Barcelona sa zúfalo snaží nájsť stredného obrancu svetovej triedy posledných 10 rokov.

Z rôznych dôvodov sa katalánsky klub snaží priviesť stredného obrancu prakticky v každom prestupovom období, čo pôsobí ako nekonečné hľadanie. Pred 10 rokmi Pep Guardiola priviedol Gerarda Piquého, ktorý sa stal stabilným prvkom tímu. Avšak odkedy odišiel Puyol, sa hráči po Piqueho boku neustále menia.  Mascherano sa ukázal, ako kvalitný partner vedľa Piquého, hoci zo začiatku hral v zálohe. Privedenie Umtitiho, ktorý sa uchytil už vo svojej premiérovej sezóne sa ukázalo ako dobrá kúpa. Ale nie všetky prestupy Barcelone vyšli, prišli aj takí hráči, ktorí sa nechytili vôbec.

Chygrynski bol jedným zo zlých rozhodnutí, aj keď v tomto prípade urobil chybu Guardiola, ktorý trval na tom, aby klub hráča priviedol. Príchody Mathieuho a Songa takisto nepatrili k úspešným. Príchod Murilla z neho robí stredného obrancu s poradovým číslom 10, ktorého klub podpísal za poslednú dekádu.

Lenglet (18/19)

Príjemné prekvapenie. Prišiel toto leto zo Sevilly. Rýchlo sa adaptoval a jeho výkony sú vynikajúce. Bude súperiť o pozíciu s Umtitim.

Marlon (17/18)

Valverdemu sa nepáčil a klub ho poslal do Sassuolo s možnosťou spätného odkúpenia.

Yerry Mina (17/18)

Dobrý obchod pre klub. V Barcelone strávil iba šesť mesiacov, ale klub na ňom zarobil. Dobrá práca technického tímu, ktorý vedel, že jeho cena po majstrovstvách sveta stúpne.

Umtiti (16/17)

Totálny úspech Roberta Fernandéza. Klub stál iba 25m€ a stal sa jedným z najlepších stredných obrancov vo svete futbalu. Vyhral Majstrovstvá sveta s Francúzskom. Sú tu určité pochybnosti ohľadom jeho formy vzhľadom k zdravotného problému, ktorý má s kolenom.

Mathieu (14/15)

Skoro vyhodených 20m€. To je suma, ktorá bola vyplatená Valencii pri prestupe, ktorému rozumelo len málo ľudí. Podával slabé výkony.

Vermaelen (14/15)

Nikto nepochybuje o jeho futbalových kvalitách, ale každé dva mesiace sa zranil.

Song (12/13)

Tito ho chcel, ako stredného obrancu, ale jeho rozhodnutie nevyšlo. Skúšali ho aj na pozícii pivota, ale ani na tej sa mu nedarilo. Ďalšie fiasko, ktoré stálo 19m€.

Mascherano (10/11)

Pokus, ktorý vyšiel. Prišiel ako záložník, ale jeho najlepšie výkony podával na pozícii stredného obranca. Guardiolove rozhodnutie zmeniť jeho pozíciu sa ukázalo ako dobré.

Chygrynskiy (09/10)

Guardiolove 'šialenstvo'. Bol tvrdohlavý v jeho túžbe po Ukrajinskom hráčovi, ktorý ale úplne vyhorel. Bol predaný o rok neskôr.

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

Darunn77

11
2019-01-02 09:38:34

Bože chygrynskiy na toho si živo pamätam ten chalan nevedel nahrat ani loptu :D total prepadak a chaos :D

Fcb1231

8
2019-01-02 10:32:30

Ja len dúfam že si klub udrží Umtitiho a Lengleta. Pretože sú skutočne kvalitní a mladí. A Piqueho svieca pomaly dohorieva.

Bramir

6
2019-01-02 12:09:59

daaavno pradaaavno mali byt kupeny ked este boli mladsi Thiago Silva Hummels zo sucasnych Marquinhos Laporte Inigo Martinez ..

Reekwon

14
2019-01-02 14:24:25

To je tak jednoduché když se to takhle řekne, ale pokud si vzpomínám, tak Silva nechtěl, protože musel živit rodinu a Marquinhos se do Barcelony taky zrovna nehrnul.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.