Luka Modrič ziskom Ballon d'Or 2018 prerušil desaťročnú nadvládu Lionela Messiho a Cristiana Ronalda. Obaja však budú pravdepodobne budúci rok znova favoriti. Síce je ešte skoro na špekulovanie o ďalšom víťazovi, ale aj tak sa pozrime na tri faktory, ktoré môžu byť pri rozhodnutí kľúčové.

#1 Liga Majstrov

Komentár Antoine Griezmanna, kde porovnával váhu Ligy Majstrov s Majstrovstvami Sveta, bol v niečom pravdivý. Výhra v Lige Majstrov podstatne ovplyvňuje víťaza Zlatej lopty. Všetci z posledných piatich držiteľov Ballon d'Or vyhrali v danom roku so svojím tímom najprestížnejšiu európsku súťaž. Dá sa teda predpokladať, že tomu tak bude aj budúci rok.

#2 Messi a Ronaldo sa pobijú o šieste ocenenie

Aktuálne majú obaja po 5 Zlatých lôpt. Majú teda veľkú motiváciu osamostatniť sa na čele so šiestym titulom. Aj keď sa polovica tejto sezóny nebude rátať do budúcoročného hodnotenia, ani jeden z nich nestráca na svojej produktivite. Aktuálne má CR na konte 11 gólov v 18 zápasoch, pričom Leo má 15 gólov v 15 zápasoch. Nesmieme ich teda odpisovať z boja o ďalší Ballon d'Or.

#3 Mbappé, Neymar a Griezmann

Keď sa zamyslíme nad ďalšími kandidátmi, nie je ich až tak veľa. Očakáva sa vzostup dua z PSG Neymara a Mbappého či hviezdy Atlética Madrid Antoina Griezmanna.  Všetko by však malo závisieť na tom, ktorý tím pozdvihne titul majstra Európy. Keď sa pozrieme napríklad na Manchester City, Kevin de Bruyne či Sergio Aguero by mali šancu pri prípadnom triumfe. Z Liverpoolu by to mohol byť Mohamed Salah.

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

jan22

11
2018-12-07 09:25:16

To mi pripomina, keď rodina sa rozhodne kúpiť prasiatko , vykrmiť a po roku mať z mäsa úžitok a pred nákupom sa pohádajú že kto si dá upečený chvôstik.

mikimi122

6
2018-12-07 15:37:58

Už teraz nám to musí padnúť. Prosím, v júni sa chcem tešiť z toho ako Barca vyhrá Ligu majstrov.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.