Hlavný manažér Celty de Vigo Miguel Cardoso poskytol novinárom po včerajšom súboji na Camp Nou tlačovú konferenciu. Jeho ekipa domácemu výberu FC Barcelona podľahla pomerom 2-0 a podľa vývoja dnešného programu tak prezimuje na desiatej alebo jedenástej priečke. 

Analýza zápasu

"Je dôležité, aby sme si uvedomovali, proti komu sme dnes hrali. Prehrali sme si to na začiatku, nedokázali sme na trávnik preniesť svoje idey. Zrejmou chybou bolo strácanie lôpt, nedarilo sa nám v strede poľa. Potrebovali sme postupovať po krajoch, no v prvom dejstve nám nevychádzalo vôbec nič. Po zmene strán, keď sme si povedali svoje v šatni, sme trochu zmenili taktiku a zlepšili sme sa. Usilovali sme sa hrať, dominovať zápasu a vytvárať si príležitosti."

Maxi Gómez

"Je to pre nás mimoriadne dôležitý hráč, nikoho iného na jeho poste v tíme nemáme. Iago je úplne iným typom útočníka, Maxi je veľmi nápomocný. Prínosný nie je len vďaka gólom, vždy ide na sto percent. Presné zásahy prídu, o tom nepochybujem."

Spokojnosť

"Ak by sme opomenuli prvých dvadsať minút, myslím si, že sme ukázali tvár, ktorou sa chce toto mužstvo prezentovať. Proti Barcelone sme prakticky hrali partiu rovného s rovným."

Barcelona

"Messi a Suárez sú hráčmi, ktorí sú veľmi nebezpeční. Dokážu upútať pozornosť hoc aj troch alebo štyroch brániacich protivníkov, čo uvoľňuje krajných obrancov, ktorí tak môžu voľne útočiť. Barca hrala v prvom polčase dobre, no po zmene strán sme ju dokázali kontrolovať správnym napádaním."

Zranenie Iaga Aspasa

"Všetko sa uvidí. Bude to zranenie svalového charakteru, zatiaľ však nevieme, ako je vážne. Uvidíme to až počas nasledujúcich dní."

Bola Celta ukrátená o pokutový kop?

"To nebudem komentovať. Niečo podobné ovplyvniť neviem."

O zápase aj hráč Celty Hugo Mallo

"Pracovali sme celý týždeň na správnej taktike, no nedarilo sa nám. Hrali sme však proti silnému súperovi, musíme ísť ďalej. Som ale presvedčený o tom, že sme mali na viac, predovšetkým v útoku. Mali sme byť poctivejší, no musíme ostať pozitívni."

Zdroj: marca
Foto: marca

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.