André Gomes si znovu užíva futbal na hosťovaní v Evertone a verí, že ho ťažké chvíle v Barcelone posilnili.

Everton v sobotu čelí minuloročnému šampiónu z Manchestru City v Premier League, chce sa vrátiť na víťaznú vlnu po dvoch remízach na domácom trávniku s Newcastlom a Watfordom. Gomes ukázal svoje kvality, od kedy sa vyliečil zo zranenia hamstringu, ktoré utrpel počas predsezónny s Barcelonou. 25-ročný hráč si nevytyčuje medze v tom, čo môže dosiahnuť túto sezónu na Goodison Parku.

 ‘Teraz sa cítim viac ako muž,‘ povedal pre Sky Sports, keď poukazoval na svoje dve sezóny v Barcelone. ‘Teraz sa cítim zrelý a skúsený. Som naozaj šťastný, že som v Premier League a Anglicku. Môj otec mal a stále na mňa má veľký vplyv. Niekedy je to pre neho ťažké, pretože veľa trpí, keď nie som šťastný. (V Barcelone) to bolo pre mňa ťažké, nakoľko som sa necítil dobre. Mal som dobré chvíle, ale v zlých momentoch to bolo ťažké, pretože som videl svojho otca a mamu trpieť. Bolo to pre mňa naozaj ťažké naplniť očakávania nie len od fanúšikov, ale aj moje a vidieť svojich rodičov trpieť, bolo to komplikované. Teraz si znovu užívam futbal. Nemôžem povedať, že hrám môj najlepší futbal, pretože nechcem vyvíjať tlak alebo stavať strop (môjmu potenciálu). Chcem sa zdokonaliť po fyzickej stránke a podávať najlepšie výkony, aké viem‘.

Tréner Evertonu Marco Silva nedávno hovoril o túžbe priviesť Gomesa z Barcelony na stálo, po tom, čo urobil dojem po svojich ôsmich odohratých zápasoch doteraz. Remíza 2-2 s Watfordom počas pondelkového večera mu poskytla prvú asistenciu, záložník bol rovnako efektívny v prerušovaní útokov, ako pri ich zakladaní. Gomes sa udomácnil v šatni a povedal o svojom trénerovi Silvovi: ‘Dal mi dôveru, aby som pokračoval vpred a bol šťastný. Všetci títo ľudia sú ku mne úžasní, všetok personál a moji spoluhráči. Viem, že je to niekedy ťažké mať hráča na hosťovaní a premýšľal som nad tým, aký bude prvý kontakt, ale chlapci sú tu ku mne skvelí. Pamätám si na prvý deň s Jagsom (Phil Jagielkom), nemal som oblečenie na tréning tak mi dal svoju súpravu. Vysvetlil mi kam mám ísť pre tréningovú súpravu a všetko ostatné’.

‘V Barcelone som nebol nešťastný, ale cítil som sa zle. Niekedy som na seba viac negatívny, ako pozitívny. Bol by som prvým človekom, ktorý by kričal na mňa, zavrel by som dvere a kričal na seba, že som nehral dobre. Niekedy sa snažíte nestarať sa do vecí, ktoré si prečítate na sociálnych médiách a aj keby ste to urobili, niekto by vám to povedal. Je to ťažké, pretože Barcelona je obrovský klub a musíte byť pripravený. Nejako som na to možno nebol pripravený. Pripravoval som sa iba na hranie futbalu, ísť na štadión a hrať, takže som možno nebol pripravený na túto situáciu‘.

‘Obaja Gary (Neville) a Phil (Neville) sú pre mňa veľmi dôležitý. Bolo to ťažké obdobie vo Valencii pre tím aj pre nich. Sme priatelia, takže sa rozprávame veľa o všetkom, futbale, živote a môžem povedať, že sú pre mňa veľkým vplyvom. Nie len kvôli skúsenostiam, ktoré mi dali ale takisto, ako priatelia mi poradili do života. Samozrejme Gary bol v tom momente trénerom. Spomínam si, že sme sa rozprávali o tom byť perfektným hráčom a nemôcť prijať chyby, myslím si že najdôležitejšia vec vo futbale bola, keď my vysvetlili, že niekedy si musím nechať priestor na to, aby som žil svoj život a nájsť perfektnú situáciu, aby som pokračoval v hraní, pretože niekedy máme zlé dni a najhoršia vec, čo urobiť je neustále na to myslieť. Ako profesionálneho športovca ma naučili veľa, ako sa vzoprieť, myslieť pozitívne a stále pokračovať. Po prehre 7-0 som trpel. Keď som bol chlapec a mal som zlý deň, snažil som sa trénovať a trénovať, aby som zakryl chyby a zlé veci.

