Ernesto Valverde na tlačovke pred dnešným zápasom s Levante hovoril aj o zdravotnom stave zraneného Samuela Umtitiho, o Malcomovi či Sergim Robertovi. Poslední dvaja menovaní sú už pripravení hrať.

Štýl hry Levante

"Hrajú na troch stopérov a darí sa im. Mužstvo má však bez ohľadu na to svoje charakteristické znaky. Strieľa množstvo gólov a pokračuje v trende z uplynulej sezóny. Darí sa im hra na protiútoky, ktoré vedie José Luis Morales. V uplynulej sezóne nad nami vyhrali a chceme ukázať, že sme si z toho vzali ponaučenie. Vieme, aký je to nebezpečný tím."

Motivácia mužstva

"Motivovať tím nie je ťažké, pretože hráme o to, aby sme si udržali pozíciu lídra a pred vianočnou prestávkou nám zostala ešte dvojica zápasov. Nie je to taký zápas ako derby počas uplynulého týždňa, ale mužstvo nezabudlo na to, čo sa stalo v uplynulej sezóne."

Malcom a Sergi Roberto

"Cítia sa dobre, už niekoľko dní trénujú s tímom, ale tréningy nedokončili. Budú pripravení na tento alebo na budúci zápas."

Hodnotenie výkonov Coutinha v prvej časti sezóny

"Som spokojný so všetkými a Coutinho nám ešte veľa dá. Nie všetci môžu zápas začať od prvej minúty a je potrebné sledovať ako sa stretnutia vyvíja. Niekedy hrajú títo hráči, inokedy zas ďalší. Akosi často sa stáva, že dostávam otázky o hráčoch, ktorí nehrávajú. V niektorých zápasoch hral Coutinho v základe, v ďalších zas nie. Takto to v priebehu sezóny bude. To však znamená, že je to dobre, pretože všetci prezentujú skvelú úroveň."

Dembélé

"Stále ho považujem za jedného z najlepších hráčov na svete, tak ako Coutinha a iných, preto sú tu s nami. Na pravej strane hráva Messi a nemyslím na to, aby som na jeho miesto nasadil Dembélého. Ten sa vie pohybovať po oboch krídlach a zdá sa mi to normálne."

Januárové prestupové okno

"Ak Umtiti bude zdravý, pôjde o skvelú správu. To znamená, že do konca sezóny budeme mať štyroch stopérov, hoci traja budú ľaváci. Musíme počkať, ale sme optimisti. Onedlho budeme všetci vedieť. Nateraz myslím na hráčov, ktorých mám a na hráčov Barcelony B. Potom uvidíme, čo sa stane v priebehu prestupového obdobia."

Umtiti

"Pokračuje v liečbe, ale nemôžem toho veľa povedať, pretože nemám informácie. Začiatkom budúceho roka podstúpi lekárske vyšetrenia. Rozhodneme sa v najbližších týždňoch. V súčasnosti máme troch stopérov. Aj Thomasa Vermaelena, ktorý je zárukou. Sledujem takisto mužstvo rezervy ako Cuencu, Chumiho..."

Nenahraditeľná dvojica Rakitič - Busquets

"Využil som ich v zápasoch s Culturual Leonesa a Tottanhamom a každý z nich zahral po jednom polčase. Každému z nich by som mohol dať priestor na odpočinok v jednom zápase, ale vyzeralo by to inak. Pre mňa aj pre klub sú veľmi dôležití, to je evidentné. Jednotlivým hráčom však chcem primerane dávkovať záťaž."

Dembélého správanie mimo trávnik

"Viesť futbalový tím, to znamená vedieť si poradiť so skupinou mladých ľudí, aby každý z nich išiel po stanovenej ceste. Môžu sa objaviť menšie problémy, niekedy z tejto cesty niekto skĺzne a je okolo toho rozruch, ale my sa sústredíme na to, čo je dôležité."

zdroj: as.com marca.com
foto: fcbarcelona.com

Culesking

4
2018-12-16 10:57:44

Takze už proti Celte nastúpi Roberto :))))

fofo112

3
2018-12-16 15:45:56

to si píš,že nastúpi EV predsa nemôže sklamať Roberta on môže sklamať len super pravého beka Sema na ktorého sa jeho kôň Roberto ani náhodou nechytá.

cibicek

-1
2018-12-16 11:26:32

Po dlhej dobe tlačovka kde Valverde aj pochválil hráčov a nie len jeho obľúbené neurčité odpovede ????????????????

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.