Andrés Iniesta sa vrátil domov, teda minimálne na miesto, ktoré bolo jeho domovom počas viac ako dvoch uplynulých dekád. Futbalista narodený vo Fuentealbilli odchovaný La Masiou si v súčasnosti užíva zaslúžené voľno po tom, čo sa v Japonsku skončila jeho prvá profesionálna sezóna mimo organizácie FC Barcelona. 

Tridsaťštyriročný Andrés Iniesta sa včera vrátil na Camp Nou, aby si tentoraz ako divák vychutnal sedemnáste kolo španielskej La Ligy Santander a súboj medzi FC Barcelona a Celtou Vigo. Bývalý kapitán Azulgranas obdržal od klubu pekný darček, sošku, ktorá mu má pripomínať jeho rozlúčku s klubom, kde zažil prakticky celú svoju profesionálnu kariéru. Stredopoliar na druhej strane obdaroval Barcu svojím dresom z aktuálneho pôsobiska Vissel Kobe, ktorý odovzdal prezidentovi FCB Josepovi Maríovi Bartomeuovi. 

Iniesta po stretnutí, v ktorom Katalánci triumfovali a prezimujú tak na čele tabuľky, poskytol novinárom krátky rozhovor. "Nebudem vám klamať. Vrátiť sa na Camp Nou je špeciálne a prísť sem ako hosť je pre mňa tak trochu netradičné, no som šťastný a je to pre mňa jedinečné," komentoval. 

"V Japonsku som ja aj moja rodina spokojní. Túto skúsenosť si mimoriadne pochvaľujem a snažím sa z nej vyťažiť čo najviac. Aj z takej diaľky však Barcu sledujem aj naďalej, zatiaľ to je úplne klasická sezóna, pričom dúfame, že sa skončí úspechmi," pokračoval Andrés. 

Fuentealbillčana sprevádzal jeho otec José Antonio a švagor Juanmi, s ktorými má veľmi blízke vzťahy. V jeho lóži sa nachádzali i pilot MotoGP Aleix Espargraó a Albert Agustí, prezident Sport Cultura Barcelona

Strojca zlatej éry blaugranas si teraz užíva voľno, a to až do pätnásteho januára, keď sa vráti do akcie vo svojom mužstve v Japonsku. Spoločnosť mu už bude robiť nový spoluhráč David Villa, ktorý medzičasom opustil New York City, aby si vyskúšal ďalšie netradičné pôsobisko. Vissel Kobe bude mať po tom, čo v poslednej sezóne skončilo na neuspokojivej desiatej ligovej priečke, oveľa vyššie ambície.

Zdroj: sport, md
Foto: sport

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.