Súťaživosť je túto sezónu v La Lige badateľná viac ako počas posledných sezón. Žiaden zápas už nemá jasného favorita.

Začiatok kola nastal netradične už v piatok, kedy Celta Vigo hostila Leganés. Kompaktný defenzívny prejav získal pre Los Pepineros cenný bod. Manažér Leganés Mauricio Pellegrino tak ostal neporazený už 8 zápasov v rade v rámci všetkých súťaží.

Sobota začala tvrdým bojom v Madride, keď zásah z kopačky Jorgeho Molina v tretej minúte zabezpečil pre Getafe výhru 1:0 nad Realom Sociedad. Diego Simeone pozoroval stratu dvojgólového náskoku svojho tímu proti Realu Valladolid. Ten však pred koncom aj tak inkasoval gól na 3:2 a podľahol tak Atlétom. Real Madrid bol zase blízko ku strate bodov a to v domácom prostredí proti Rayu Vallecanu. Karim Benzema vsietil jediný gól zápasu v trinástej minúte a pusinky pred koncom ratovali výsledok pri niekoľkonásobnej šanci súpera. Hrací deň ukončila remíza 1:1 medzi Eibarom a Valenciou.

Nedeľu otvorili tri body v prospech Sevilly pri výhre nad Gironou 2:0. Real Betis neprestáva v ligovej tabuľke stúpať po výhre 3:1 nad v zlej forme hrajúcom Espanyole. Betis je aktuálne už na piatom mieste. Heusca ukázala, že bude bojovať o každý bod, keď proti Villarealu vybojovala cennú remízu. Stále je však na dne tabuľky so stratou 7 bodov na udržanie v lige. Barcelona sa pohrala s Levante pri demolácii hostí 5:0. Posledný zápas 16. kola sa odohral v pondelok večer. Zápas medzi Alavés a Bilbaom skončil bezgólovo.

Budúci víkend sa odohrá posledné kolo tohto kalendárneho roka. Real Madrid však cestuje do Spojených Arabských Emirátov na turnaj Majstrovstiev Sveta Klubov. Ich zápas s Villarealom tak bude posunutý na tretí január.

Tím týždňa 16. kola:

Tréner: Ernesto Valverde

Kritici budú vo svete futbalu stále a špeciálne, ak sa jedná o veľkokluby. Ernesto Valverde možno nie je ten najvhodnejší tréner pre Barcelonu, ale tá aj napriek kritike sedí na čele La Ligy a postúpila z prvého miesta skupinovej fázy Ligy Majstrov.

Zdroj: sportskeeda.com
Foto: fcbarcelona.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.