Ani deň pred derby Katalánska si nemôžeme byť istí, v akej zostave Barcelona tento zápas začne. Dokonca aj keď budeme predpokladať, že Luis Suarez sa po zranení kolena vráti do základnej jedenástky. Valverde totiž musí obsadiť dvojicu ďalších pozícií, no výber je nesmierne ťažký.

Arthur má svalové problémy za sebou. Kvôli preťaženiu stehenného svalu nehral v troch zápasoch, no na Espanyol ho tréner má k dispozícii. Počas jeho absencie dobré výkony podával Arturo Vidal, ale tento týždeň Čiľana trápili horúčky a vypadol z pohárového zápasu s Cultural Leonesa. Šancu hrať proti Espanyolu majú obaja títo záložníci. V tíme z Cornellà-El Prat má loptu na svojich kopačkách najčastejšie Esteban Granero, Marc Roca a Sergi Darder. V Barcelone je za to zodpovedný Arthur. Ak Ernesto Valverde uzná za vhodné, že v derby bude potrebovať bojovných hráčov, pravdepodobne si vyberie Vidala.

Druhú dilemu má tréner Blaugranas v útoku. Leo Messi má istotu účasti v zápase, zdravý by mal byť aj Luis Suarez a v ofenzíve tým pádom zostalo ešte jedno miesto, no dvaja adepti - Philippe Coutinho a Ousmane Dembélé. Brazílčan sa po zranení hľadá a stále nepredvádza to najlepšie zo svojho umenia. Výhodou pre neho je však jeho profil, ktorý do hry na ľavej strane pasuje oveľa lepšie. Ak sa na trávniku nachádzajú Suarez s Messim, tak voľné zostalo len ľavé krídlo.

Coutinho s Messi a Suarezom spolupracuje veľmi dobre, no Dembélé má za sebou trojicu veľmi dobrých zápasov. Posadiť Dembélého v súčasnej forme na lavičke sa nejaví ako dobrý nápad, no Francúz sa cíti lepšie na pravej strane a ukázal, že môže byť Valverdeho žolíkom ako striedajúci hráč. Mladý útočník potrebuje takisto dôveru a to zvlášť po nedávnej konfrontácii zapríčinenej jeho slabšou disciplínou. Dembélé je v súčasnosti vo veľmi dobrej forme, no je otázne, aký vplyv na neho bude mať to, ak ho Valverde napriek tomu posadí na lavičku. Všetko má v rukách tréner, v každom prípade ide o veľmi citlivé rozhodnutie.

Fanúšikom FC Barcelona prinášame Vianočné darčeky a akcie!

zdroj: as.com
foto: fcbarcelona.com

LaBrie

11
2018-12-07 14:00:15

Ernesto, teraz sa ukaz, aky si taktik!

LaBrie

2
2018-12-07 14:26:25

A co my nic? Vsak stale tvrdili, ze do leta nikoho https://sport.sme.sk/...

emiliano

4
2018-12-07 15:28:22

On nemá dilému, tú máme my. Semedo (len preto, že Roberto je zranený), Pique , Lenglet, Alba - Rakitič, Busi, Vídal (lebo Arthur je po zranení), Cou - Messi - Suarez.

jokerito

2
2018-12-07 21:20:15

A čo je na tom zlé? Hrajú tí najlepší...

mikimi122

19
2018-12-07 15:31:06

Určite by bolo najlepšie, keby v zálohe hral Coutinho a v útoku Dembele, ale škoda, že to tak Valverde neposkladá.

freerider22

11
2018-12-07 15:41:43

To by bolo totálne ideálne :)

FORCAneymar

15
2018-12-07 15:58:27

Dvojica dembele semedo sa ma neskutocne paci

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.