Tréner FC Barcelona bol po výhre 5:0 nad Levante nadmieru spokojný. Na tlačovke po zápase ocenil výkon tímu.

Dobrý začiatok Levante

"Súper začal silno, tak ako sme si predstavovali. Museli sme zmeniť rozostavenie z dôvodu absencie. Nebolo pre nás jednoduché sa tomu prispôsobiť a súper vyvíjal tlak. Mal šance, trafil konštrukciu brány. Je to mužstvo, ktoré strieľa veľa gólov a je nebezpečné z protiútokov. Mali sme šťastie, že sme otvorili skóre zápasu. Neskôr sme nad zápasom krok po kroku prevzali kontrolu."

Dembélé v defenzíve

"Pozícia Piquého v postavení na troch obrancov mala za následok, že nám mohla chýbať plynulosť v postupnej výstavbe akcií. Stavili sme na Dembélého, ktorý mal defenzívne povinnosti. Chýbala nám plynulosť, súper vysoko natláčal a bral nám voľný priestor. Postupne sme však chytili herný rytmus, pretože súper takisto riskoval."

Góly Messiho, Suareza a čisté konto

"Som spokojný, pretože v uplynulej sezóne sme tu zakopli, súper nám strelil 5 gólov. To sa stalo potom ako sme odohrali sezónu bez prehry. Nebolo to tak dávno. Levante hrá skvelú sezónu, dokazuje to, kedy sa dostane do protiútokov. Tento zápas sme mali podčiarknutý vzhľadom na to, čo sa stalo v uplynulej sezóne, no nakoniec sa nám podarilo uhrať pozitívny výsledok. Zahrali sme bez inkasovaného gólu, ale ak by v jednej situácii lopta netrafila konštrukciu brány..."

Veľa hráčov a jedenásť miest

"Problém je vtedy, ak nie je hráč na nejakú pozíciu a nie ak ich je veľa. V januári máme zápasy, v ktorých môžeme dať šancu mnohým hráčom."

Messi

"Neviem ako ho opísať. Už neviem ako odpovedať na otázku, ktorá sa objavuje najčastejšie. Tvorí našu hru, strieľa pekné góly... Zostáva už len to, aby sme sa z toho tešili."

Problémy Luisa Suareza s kolenom

"Je v poriadku. Počas uplynulého týždňa hral a predviedol sa v dobrom svetle. V jeho prípade sa musíme mať na pozore, ale deje sa tak už niekoľko mesiacov."

Trojica v obrane

"Na rozostavenie malo vplyv zranenie Semeda. Je to riešenie, ktoré som zvolil vzhľadom na zranenia. Na tej pozícii sme v pohode, pretože tam môžeme presunúť hráča zo stredu poľa ako Vidala či Rakitiča. Súper je zvyknutý podnikať rýchle protiútoky a to bolo potrebné kontrolovať. Trochu nás to stálo v strede poľa, ale v druhom polčase sme situáciu na trávniku kontrolovali."

zdroj: marca.com
foto: sport.es

okbor

24
2018-12-17 08:56:09

Dembélé v defenzíve ..., kým vpredu mu včera nešlo nič (nevadí aj to sa stáva), vzadu bol usilovný a užitočný. Ale neskutočne sa mi páčil Vidal. Kým v prvých zápasoch bol dosť "rozháraný" teraz je to presne to čo potrebujeme. Napáda, otravuje, tvrdo a nekompromisne, žiadna lopta pre neho nie je stratená (Raketa len pozerá a akože pobehne) a keď môže tlačí sa aj dopredu. Vidal veľmi dobre. Leo, škoda slov, treba si to len užívať.

Federer

9
2018-12-17 10:43:56

Máme za čťo chjváliť Messiho. Ale zas hejtovať Rakitiča ? ON sa zaslúžil o 1. gól. V pressingu zobral loptu na šestnástke súpera a dal Messimu. To sa nepočíta ? ten 1. gól bol dôležitý, dovtedy Levante bolo dosť nepríjemné (brvno atď.) Alebo hejtovaný Busquets, tá prihrávka Messimu na 2. gól mala 4 oči. To bol ten pas o ktorom vypisujú v odboirnej svetlovej tlači ako "laserový". Suverénny výborný zápas hoci nie od začiatku. Len tak ďalej suverénne a v pohode.

jokerito

0
2018-12-17 11:00:42

Tiež nerozumiem tomu hejtu na Raketu v poslednej dobe. Tu je to normálen v takych vlnach kedy sa nejaky hrac dostane do nemilosti. Roberto Dembele Busquets Rakitic . Ok Ivan ha vela, ale hravaju ti najlepsi co su k dispozicii, asi tolko k tomu.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.