Tréner FC Barcelona dnes absolvoval tlačovú konferenciu pred zápasom s Tottenhamom. Komentoval aj ďalšiu nezodpovednosť Ousmane Dembélého, ktorý meškal na tréning celé dve hodiny.

Barcelone v zápase o nič nejde

"Očakávame ťažký zápas. Tottenham je silným súperom ako fyzicky, tak aj takticky. Aj napriek tomu, že sme si postup zabezpečili, na trávnik nastúpime s cieľom vyhrať, tak ako sme to urobili predtým. Podobne tomu bolo v uplynulej sezóne, kde sme v poslednom zápase hrali so Sportingom."

Dembélé meškal na tréning

"Je pravda, že sa niečo stalo, ale vyriešime to interne. Viac k tomu nemám, čo povedať. Je to nová situácia a posnažíme sa ju vyriešiť čo najlepšie a hráčovi pomôcť. Dembélé nám na trávniku dáva veľa, ale máme interné predpisy, ktoré chceme, aby boli rovnaké pre všetkých."

Ako by si vysvetlil správanie Dembélého? Je to otázka charakteru?

"Neviem. Opakujem, že v priebehu sezóny sa stávajú rôzne veci, tentokrát je to v súvislosti s jedným hráčom, ale inokedy s iným. Ak je to ojedinelý prípad, neprikladal by som tomu váhu. Hráčom chceme pomáhať, pretože počítame s tým, že oni pomôžu nám. Opakujem, snažíme sa túto záležitosť vyriešiť. Uvidíme, či sa nám to podarí."

Prekvapil ťa Dembélé?

"Vyhrali sme derby 4:0, svieti slnko a očakávam pokojnú nedeľu. Hovoril som to už štyrikrát. Vyriešime to interne."

Kto bude zajtra hrať?

"Určite pristúpime k rotácii, pretože postup máme istý a niektorým hráčom môžem dopriať odpočinok. V sobotu sme odohrali dôležitý zápas, takže sme nemohli šetriť žiadneho hráča ako to urobil Tottenham. Niektorí hráči majú drobné problémy, hovorím napríklad o Luisovi Suarezovi a nechcem, aby v priebehu troch dní odohral dvojicu zápasov. Neskôr zverejním nomináciu, ale Luis zajtra nebude hrať."

Zapadol by Harry Kane do Barcelony?

"Je to hráč svetového formátu. Vie strieľať góly, hrá dobre vo vzduchu, rozhoduje o výsledkoch zápasov. Nemôžeme mu dopriať voľný priestor. Nerád však hovorím o hráčoch iných tímov. Sústredíme sa na našich hráčov, ale to neznamená, že nerešpektujeme to, čo robí Kane."

Mal si niekedy v tíme hráča, ktorý mal problémy chodiť načas?

"Ešte aj mne sa to stávalo. (smiech)

Bude zajtra chytať Cillessen?

"Existuje takáto možnosť."

Čo si myslíš o Coutinhovi?

"Hráči majú v priebehu sezóny lepšie a horšie chvíle. Keď Suarez nestrieľal góly, veľa sa hovorilo práve o tom. Coutinho je pre nás veľmi dôležitý, hrá v mnohých zápasoch a v mnohých v základe."

Arturo Vidal

"Veľmi si ho ceníme. Môže hrať pozične ako napríklad Busquets, ale má množstvo entuziazmu, hrá s presingom a nabieha do pokutového územia. Je dobrý v hre s loptou. Sme veľmi spokojní s tým, čo nám dáva."

Môže Vermaelen odohrať celý zápas?

Áno. V pohári odohral celý zápas, proti Espanyolu bol na lavičke, ale vedeli sme, že na trávnik je schopný naskočiť ako v 85. minúte, tak aj v 5."

zdroj: as.com marca.com
foto: fcbarcelona.com

MSN4ever

9
2018-12-10 21:53:02

Škoda že to tak Dembélé flaka. Aby ho to zbytočne zajtra nestalo miesto v základnej zostave na úkor Munira.

fofo112

7
2018-12-10 22:12:51

Munir,preboha len to nie, aj ked máme postup istý, hlavne som prekvapený, že Valverde otočil v prípade Demba zrejme si ich konečne pozvalo vedenie a tam si to vysvetlili.

Nalim

8
2018-12-10 21:55:35

Čítajte ! Valverde hovorí: “aj mne sa to stávalo” musím sa smiať...

Milan87

12
2018-12-10 22:06:40

Prečo smiat?ved sa to snaží odlehčit, prave tymto sa mu snaží pomoct taky mourinho by ho uz znosil pred skysports ako malého chlapca.Nikdy nanho nic negativne nepovedal, to Dembele sa musi zrovnat,tak ale aspon zostal na tom treningu potom este 2 hodiny. Uvidime ako to bude ale ked do toho nevidíme nieje na mieste vyčítat trenorovi ze nechodí na tréninky

Nalim

6
2018-12-10 22:11:14

Mourinho nie je tréner, to je trénerská atrapa, ktorá padá do stratena. Ten si nevie urobiť poriadok s Pogbom...

jarolamo

2
2018-12-11 13:31:26

Povedať o ňom, že je trénerská atrapa môže len taký kokútek ako ty a tebe podobný...A to nemyslím ako nadávku, ale len ako konštatovanie faktu.

maryann

11
2018-12-10 22:36:05

Valverde je perfektny,myslite si co chcete....!!!!!!!

Andrejomus

4
2018-12-11 00:18:21

Súhlas :)

bulldozer

3
2018-12-11 06:04:42

Vsak uvidime ci sa poucil a ci tento rok uz nebude predposrany ako proti Rimu.

Babco

-3
2018-12-11 09:57:02

Cillessen
Semedo - Varmaelen - Lenglet - Miranda
Arthur - Vidal - Denis
Dembele - Messi - Coutinho

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.