Tréner FC Barcelona na tlačovke pred zápasom s Cultural Leonesa tvrdo kritizoval výsledky ankety Zlatá lopta o najlepšieho hráča sveta.

Úmrtie Josepa Lluisa Núñeza

"Je to jeden z najvýznamnejších prezidentov v histórii FC Barcelona. Úradoval najdlhšie. Za jeho vlády som do klubu prišiel ako hráč. Vzhľadom na to, čo všetko dal tomuto klubu, som názoru, že bol dôležitou postavou. Mám takisto aj veľa súkromných spomienok. Na konci poslednej sezóny mi zaslal list s gratuláciou k získaným titulom. Povedal mi, že keď som mnou podpisoval hráčsku zmluvu, neočakával, že budem niekedy klub trénovať. Je to emocionálny list, taký bol Núñez. Všetci mu ďakujeme za to, čo pre klub urobil. Dúfame, že zajtra mu budeme môcť venovať víťazstvo."

Zápas

"Viem, že pre Cultural je to dôležitý zápas. V lige nemá dobré výsledky. Víťazstvo na výjazde však nebolo jednoduché. Treba pamätať na to, že ide o ťažké zápasy, pretože máme veľa, čo stratiť. Cultural hrá veľmi intenzívne a to isté očakávam aj zajtra. Cultural veľmi dobre útočí na brejky."

Čo bude zajtra zložitejšie: pripraviť taktiku či základnú zostavu?

"Pri súčasnom stave tímu je nutné brať do úvahy množstvo vecí. Máme hráčov, ktorí by si podľa mňa mali oddýchnuť. Musíme sa pozrieť na kalendár, aby sme vedeli, kto môže zahrať. Musíme počkať do konca tréningu. Uvidíme ako sa bude cítiť Cillessen a Samper. Počítame aj s Vermaelenom."

Ako by si opísal Lengleta

"Je to spoľahlivý hráč v každom ohľade. Je to veľký profesionál a v tíme sa dobre adaptoval. Stal sa kľúčovým hráčom, pretože na seba musel vziať mnoho minút. Normálne by ten hrací čas bol rozdelený medzi dvoch či troch hráčov, ale z dôvodu zranenia Vermaelena a Umtitiho všetko odohral on. Mať ho v tíme je luxus."

Messi v Zlatej lopte až piaty

"Nebudem hodnotiť to, či sa pri hlasovaní objavili nepresnosti. To musia vysvetliť iní. Pre nás je to absurdné, ale Modričovi gratulujeme."

Barcelona má priestor na zlepšenie

"Vieme o tom. V niektorých stretnutiach sme sa v druhom polčase neprezentovali dobre. Boli zas zápasy ako s Realom, Interom či Tottenhamom, kedy mužstvo zahralo skvele a na to by sme sa mali zamerať. Táto sezóna je ťažká. Všetkým tímom sa na výjazde vyhráva ťažko, nielen nám. Všetko sa rozhodne v momente, kedy jeden tím bude hrať vyrovnane a presvedčivo. My takí nie sme."

Odkaz pre fanúšikov

"Nech sú s nami. Tento zápas bude iný z dôvodu účasti fanúšikov na tribúnach. Bez ohľadu na to, čo tu poviem, našu správu musíme ukázať na trávniku. Od začiatku musíme hrať svoje a súpera nepustiť do príležitostí."

Ako sa cíti Luis Suarez

"Sme optimisti. Zajtra hrať nebude, ale dúfame, že na sobotňajší zápas bude pripravený."

A Sergi Roberto?

"Nemôžem riskovať, neviem. Toho očakávame v trochu dlhšej perspektíve, niekedy okolo Vianoc. Ak bude zdravý skôr, pôjde o skvelú správu."

zdroj: marca.com as.com sport.es
foto: as.com

mikimi122

6
2018-12-04 21:51:50

Admini, v tipovačke by bolo dobré, keby bol na výber do zostavy aj Oriol Busquets a možno aj ty ďalší dvaja z nominácie - Jaime a Collado.

Lukas

9
2018-12-04 21:58:08

všimol som si, nastavene ;)

lukicinho

7
2018-12-05 16:12:02

i druhé místo pro Messiho by bylo absurdní...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.