Z podávača lôpt napríklad Pepemu, Ronaldovi a Brunovi Alvesovi som sa stal ich spoluhráčom. Je to vážne zvláštny pocit, ale veľmi si to cením. Je to pre mňa vždy česť, pretože som ich videl rásť a teraz hrám s nimi’.

‘Je to neuveriteľný hráč (Iniesta). Je úžasný na ihrisku aj mimo neho. Je ako starší brat, ktorého chcete mať. Potrebujete to, ak ste v takom obrovskom klube, akým je Barcelona. Každý deň musíte hrať na najvyššej úrovni, ak poľavíte všetci si to všimnú. Iniesta mal skvelú kariéru. Nikdy nezabudnem na prvý deň v Barcelone. Iniesta bol prvý, ktorý sa mi pozdravil ahoj a povedal, ak by som niečo potreboval, aby som sa prišiel za ním. Po piatich minútach som bol nervózny, pretože som nemal kopačky v môj prvý deň, pomyslel som si ‘‘Čo budem robiť?‘‘ Prvý deň v Barcelone a bez kopačiek. Sergio Busquets prišiel ku mne a dal mi kopačky na tréning. Nikdy na to nezabudnem.‘

zdroj: skysports.com
foto: fcbarcelona.com

Zmazaný užívateľ

31
2018-12-14 20:42:34

je prinajmensom dost cudne prist prvy krat do Barcy na trening a nemat kopacky

freerider22

-3
2018-12-14 20:55:02

Aj keď mu držím palce, to svoje nešťastie z toho, že sa mu nedarilo v Barce, už trochu preháňa... stále dostával veľký plat (čo mu prajem)... som zvedavý, čo by hovoril žiť taký slovensky život s priemerným platom a napríkad 2 malými deťmi ..každopádne nech sa mu darí

maros1

-4
2018-12-14 20:57:44

Ja si myslím, že je duševne chorý

Michal017

-4
2018-12-14 21:19:27

:DD

stenly

12
2018-12-14 22:31:04

ale neni ale trochu citlivy ocividne je aj podla toho rozhovoru vidno, ze az prilis nad vsetkym rozmyslal a analyzoval.

Patland

6
2018-12-14 21:56:58

Jde na trénink a bez kopaček nebo věcí, ve kterých může trenovat?:-)) Proboha, to je chyba překladu nebo to fakt řekl? Chápu, že cutalisti na téhle úrovni samozřejmě všechno fasují, ale jít absolutně nevybavený na první trénink a (dokonce dvakrát) a nemít ani svoje kopačky, na který jsem zvyklý? Buď ho našli někde v buši, kopačky nikdy nenosil, nemá na ně peníze a neví, co se na trénincích děje, nebo je to lajdák, případně ještě hlupák. Jiné vysvětlení tady fakt není.

jipi

5
2018-12-14 23:57:24

Chyba prekladu by to nemala byť, keď chceš pošlem ti origo článok

Marian

3
2018-12-15 17:24:18

Patland, je to celkom jednoduché. Nestihol nafasovať tréningové oblečenie a obuv a to má na starosti niekto iný, ako hráč, vybaviť nového hráča musí niekto z klubu, tzv. kustód. Asi mal dovolenku alebo ráno zaspal:-)

FCBarcelona2018

0
2018-12-28 12:12:51

Keď sa teraz cíti ako muž, tak predtým sa asi cítil ako posratý zasran. Veď aj tak hral. Keď ho tréner postavil alebo poslal na trávnik, tak hral ako 12-ročný zasran. Bol z toho celý roztrasený. Dobre že odišiel a dúfam, že ho Barca nestiahne späť. Neviem či je na hosťovaní alebo ho Barca priamo predala.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.