Najbližšia budúcnosť Samuela Umtitiho nie je známa. Stopér je od 2. decembra opäť PN a lieči sa v Katare na klinike Aspetar v Dauhe. Francúz sa pre tento krok rozhodol preto, lebo dúfa, že mu to pomôže a vyhne sa tak operácii ľavého kolena.

Informácie z Perzského zálivu ohľadom priebehu liečby Samuela Umtitiho sú pozitívne, ale mali by viesť len k miernemu optimizmu. Správy pochádzajú od francúzskych lekárov a sám hráč sa nachádza len v prvých desiatich dňoch rehabilitácie. Umtiti by liečbu v Katare mal ukončiť 23. decembra, presne tri týždne po začatí. Ide o poslednú šancu vyliečiť koleno konzervatívnou metódou.

30. decembra má Umtiti naplánované stretnutie s klubovými lekármi v Ciutat Esportiva, počas ktorého bude jeho ľavé koleno podrobené vyšetreniam. V ten istý deň sa rozhodne o tom, aký bude ďalší postup. Ak sa výsledky vyšetrení ukážu ako uspokojivé, stopér odštartuje ďalšiu fázu rehabilitácie, vráti sa do tréningov. Ak výsledky budú v každom prípade neuspokojivé, artroskopia bude nevyhnutná.

Stále teda reálne hrozí, že Francúz sa operácii nevyhne. 30. decembra je definitívny termín, kedy sa o všetkom rozhodne. Od klubu ide o ultimátum, pretože ak výsledky nebudú dobré, hráč sa operácii nevyhne, hoci doteraz ju odkladal. Športové riaditeľstvo si je danej situácie plne vedomé a v prípade ak Umtiti nebude fit, rozhodne sa o nákupe ďalšieho obrancu, pretože ak Umtiti podstúpi artroskopiu, do konca prebiehajúcej sezóny si už nezahrá.

zdroj: as.com
foto: fcbarcelona.com

mikimi122

top komentár
45
2018-12-14 16:53:57

Umtiti môže byť pre nás v druhej polovici sezóny veľmi dôležitý, takže sa snáď dá dokopy. Prajem veľmi skoré uzdravenie.

s1ck_1

top komentár
41
2018-12-14 17:04:24

na druhej strane radšej nech podstúpi operáciu a bude pol sezóny preč ako by mal mať dokonca kariéry problémy s kolenom kvôli tomu že nebude chcieť operáciu

emiliano

3
2018-12-15 10:10:57

Sú proste športovci, ktorí sa operácie boja a odkladajú to a nakoniec sa príde nato, že je nevyhnutná. Poznám takých viac. Boli časy, keď tá operácia kolena bola dosť invazívna, dnes je tu artroskopia, a to je otázka dvoch dni v nemocnici a potom rehabilitácia. Takí hokejisti sú na bolesť zvyknutí, sú v hre mnohé bolestivé zrážky, mnoho z nich má operované kolená, ramená a berú to ako samozrejmosť, dokonca im vyrazia zuby, rozrazia obočie, zašijú im to a oni pokračujú v hre. Podobne napr. cyklisti. Iní sú mnohí futbalisti, jedná zrážka a vylihujú na tráve.

Toky

1
2018-12-17 13:36:10

To že vylihujú po faule futbalisti na tráve z princípu neznamená,že to robia pre bolesť. Z 80% je to hra na city rozhodcu kvôli žltej karte alebo naťahovaniu času. V hokeji sa pri faule čas hry stopne alebo môže zísť z ihriska brankár a nastúpi do odpískania útočník do presilovky vpredu. Vyvalovať sa na ľade preto hokejista bude fakt len keď už je zle.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.