Ernesto Valverde odpovedal na otázky novinárov pred dnešným zápasom La Ligy s RCD Espanyol. Pôjde o veľmi zaujímavý zápas.

Espanyol prehral 3 zápasy po sebe

"Bodový rozdiel medzi nami však nie je veľký a na tom aj nezáleží, pretože hovoríme o derby, v ktorom sa hrá v prevažnej väčšine srdcom a len trochu s rozumom. Espanyol je v dobrej forme. Je pravda, že naposledy doma prehral s Gironou, ale predtým 5 zápasov vyhral. Na Cornella je veľmi silný a s určitosťou to pre nás bude skúška ohňom. Veľkým tímom sa tu na výjazde hrá ťažko, pretože liga je vyrovnaná. Z tohto dôvodu tri body budú mať o niečo vyššiu hodnotu."

Je Espanyol pod vedením Rubiho nebezpečnejší, než pod vedením Quiqueho?

"Je iný, ale nemôžem povedať, že menej či viac nebezpečný. V uplynulej sezóne sme na Cornella odohrali dva zápasy. V Copa del Rey sme prehrali a v lige sme po ťažkom zápase remizovali. Espanyol pred rokom bránil lepšie a hral na brejky, teraz sa snaží mať loptu, hoci má stále rýchlych hráčov, ktorí by nás na protiútoky dokázali ubiť."

Akú atmosféru očakávaš? Bude horúca?

"Očakávam dobrú atmosféru a vzájomný rešpekt. Espanyol má svoje šance a bude to otvorený súboj s mnohými akciami. Posnažíme sa o to, aby to bolo v náš prospech."

Piqué bol za svoj výkon proti Espanyolu neraz kritizovaný. Myslíš, že súper sa ho pokúsi vyviesť z rovnováhy? Čo si myslíš o osobke na Messiho?

"Piqué hrá skvelú sezónu a nemáme tu o čom hovoriť, pokiaľ sa niečo nestane. Dúfam, že postoj oboch tímov bude, čo najlepší. Krytie Messiho je úlohou Rubiho. Doteraz som však nevidel, aby také niečo robil."

Akú úlohu v tíme má Riqui Puig?

"Nie som schopný to predpovedať. Je dobré, že sa hráčom Barcelony B darí aj v prvom tíme. Musí sa však zamerať na dobré výkony v rezerve a on to vie. Nateraz je tak medzi rezervou a prvým tímom, ale dostane viac šancí. Dúfam, že sa rýchlo pripojí k prvému tímu. Tak ako Aleñá. Musí však prejsť cez všetky etapy, uvidíme ako sa bude rozvíjať. Sme s ním veľmi spokojní."

Stav kolena Luisa Suareza

"Je v procese liečby a myslíme si, že môže hrať. Nechceme sa znepokojovať viac, než obvykle. Absencia Suareza by mala na naše plány veľký vplyv. Munir je špecifickým náhradníkom, môžeme využiť aj Messiho, vtedy by Arturo Vidal častejšie vbiehal do pokutového územia."

Stopér už v zime?

"Situácia sa veľmi nezmenila. Musíme počkať na vývoj udalostí. Keď sa Umtiti vráti, rozhodneme sa. Nechcem mať v tíme priveľa stopérov."

Fanúšikom FC Barcelona prinášame Vianočné darčeky a akcie!

zdroj: marca.com as.com
foto: fcbarcelona.com

Radovan

11
2018-12-08 10:21:55

Vidal by ich mohol trosku prebrusit

Nalim

1
2018-12-08 13:08:05

A nás oslabiť pri vylúčení?

myzuFCB

4
2018-12-08 10:26:23

pred každým zápasom s Espanyolom sa obávam aby sa nezranil niekto ďalší, lebo ako vieme Espanyolu neboli nikdy veľmi vzdialené tvrdé zákroky hlavne pod vedením Quiqueho...

galibier

6
2018-12-08 12:02:53

najbrutalnejsie hravali pod vedenim toho posahaneho Rumuna..na meno si teraz uz nespominam ale vtedy po zapase padali aj vety typu-ved netiekla krv tak sa nic nedialo...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.