvrdostou(kopia uz XY-teho zapasu)
4.Pique,sef ktory s prehladom kontroloval vysoke lopty a neprehladne situacie v 16-ke.
5.Vidal,sice bojovnik,ale Alena ukazal,ze s nim treba pocitat
6.Dembele,neskutocna rychlost..stadion bol v jeho najazdoch v euforii,ale chybala finalna prihravka
Celkovo:keby sa Villarealu podarilo vyrovnat,tak Barca prepne do plnych obratok a aj tak vyhra. Je to celkom ine sledovat kritikou v TV,ako nazivo v Camp Nou.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.