Ernesto Valverde sa vyjadril k víťazstvu 4:1 nad Cultural Leonesa. Barcelona si tak vybojovala postup do osemfinále Copa del Rey. Vo včerajšom stretnutí si debut užil Riqui Puig, k čomu sa tréner Blaugranas na tlačovke po zápase vyjadril takisto.

Obraz zápasu

"Po prvom zápase sme vedeli, že Cultural je dobrý tím a hrá intenzívne. Aby sme mu mohli čeliť, museli sme hrať na maximum. Súper začal vysoko, ale keď sme prešli cez líniu presingu a našli sme Aleñu, mohli sme útočiť."

Spokojnosť s výkonmi náhradníkov

"V tomto zápase hrali hráči, ktorí dostávajú menej šancí s hráčmi Barcelony B. Pozornosť je na nich zameraná v určitých momentoch. Súper sa nevzdal ani za stavu 3:0. Pre fanúšikov išlo o pekný zápas s výbornou atmosférou na štadióne. S postupom sme spokojní."

Zranenie Malcoma

"Vyzerá to na vyvrtnutý členok, ale trávnik opustil po vlastných. Dúfame, že nebude chýbať veľmi dlho. Musíme počkať na vyšetrenia. Je to ten istý členok, ktorý si zranil v lete, preto bol trochu vystrašený."

Riqui Puig

"Je to odvážny hráč. Neskrýva sa, chce loptu a v obrane aj v útoku je veľkým impulzom. Má pred sebou veľkú budúcnosť a dúfam, že dnes urobil svoj prvý malý krok. Uvidíme, koľko minút dostane. Sme s ním spokojní. Je dobré mať veľké nádeje z hráčov ako Aleña či Puig, ale takisto musíme byť trpezliví."

Derby

"V dnešnom zápase bol dôležitý postup a kontrola hráčov, ktorí nehrávajú často. V sobotu nás čaká zápas tej istej a možno aj vyššej intenzity. Je to derby, ktoré majú vždy emocionálnu stránku, preto budeme hrať o niečo viac, než len tri body."

Copa del Rey s náhradníkmi?

"V pohárových zápasoch musíme využiť celý náš káder, to je náš zámer. Uvidíme, na koho natrafíme. Nemôžeme hrať vo všetkých súťažiach s 11 či 13 hráčmi. Bude dobre ak si náhradníci udržia istú úroveň."

Denis Suarez

"Je to hráč prvého tímu. Očakávame od neho najlepšiu formu. Dnes bol v útoku veľmi aktívny. Zahral si v zápase Ligy Majstrov a počítame s tým, že ukáže svoju najlepšiu verziu."

Munir

"Poviem to isté, čo na tému Denisa. Je členom kádra a zahral dobre. Vieme už, že počas absencie Luisa Suareza môže byť jednou z možností. Zápas ukončil vyčerpaný, vynaložil veľké úsilie."

Vyber si svoje štýlové oblečenie FC Barcelona!

zdroj: as.com marca.com
foto: fcbarcelona.com

David97

10
2018-12-06 09:45:09

V ňom sa muselo niečo zmeniť. Už aj pochváliť vie normálne narovinu, nie ako predtym, čo nevedel ani namotivovať, akoby nikdy nebol s ničim spokojný a potom jasne, že hráčov nenamotivuje, keď je vkuse len s niečim nespokojný. Palec hore, možno z neho bude ešte dobrý tréner do konca sezony :)

Zmazaný užívateľ

20
2018-12-06 10:38:37

asi chodi citat komentare na forum forcabarca.sk

David97

5
2018-12-06 11:00:58

:D :D Vyzera to už tak :D

emiliano

9
2018-12-06 10:44:43

"Je dobré mať veľké nádeje z hráčov ako Aleña či Puig, ale takisto musíme byť trpezliví." Toto jeho vyjadrenie znamená, že si musia počkať tak 2 roky, potom tu on už nebude. Povedal aj, že všetky zápasy nemôžeme odohrať s 11 či 13 hráčmi - prevratná myšlienka, o ktorej každy vie, len on na to až teraz prišiel, možno mu niekto povedal s koľkými hráčmi hrajú tréneri ako Pep, Klopp a pod.

kofi

2
2018-12-06 12:48:37

hraci ako Alena a Puig uz davno mohli byt v prvom teame. pri Valverdem ich kariera nebude napredovat tak ako by mala. vobec nam netreba posily do zalohy. mame kvalitnych mladych hracov ktori dostavaju malo prilezitosti

jan22

1
2018-12-06 14:04:23

Trpezlivosť zo strany mladých áno, ale ja zo strany trénera s ními. Valverde prezentoval teraz zmenený názor na niektoré veci ( dosť neskoro) , uvidime ako to prenesie do skutočnosti v najbližšej budúcnosti. Malcomovi držim palce, aby bol čo najskôr zdravý .

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.